ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община "Родопи" поиска пловдивските градски линии да стигат до Марково, Първенец и Храбрино
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 22.11.2023Коментари (10)10846
© Google
Община "Родопи“ поиска автобусите на градския транспорт на Пловдив да поемат обслужването на селата Марково, Първенец и Храбрино. Това стана на ясно след среща на областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев с кмета на Община "Родопи“ Павел Михайлов. В нея участваха също заместник-кметът на "Родопи“ Емилия Иванова, кметът на с. Марково Десислава Терзиева и експерти от Областна администрация Пловдив.

"През годините имаме множество сигнали за неизпълнение на курсовете и промяна на маршрутите, които се осъществяват от превозвачите на Община Пловдив. За това искаме удължаване на градските линии. Така ще улесним хората, които ежедневно пътуват към областния център, където учат и работят“, заяви кметът Павел Михайлов. По думите му това ще доведе и до облекчаване на трафика и намаляване на пътувания с лични автомобили.

По закон областният управител е единственият компетентен орган, който може да даде разрешение за промяна на транспортната общинска схема в съседни общини. Тя се дава при необходимост от ежедневни работни пътувания и процедурата е регламентирана в Закона за автомобилните превози и Наредба № 2 на Министерството на транспорта и съобщенията.

"Областна администрация е готова да съдейст
©
ва, защото това е искането на хората от трите населени места. За целта е необходимо обаче да има съгласие и от страна на Община Пловдив, която да внесе предложението за удължаване на линиите в своя Общински съвет. Необходимо е съгласието и на Общинския съвет на Родопи“, заяви областният управител. Той предложи следващата среща да бъде тристранна – с участието на кмета на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместник по транспорт Ангел Славов.

"Много се надявам новото ръководство на Община Пловдив да намери решение, на един проблем, който се обсъжда вече три години“, коментира още областният управител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Като искат да са самостоятелни общини да си организират междуселски транспорт, който да ходи и до града. Не може да събираш данъци и след това само да искат друг да им свърши работата и плати масрафа.
+1
 
 
Тези общини трябва незабавно да се закрият и селата да станат квартали на Пловдив. Така е по цял свят, така е и при останалите големи градове в България. Нормално е на жителите им да не им харесва, но това е неизбежно. И без това ползват всичко на Пловдив - учат в Пловдив, работят в Пловдив, ползват градския транспорт, инфраструктурата, социалните и медицински услуги на града, развлечения и т.н. Вече Пловдив не може да расте само навътре. Абсурдно е положението.
-2
 
 
Ей като ви чета коментарите под мен на нескопосаните селяни от Пловдив виждам лицемерие ,злоба и прочие !тези разстояния са на по 5км бе селяндури и пари ще изкарат автобусите и субсидий ще вземат бе галфони!ама,че прост народ и слаба държава!
+5
 
 
Това е защото тези села трябва да са в община Пловдив, те не са самодостатъчни и всички хора там са обвързани с Пловдив за всякакви услуги, но си плащат данъците на друга община. Следвайте примера на Белащица!
+4
 
 
Като за начало не е лошо да стигнат и до Пловдив, пък в квартала на простите и богати си имат джипки
+7
 
 
Искат като си мислят, че ще плащат по 1 лв. за билетче, ама няма как да стане. В границите на Пловдив по 1 лв., извън града, билета е 2 лв. За пример маршрут 93 до с. Радиново.
+4
 
 
Най-старият град в Европа до ден днешен е омаскарен от едно безумие. Град над 5000 хил години е притиснат от "община Родопи" и община "Марица". Крайно време е Пловдив да се върне, там където му е мястото. Не може над 500 хил човека население живеят на територия за 200 хил. Политиката на Пловдив трябва да работи в тази насока - недомислиците - Марица и Родопи да останат в историята.
+4
 
 
Закрийте измислените общини "родопи" и "марица" и може да стане.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: