ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Анализатор: Борисов си отива
© Фокус
Делян Пеевски бавно натрупа толкова много авторитет, че в момента не просто е един омразен или пък карикатуризиран образ от журналисти и граждани, а по-скоро един обединител на нацията, който от името на политическата партия, която той ще оглави съвсем скоро на символичната дата 24 февруари, се подготвя да управлява България. Това каза пред "Фокус" политическият анализатор Виктор Димчев. 

"Заявката на ДПС е да стане втора политическа сила, каквато ние я виждаме дори в последното проучване на “Тренд", тази сутрин се вижда ясно, че със съвсем малко напън, ДПС безпроблемно би могла да бъде второто политическо ядро в България, освен ГЕРБ. Така че предстои да наблюдаваме този бавен възход на Делян Пеевски, който ще замени Румен Радев като претендент за титлата “Политик № 1", която отнеха от Бойко Борисов през 2020 г.", каза още Димчев.

Според анализаторът образът на Пеевски все повече се налага в публичното пространство.

"Това е така, поради причината, че хората, които стоят зад пиара на Делян Пеевски, умело използват всяка възможност, в която той е хулен или някой му се радва, за да може да бъде налаган все повече като онзи, който разпределя порциите и взема правилните решения. Неговата позиция почти винаги е акуратна към актуалните политически събития. И образът му ще бъде наложен до степен, до която ние виждаме в момента образите на хора като Асен Василев или Кирил Петков", обясни той.

Бойко Борисов все по-малко ще се появява в центъра на публичното внимание, защото той сам осъзнава, че ролята, която си избра, особено на последните местни избори го остави в ролята на губещ, допълни Виктор Димчев.

"И той трябва да извади нещо от ръкавите, някаква интересна тайна хрумка, за да успее да се върне в играта отново. Личи едно недоверие, което се изгражда към него и преливане на авторитет, който доскоро бяхме свикнали да свързваме само с неговото име към Делян Пеевски, който от своя страна неприкрито говори за (не)коалицията ни и никой не отрича това негово право да бъде част от управленската коалиция. Иначе казано, Борисов става Делян Пеевски, което е изключително интригуващо на фона на техните взаимоотношения от 2013 г., когато единия щеше да вкарва в затвора другия. Сега те двамата са заедно в коалиционно единство с третия, който щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора", каза анализаторът.

ГЕРБ имат известен проблем с подмяната на поколението, между първото поколение политици, които сякаш си отиват и новата вълна политици, която очевидно не идва, допълни Димчев. 

"На много места в страната ГЕРБ имат проблеми със собствените си структури и това се корени в начина по който беше съставена партията. Надявам се, че този процес може да бъде овладян, защото България има нужда от силни партии и на местно ниво, и на национално ниво, тъй като почти всички местни парламенти, да не кажа на практика всички, са в проблем да се конституира мнозинство. Много от местните парламенти все още не работят и не се очертава в скоро бъдеще да работят. В някои от тях ще има нови касационни избори, има съдебни проблеми, а отделно от това, не успяват просто да се разберат управляващите как точно да управляват, независимо кой е кметът, дали е от ГЕРБ или е от някоя от другите партии.

Тези проблеми скоро ще станат толкова сериозни, че ще се наложи или част от парламентите да спрат да работят или градовете да затънат в проблеми, които доскоро не бяха виждани. И начинът това да се оправи е да се последва вероятно сглобката на национално ниво, за да могат ГЕРБ и ПП да продължат да мелят с благословията на ДПС. Които на регионално ниво имат изключително голяма сила в местните парламенти и могат да допринесат за една евроатлантическа стаблиност и на регионално ниво. За да можем да видим все пак някакви, от тези многобройни, обещавани през последните няколко години особено реформи, във финала на българския преход", допълни той.


Още по темата: общо новини по темата: 684
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
25.04.2024 »
предишна страница [ 1/114 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Разбира се,че не ви трябва - затова се радвайте на *малка инфлация* и продължаващ да се обезценява лев!Супата ви чака,ще духате много,лузерчета!
-1
 
 
Не ни трябва ББ повече И без това се пенсионира вече,и взима тлъстите +4000лв пенсия
0
 
 
Този анализатор спокойно може да си вкара тези анализи в едно отверстие!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Олиото стигна цената на зехтина
Природни стихии
Великден 2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: