ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокатът на DCC: Обезкостиха цялата фирма
Автор: Диана Бикова 16:45 / 23.11.2023Коментари (23)36590
Цялата техника на кабелния оператор DCC е иззета при претърсването на офисите на компанията на бул. "Марица" и бул. "Княгиня Мария Луиза". Това е в нарушение на съдебното разпореждане, тъй като то касае само телевизионната техника, заяви за Plovdiv24.bg адвокатът на фирмата Атанас Костов.

Юристът е бил в централния офис край река Марица и специално е потърсил  технически грамотно лице, което да посочи кои сървъри излъчват програмата на "Нова броудкастинг груп" ЕООД, по чиято жалба се извърша акцията по претърсване и изземване. Отговорът бил, че компетентното лице в момента е в другия офис, на бул. "Княгиня Мария Луиза" и по негово нареждане е извършено разкачване наред на всички компютри и сървъри. 

"Пълен абсурд е това, което се случва. Буквално обезкостиха целия офис. Фирмата е оглозгана, няма нищо. Всичко е иззето. Не виждам начин да заработи отново" - описа ситуацията Костов. Абонатите на компанията от Пловдив, Асеновград и Варна са без телевизия и интернет.

Собственикът на компанията Иван Гологанов е в офиса и от 10,00 часа сутринта е с белезници, не му ги свалят дори когато ходи до тоалетната. Според адвоката, това е противозаконно задържане, а, тъй като няма съдебно разпореждане, дори не може да се обжалва.

Днешната акция на ГДБОП е като предишната от лятото, по същите обвинения. Разликата е, че тогава сигналът е от "Нова броудкастинг груп" и А1, а сега само от Нова. Досъдебното производство срещу DCC е от 2020 г. и е по обвинение за разпространяване на телевизионни програми - чужд обект на авторско или сродно на него право, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право. Два пъти досега наказателното производство е прекратявано от прокурор, но сега се възобновява отново. 

Иззетата техника при акцията преди няколко месеца не е върната на DCC и компанията е завела дело в Страсбург. Адвокат Костов заяви, че и сега ще се обърне към европейския съд.



Още по темата: общо новини по темата: 66
15.12.2023 »
29.11.2023 »
25.11.2023 »
25.11.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ВЯРТО Е полицията получава поръчка и съсипва някой фирма.Кой дава поръчката конкурентните фирми.На времето когато имаше наем на видеокасети александра филмс удряха другите за амторски права.Нищо ме и те нямяха но си плащаха в п***урватурата.
+2
 
 
Първите в Пловдив, който направиха най голямата подземна инфраструктура. За това е битката.Четете или си припомнете как бяха разкополи целия град навремето.
+4
 
 
Всъщност "антимафиотите" са истинските мафиоти! Слуги на монополите! ДЦЦ са трън в г**а на всички тия лапачи, понеже услугата им е качествена и евтина.
+3
 
 
А какво се случва с потребителите? Отново оставаме без телевизия и интернет, пак ли ще е без компенсации? Айде този път да е за последно, да развалят договорите и да се приключва...
+1
 
 
Ми така става като гласувате за мутри бе съграждани .Те идват точно за да ви оправят .На един данъка за жилището наследено от баща му става двоино,на друг годините за пенсия ще станат 67 -въпреки че това по официална статистика е предела на мъжкия живот в родната ни клоака,на трети ще вземат законно бизнеса ,на четвърти ще му застроят слънцето .Това сте си избрали и с това сте съгласни
+3
 
 
Да прекратяват договорите като нямат техника ...докога ще се стои така , поне всеки да тегли нанякъде...
+6
 
 
Нямам телевизия, но имам интернет, защото предполагах, че може да се получи такава ситуация и съм абонат на друг доставчик. Като чета, какво са направили с ДЦЦ, товаможе и да е краят им! А А1 доволно потриват ръце за нови абонати!
+8
 
 
И да се жалваме , файда никаква, не забравяйте кой е собственик на Нова и кой ще намаже от цялата ситуация. Тук става въпрос за много пари. Монопола си иска своето и ще го придобие. Такъв цирк само в България. После глобите ще излезнат от нашия джоб.
+5
 
 
Ние дето останахме без нет и тв какво ни грее,а и освен това работим от вкъщи…Еййй е*ати пробитата държава..Нямам думи…Пускайте възможно най-бързо интернета и тв,за да ви останат и малкото клиенти
на 23.11.2023 г.
+5
 
 
Оставихте половината град без телевизия и интернет. Не съм чувал за подобни акции в други държави, ама явно на нашите им е толкова капацитета... Хубаво се опитвате да си вършите работата ама точно така ли се прави???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: