ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стартира кампанията по набирането на средства за Братската могила
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:20 / 14.09.2010Коментари (21)5036
© Plovdiv24.bg
С откриването на банкова сметка стартира кампанията по набирането на средства за възстановяването на Мемориален комплекс "Братска могила". Преди това бе създаден инициативен комитет, който взе решение и възложи на кмета на "Западен" - Здравко Димитров да изпълни проекта по възстановяването и облагородяването на Мемориала. Членове на инициативния комитет са: арх. Любомир Шинков, който е бил главен проектант и отговорник на колектива, изградил "Братската могила", скулпторът Ставри Калинов, художникът - инженер Красимир Тодоров, художникът Николай Бошнаков и районният кмет - Здравко Димитров. Първата стъпка в посока възстановяване на паметника е откриването на банкова сметка за дарения:

IBAN: BG 16 IORT 7375 3102 0010 00
BIC: IORTBGSF
Обслужваща банка : "Инвестбанк" АД - Пловдив

За улеснение на гражданите и юридическите лица, средствата могат да се внасят и в касата на район "Западен", етаж 1, стая 2, ул. "Вечерница" №1 А.

На всички дарители ще бъде издадено Свидетелство за дарение и дарственият им акт ще бъде публично оповестен.
Желаещите да помогнат за превръщането на Мемориалния комплекс в модерен културен център, който да стане част от националната програма за културен туризъм на България, сега имат възможност да подкрепят инициативата.



Още по темата: общо новини по темата: 22
13.06.2023 »
29.03.2023 »
24.09.2022 »
03.04.2021 »
17.01.2021 »
03.07.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
това е един от най-хубавите ни паметници в гр. Пловдив разположен на страхотно място. само не мога да разбера защо да давам пари на Здравко след като той винаги прави нещата със "собствени средства"!
0
 
 
Ако някой всезнаещ "умник" като този по-долу НЯКОГА изобщо е заставал пред статуите долу, и не е почувствал страхопочитание и смирение, значи най-добре да се потурчи и да си ходи от България! НЯМАШ МЯСТО ТУК, МОМЧЕ!
0
 
 
"Пазят се паметници с голяма историческа и художествена стойност" шшш мойто момче ти нещо май не ти е наред. Малко истроия. България е била 5 ВЕКА под турско робство = деградация, целене за унищожаване на българщината - култура, морал, религия, традиций, начин на живот и и и и. За кви паметници ми говориш - наклонената кула в пиза, лувара, айфловата кула или нещо по древно като пирамидите или колизеума. ТОВА СА НАШИТЕ ПАМЕТНИЦИ. Харесва ни или не повечето са построени по комунистическо време. Вместо да ги облагородяваме дай да ги бутаме МОЛЧЕТА да правим. Или искаш да почнем да копаем че да намерим някои с по-голяма историческа стойност... Отивам да се застрелям...
+1
 
 
Абе хора/господа управляващи/, в кой век живеете. Има НЕЩА , които трябва да сесъборят а не да се възстановяват...На времето едва не очерниха живота на един мой съученик, понеже бил седнал на една от статуите, по време на ,,пост''...
+2
 
 
сЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ КЬДЕ СМЕ НИЕ В ЕВРОПА.НА ДЪНОТО И ТАМ ЩЕ СИ СТОИМ.
+3
 
 
Това само при нас го има - по целия свят хората си пазят и ценят паметниците, защото напомнят за историята, била тя добра или лоша. Само при нас го има тоя гаден навик да се бута всичко... Дори Аушвиц е отворен за посетители, за да видят какво е било (не че сравнявам Братската с него де :).Трябва да си пълен идиот, за да поддържаш тезата, че трябва да се бутне Братската могила или Альоша.
-1
 
 
Пари за Братската могила ще дам, само ако резултата ще е, тя да се събори и на мястото и да се построи нещо, от което ще има някаква полза за гражданите на Пловдив! А щом в колектива не е включен и "великия" скулптор на кметЯ - Николай Савов, съвсем не ме търсете за подкрепа!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: