ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев удари Арда в Кърджали! Попето блести с две асистенции
Автор: Тодор Благов 16:52 / 01.12.2023Коментари (13)9755
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) постигна страхотен успех с 2:0 при визитата на Арда (Кърджали). Срещата от 19-ия кръг на Първа лига се игра на "Арена Арда" в Кърджали.

Двата тима си размениха по едно полувреме. През първата част домакините бяха по-дейният отбор, но след почивката пловдивчани доминираха и успяха да вземат трите точки.

Решението на БФС мачът да се играе от 15:00 часа в делничен ден доведе до пустеещи трибуни и изключително ниска посещаемост на срещата. Домакините бяха подготвили отличен терен, а времето също бе благоприятно.

В 3-ата минута Принц Ебенезер проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където двама играчи на Арда бяха оставени непокрити, но си попречиха от отлична позиция не успяха да отправят удар към вратата на Ханкич.

В ответната атака “канарчетата" поставиха под висока преса отбраната на кърджалийци, Уме Емануел отне кълбото и стреля от 10-11 метра но Господинов внимаваше и спаси.

В 9-ата минута “жълто-черните" изпълниха заучено ъглов удар, след серия от подавания топката стигна до Янис Карабельов, не неговият удар се спря в тялото на защитник.

В 13-ата минута Принц Ебенезер демонстрира своята скорост и се отскубна по левия фланг, след което отправи остро центриране към Преслав Боруков, но нападателят на “сините" се размина с кълбото.

В 18-ата минута Балоянис се включи в атаката на Ботев, последва контра на домакините именно през зоната на гръцкия бранител. Тунгара напредна и след като навлезе в наказателното поле стреля, а топката се спря във външната част на мрежата.

В 23-ата минута Пламен Крачунов се отчете с фрапантен пропуск. “Сините" изпълниха късо свободен удар, Мартин Стойчев центрира към наказателното поле и топката се озова в непокрития Крачунов, който на 4-5 метра от вратата нацели стоящия на голлинията Хидайет Ханкич.

В 34-ата минута центриране от свободен удар прати топката на задна греда, където Умар Сако засече с глава, но право в ръцете на Ханкич. В 36-ата минута Джеймс Етоо прати топката към Антоан Бароан, който бе изпуснат от отбраната на Арда и стреля от непосредствена близост, но Господинов се намеси решително и спаси.

В 43-ата минута Арда направи най-големия пропуск за първата част. Преслав Боруков се измъкна от положение на засада, изпревари защитник и останал очи в очи с Ханкич шутира към вратата, а топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В 50-ата минута Ивелин Попов пусна страхотен извеждащ пас към Самуел Акере, който останал очи в очи с Господинов го преодоля и прати топката в мрежата. След 3-минутно преглеждане на ситуацията от системата VAR голът бе отменен.

В следващите минути “жълто-черните" бяха по-активният отбор на терена и това даде нужния резултат в 63-ата минута. Ивелин Попов получи в наказателното поле, преодоля бранител и извади към Уме Емануел, който на няколко метра от вратата прати топката в мрежата за 0:1.

В 69-ата минута появилият се от скамейката Тонислав Йорданов центрира от фаул, а Умар Сако от малкото наказателното поле като по чудо прати топката над напречната греда. 4 минути по-късно Йорданов пробва техничен удар, който не намери очертанията на вратата.

В 78-ата минута Константинос Балоянис проби отляво и намери Уме Емануел, който овладя кълбото и на няколко метра от вратата опита да отправи удар, но Принц Ебенезе притича и блокира шута.

Секунди по-късно Ивелин Попов подаде към Янис Карабельов, халфът прекара топката през краката на защитник и с истински снаряд от ъгъла на наказателното поле прати неспасяемо топката в мрежата на вратата за 0:2.

В 84-ата минута Константинос Балоянис отправи плътен удар, който бе отразен от Господинов. В минутите до края двамата наставници извършиха редица смени, а головите положения пред двете врати липсваха и "канарчетата" се поздравиха с трите точки.

Съставите на двата отбора:

Арда: Анатолий Господинов, Умар Сако, Пламен Крачунов, Абубакар Тунгара, Преслав Боруков, Мартин Стойчев, Ебенезер Принц, Ел Мами Тетах, Илия Юруков, Лъчезар Котев (к), Станислав Иванов

Резерви: Иван Дичевски, Милен Стоев, Иван Коконов, Джелал Хюсеинов, Тонислав Йорданов, Деян Лозев, Радослав Цонев, Христо Митев, Иван Тилев

треньор: Александър Тунчев

Ботев: Хидайет Ханкич, Ивелин Попов (к), Антоан Бароан, Джеймс Етоо, Самуел Акере, Антоан Конте, Антонио Перера, Янис Карабельов, Уме Емануел, Константинос Балоянис, Атанас Чернев

Резерви: Даниел Кайзер, Йонас Там, Мартин Секулич, Фаустас Степонавичус, Николай Минков, Димитър Папазов, Точукву Ннади, Лъчезар Балтанов, Красиан Колев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Братя дигане,няма да се косите ,жа дойде Тунчав ,и жа на оправи заедно с крушата и Сотката пак бе сме на върха братя мангали ,как убаво Ботев на ибът,когато си искат,нали сме си цигани и само перченето ни е голямо ,къв стадион имат жалтурите ,а ние с нашата кочина и кафез къде сме тръгнали ,освен на Скобата,да ни порят
0
 
 
Разликата заплашително се топи….както казах това беше мача който ще даде криле на “Канарчетата” да полетят! Четири загубени точки срещу Лудогорец и Левски, които щяха да дадат надежда и за Европейска квота. Продължаваме да мечтаем!
0
 
 
Пожелавам на Локото да ударят една патка на партньорките им от Подуене, или в краен случай, взаимно да си ударят по една.
0
 
 
Айшету дет гледа на ръка, за малко да познае резултата. Предвиди 3:0 ама поне позна кой пИчели.
-1
 
 
Спукойно, ду 5 трансферни прузореца сми шампоани.Само ботяфЪ!
0
 
 
Ей да вземете да спрете с тези победи,че онзи дето драскаше,под десет ника ще пукне.Той не че не е пукнал де.
+1
 
 
Като стъпи една европейска шампионка на терена миналата седмица и...отбора -зва мача-две победи:))
+3
 
 
Ето каква е разликата да имаш добър треньор. Керкез дойде и ги нареди. Нещата тръгнаха в правилна посока. Попето на ходом даде 3 асистенции. Играчи като него могат да играят до 45 години в нашето първенство.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: