ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Петков: Подвигът на съветските воини е безспорен, в София се случва безумие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 13.12.2023Коментари (16)4820
©
Паметникът на седемте братя Газданови
Коментар в профила на Иван Петков, народен представител от Пловдив, провокиран от демонтажа на Паметника на съветската армия в София:

"Това е паметникът на седемте братя Газданови от едно малко кавказко село в Северна Осетия. Те заминават на фронта по време на Великата Отечествена война на съветските народи 1941-1945 г., за да изпълнят своя свещен дълг пред родината. В боевете с хитлеристите всички загиват геройски в защита на родната земя.

Когато в родното им село започнали да пристигат едно след друго известия за тяхната смърт, родителите им изпаднали в шок. При известието за смъртта на третия син не издържало сърцето на майка им и тя починала, а при вестта за смъртта на седмия, последен син, починал и бащата.

След войната бил издигнат паметник в тяхна памет. Седемте загинали братя били изобразени като птици....

Когато се запознава с тази трагична история, дагестанският поет Расул Гамзатов написва прекрасно стихотворение. По-късно то е преведено на руски език от Николай Грибнев. Композиторът Ян Френкел го пресътворява в песен, изпълнена по един вълнуващ начин от Марк Бернес, малко преди да почине.

Това е една от най-хубавите песни за войната, която те хваща за гърлото, разкъсва душата ти и дълго те държи в своя плен." - доц. д-р Петър Ненков

Това е действителна история, която се е случила в едно съветско семейство по време на Втората световна война. Тя е разказана от големия доц. Петър Ненков.

Сега умножете тази история по милиони… Да, милиони, защото над 26 600 000 са жертвите, които дава Съветският съюз по време на Отечествената война (както си я наричат руснаците с пълно право).

Когато започва Десантът в Нормандия, известен като операция "Денят Д“, на 06.09.1944 г., руснаците вече тръгват към Централна Европа и Балканите. Три месеца след "Битката за Нормандия“ съветските войни биват посрещнати в България като освободители, а Съюзниците, водени от ген. Д. Айзенхаур, са още във Франция…

Това е действителността. Това е истинската история, колкото и да се опитват да я променят съвременните "историци“. Огромна е жертвата, която дава Съветският съюз, за да я няма кафявата чума в света. Пред тази жертва се прекланяме и трябва да я помним!

Разбира се, ние се прекланяме пред всяка една жертва на всеки един народ, но подвигът на съветските воини е безспорен и ние трябва да го уважаваме, да го съхраняване и да го предаваме на поколенията.

Безумието, което се случва от вчера в нашата столица и мотивите, с които се прави това действие, са акт на хора, които по никакъв начин не се опитват да запазят историята ни, а напротив - те се опитват да променят бъдещето ни с пренаписано минало. Те са личности, които ще поднесат цветя на американските летци, които в края на 1943 г. и началото на 1944 г. бомбардират София и загиват 1243-ма жители, 1355 са ранени, а над 5300 са разрушените сгради - и то главно в центъра на града. Тук се обръщам към младите, че Съюзниците бомбардират през войната и Пловдив, Драгоман, Враца, Карлово….

За тези войници от 2010 г. в София има паметник. И това за някои не е проблем. Но е проблем жертвата на милиони съветски войни в името на освобождението на Европа от нацизма. Днешният господар на света се опитва по всякакъв начин, чрез своите слуги в дадени страни, да промени мирогледа на населението. Плащаме си военно оборудване, което най-вероятно няма да видим, даряваме военна техника с цел подновяване ѝ със съвременна, която също няма да видим, но ще имам допълнителни чуждестранни войски на нашата територия, за да ни пазят, най-вероятно от самите нас или най-вече от нашето мислене.

По-фрапираща е подмяната на нашата история с цел васално мислене в бъдещето. Променяме историята за участието на съветските войски във Втората световна война. Започва активно промиване на мозъците на подрастващите, че Руското-турската освободителна война е с цел налагане на владичество върху нас от страна на Русия (!) - нещо, което един десен колега в Народното събрание ми каза наскоро. Никога не е имало турско робство, иго или владичество (!) - нещо, което не е ново, но ще се започне още по-масирано да се налага чрез подмяна на учебниците, както и от някои новоизлюпени професори и лектори, който ще излизат с "научни“ статии или по телевизията да ни обясняват всичко това, което написах по-горе.

Tова е целта и тя се случва, защото се опитват да ни обяснят, че с махането на паметника на Съветската армия се маха паметник на един окупатор?! Безумие! А съдбите на всички ония, които дадоха своите животи от Сталинград до Берлин, отиват в бунището на историята… това са хора, които ни протягат ръка и ни наричат братя… а от вчера в социалните мрежи е пълно с радостни постове за отрязаната ръка на съветския войник от монумента…

Ние вече сме имунизирани срещу национално самочувствие и гордост, позволяваме да опетняват нашите светини и дори нашите братя. Тези управляващи имат една цел и тя е да се подмажат на посолството и то за лични изгоди. Вчера на един десен колега му отговорих (след като се радваше на разрязването на паметника), че той е лесен, защото един път сменил партията си, за него няма да е проблем след време да смени и родината си (защото и това ще се случи)…

Не трябва да позволяваме на външно влияние да се бърка в нашето минало, да промива умовете на нашето поколение и да определя нашите действия!

За тези, които смятат, че няма такова нещо и всичко, което написах не е вярно, ще им споделя едно проучване. В момента 25% от младежите в Япония вярват, че атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са пуснати от…. Съветския съюз!

Нека не опетняваме паметта на героите, нека помним тези бели жерави!"


Още по темата: общо новини по темата: 46
21.04.2024 »
12.01.2024 »
21.12.2023 »
19.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да не забравяме, че милиони загинаха от наказателните отряди на НКВД, които разстрелваха всеки отстъпващ! Да не забравяме и милионите загинали поради некадърността на съветските пълководци!
+3
 
 
Че е прост бебето,просТ е...,но не му се сърдете,говори каквото му наредят червените лордовете.Нали заплата взима,ко искате да пише...:))
+3
 
 
И какво е общото между тази трогателна, човешка история от кавказкото село с България? С центровете на големите български градове, където растат български деца и искат да знаят за български герои. Според този народен (не е ясно на кой точно народ от Кавказ) представител да вземем да издигнем паметници и на испанските бунтовници, борили се срещу Наполеон. Може и на белгийските войници от Първата световна война или на някой вожд на чероки, воювали срещу кавалерията на САЩ. Защо не и на някой индонезийски лидер, бил се срещу холандските колонизатори? Така де, като сме почнали да влизаме в положението на падналите воини по целия свят. Пък нашите ветерани и вдовици кучета ги яли, по стара съветска традиция, нали така?
+2
 
 
Това тъпо копеле от БСП ,наричано бебето е олигофрен. То не знае ,че СССР е дала 26 милиона убити ,защото не могат да се бият. Могат да умират. До преди САЩ да се намесят ,по ленд-лизе са им давали от самолети до консерви за ядене. За да могат да воюват. Когато бяха съюзник на Хитлер в Полша или анексираха Финландия или Балтика ,пак ли даваха убити !? В зимната война във Финландия ? Колко от тези 26 милиона са загинали в България бе олигофрен ? Кафявата чума им беше съюзник от август 1939г.до 22 юни 1941г. Забрави ли този олигофрен ? А американците дето бомбиха София бяха съюзници на Сталин. И това ли не знае ,че ние им обявихме война на САЩ и Великобритания ,а те 2г.не ни сториха нищо ,като прелитаха над нас. Апропо ,София на кого беше съюзник тогава бе олигофрен ? На кафявата чума. Може би трябваше да ни пращат консерви и мармалад !!! Къде ги избират такива олигофрени за политици. Този даже и е депутат. Безроден боклук.
на 13.12.2023 г.
-3
 
 
Ганьо е завистлив, продажен и неблагодарник. Готов е да си плюе на сурата и историята, независимо добра или лоша, да се обърне надупен срещу новите си господари и в момента, в който кранчето секне - да се извърти на 180 градуса , забравяйки от къде се е пръкнал. МЪРШИ
на 13.12.2023 г.
+4
 
 
СССР е заедно с нацистка Германия в началото на войната, след това се обръща. Сътветската армия ОКУПИРА България, краде, убива и изнасилва. Остава тук 2 години. След това кърваво се саморазправя с Горянското движение и точно за да "отпразнува" издига тая свинщина МОЧА. Фашистко правителство България е НЯМАЛА. Всичките партизани са се борили с комарите и са крали кашкавал от мандрите, вино и ракия от мазетата на хората. Тоя депутата и всичките копейки са просто чеда на утрепки, които благодарение на тоталитарния режим са се докопали до чуждо имущество и са натрупали богатсво. Айде да си ЕПМ и догодина дано да пишат жалби срещу бутането на Альоша!
+5
 
 
Аман от копейкаджии. Лъжи, манипулации и опорки! Какви "освободители", какви "братя"? Гледайте "Второто освобождение" - нито една опорка, само факти, и то писмени, черно на бяло! Ако паметниците бяха наистина като споменатия в статията, дори и нещо в рода "на незнайния войн", бива. Ама тия шмайзери и картечници, благодаря! Германия е била принудена да подпише, че няма да бута паметници, спазва си дадената дума. От останалите само в Австрия военни паметници, не знам поради каква причина. Навсякъде другаде или са цивилни, или са бутнати. Е, и в България ни напомнят кой ни е окупирал. С разрешението на Чърчил, и той да гние в гроба!
+6
 
 
Боже,пази България....от тази съветска измет комунистическа/забележете,не казвам Руска/.....Русия,няма нищо общо със СССР.....Пишещият явно е последният наследник на някой ятак,на някой коминтрновец,съжаляващ сега,че вече не може да ползва облаги.....Хващай самолета и при д-р.Путин,хайде!
+6
 
 
Какво е общото между освобождението на България и тия 7 братя. Какви са тъпотии които ги пише тоя човек. Засега единствената подмяна на история е извършена от братушките, май човекът забравя за измишльотините които се преподаваха преди 89-та в училище, откровенни лъжи и пропаганда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: