ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Броим 1200 евро за квадратен метър за апартамент в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:40 / 13.12.2023Коментари (4)10601
©
Търсенето на жилища в Пловдив продължава да е по-голямо от предлагането, което държи цените високи, пише в анализ на компания за недвижими имоти. Купувачите най-често търсят двустайни и тристайни апартаменти, предимно ново строителство.

В зависимост от характеристиките на имота и неговото местоположение, средните цени в Пловдив варират от 800 евро до около 1200 евро за кв. метър. Но на пазара има и жилища на най-желаните локации, които са с доста по-високи цени.

Предпочитани райони в града са "Тракия", "Смирненски" и "Централен".

Предлагането е фокусирано главно върху двустайни и тристайни апартаменти. Най-голямо е предлагането в районите "Остромила" и "Младежки хълм". По данни на агенцията за недвижими имоти има ръст при търсенето на парцели и къщи в самия Пловдив и района около него.

Имоти в морските и планинските ни курорти търсят както български граждани, така и чужденци, като най-предпочитани от чужденците остават Слънчев бряг и Банско. От планинските курорти най-високи са средните цени на имотите в Боровец (около 60-65 хил. евро), а при морските - тези в Созопол (55-60 хил. евро). По ниски са цените на имотите в Пампорово (около 40-45 хил. евро).

По Северното Черноморие цените на жилищата са в много широки граници тъй като има предлагане на различен клас имоти - от луксозни жилища в затворени комплекси, до по-обикновени и малки апартаменти. Но средните цени на жилищата по Северното Черноморие са между 38 хил. и 45 хил. евро. В Слънчев бряг и Свети Влас средните цени на жилищата са около 50-55 хил. евро.

Търговските и офис площи по Черноморието често се наемат сезонно и там варирането на цените е огромно. Някои собственици трансформират търговски и офис площи в стаи и апартаменти за нощувки. Има лек ръст при предлагането на имоти както на вторичен пазар, така и на ново строителство. Най-предлаганите жилища си остават двустайните и студиата.

По отношение на цените на квадратен метър по принцип най-скъпи са студиата, след тях се нареждат двустайните, а по-големите имоти са с по-ниски цени. Така че, ако човек може да си го позволи, най-изгодно излиза покупката на по-голям апартамент. Но хората търсят предимно по-малки жилища, защото ще ги ползват само няколко месеца в годината, пише "Труд".

А ако ще ги отдават под наем, най-лесно може да бъдат намерени гости за едностайни и двустайни жилища. Най-активно е предлагането в Слънчев бряг, защото там има най-много застроени площи. Предлагането на къщи и парцели в курортите е ограничено.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е истината. Темпа на строеж на жилища не може да компенсира темпа на миграция от цялата страна към Пловдив. Цените още ще растат и през следващата година.
-1
 
 
Що лъжете бе? И как е името на тази анонимна компания за недвижими имоти, която ви снесе тази лъжлива информация? Една Жена Казала? То, че брокерите са по-лъжливи от политиците е ясно, както и че никога няма да признаят, че имотите вече почват да поевтиняват. Мои близки цяла година продаваха един имот и накрая едвам го продадоха с 20% отдолу на обявената цена! Това растеж ли е ?
+1
 
 
Броят ги помаците и селяците дето се довлякоха тука.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: