ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
НАП вдигна оборота на кръчмите с милиард
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 22.09.2010Коментари (1)1495
© Plovdiv24.bg
Оборът на кръчмите у нас за един месец се е вдигнал с над 1млрд. лева след продължилите близо месец проверки на НАП по родното Черноморие. Това съобщи изпълнителния директор на приходната агенция Красимир Стефанов. Той уточни, че това показват данните от справките-декларации на регистрираните по ДДС фирми за август 2010 г., които те трябваше да подадат в НАП до 14 септември 2010 г. "С над 1 млрд. лв. са се увеличили оборотите в страната през август 2010 г. в сравнение със същия месец на миналата година. Според данните данъчната основа на облагаемите с ДДС доставки през август 2010 г. е в размер на 14,4 млрд. лв., докато по същото време миналата година е била 13,3 млрд. лв.

Тази тенденция се допълва и от факта, че август е единственият месец от тази година с по-висока облагаема основа по ДДС спрямо миналата година", обясни Стефанов. Данъчен номер едно смята, че резултатите се дължат основно на летните акции на агенцията по морето и дисциплиниращия ефект от тях върху бизнеса. "Тенденцията през последните две години - 2008 г. и 2009 г., е била на спад на месечната основа за август спрямо юли. През тази година за първи път няма спад на оборота през месец август спрямо юли", допълни шефът на НАП. Грубите сметки на данъчните показват, че след осветяването на този солиден оборот в хазната ще влязат близо 200 млн. лв. налози.

През август инспектори от цялата страна извършиха масови проверки на заведения, дискотеки и магазини по курортите по Черноморието. Под постоянно наблюдения бяха поставени 36 обекта, стотици други бяха проверени за това дали отчитат коректно оборота си. "Като пряк фискален ефект от акцията по морето на светло излязоха над 4 млн. лв., а проверките имаха дисциплиниращ ефект и предизвикаха верижна реакция по отношение регистрирането на реалния търговски оборот", обясни Стефанов пред "Монитор". Проверките на НАП повишиха оборотите не само на заведенията, подложени на пряк контрол, но и на техните доставчици. Така например складовете за алкохол и безалкохолни напитки по морето започнаха да издават фактури за стоката, която продават по настояване на собствениците на дискотеки. От НАП предупреждават, че подобни проверки предстоят в зимните курорти и в софийските заведения. Данъчен №1 обясни, че служителите на НАП са избрали да се проверят първо най-посещаваните заведения, в които се върти и най-голям оборот. Инспекции на бирниците обаче са извършвани и по магазини и други търговски обекти, където също са се натъквали на сериозни нарушения. Стефанов обясни, че заведенията основно не отчитат реални обороти и не издават касови бонове. В много от случаите служителите са осигурени или на много ниски заплати, или изобщо не са.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
трябва да се помага на бизнеса!!!!!нещата ще се оправят когато това се тълкува като измама в особено големи размери и са наказва с затвор и конфискация на имущество.всички други мерки са ала-бала.крайно време е "честния бизнес да върне милиардите дето открадна.и да се престане с оправданието народа е мързелив производителността е ниска . не бизнеса много краде . масово се работи без договори на минимални заплати и те се бавят по няколко месеца назначават се на изпитателни срокове по шест месеца и какво ли още не . но гарван гарвана око не вади.проверки и клатене на пръст работниците да си искали договори и да се оплаквали - НА КОГО????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: