ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на "Родопи": Хората са негативно настроени към присъединяването на Белащица към Пловдив, защото ще им се вдигнат данъците
Автор: Цвети Тончева 12:11 / 15.12.2023Коментари (9)3928
© Plovdiv24.bg
Хората са негативно настроени към идеята за присъединяването на Белащица към община Пловдив, защото ще им се вдигнат данъците, най-малко. Това каза за Plovdiv24.bg кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. Има много още неща, които ги тревожат и притесняват, смята Михайлов.

"Всичко ще поскъпне, такси и данъци - такса смет, сгради, МПС и други. В момента за някои вървят процедури за смяна на предназначения на земи. Какво ще се случи с това? Ще започне високо строителство, а в общината не даваме повече от два етажа да се строят, небостъргачи не ни трябват", посочи кметът Михайлов.

Той смята, че трябва да продължат да се правят инвестициите, както през последните години. Община Родопи има много планове за Белащица. 

"Имаме готов проект за нов водопровод за 12-13 млн. лева, имаме проекти за нова сграда на училището и на Детската градина. Те може да не се осъществят, ако се окаже успешен референдума. За какво да инвестираме пари в Белащица тогава, тя няма да е наша. Ние искаме да си развиваме селото и мисля, че това е правилно.

Смятам, че и на Пловдив няма да му трябва Белащица, фактът, че бюджетът на Район "Южен" е 300000 лева, какво ви говори? А "Южен" са 100 000 човека, а Белащица - 2000, колко ли ще е бюджетът и? Хората не са заинтересувани от този референдум", каза отново Павел Михайлов.

Той не може да прогнозира каква ще е активността на референдума. Хората сами ще си решат дали да са активни, или не. Но за да бъде легитимен референдума трябва да са гласували 40% от избирателите. 

Според кмета на Родопи, с преминаването към община Пловдив няма да се реши и въпроса с кариерите, той ще остане по същия начин, няма да има никаква разлика.


Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Или защото голяма част от администрацията ще стане излишна и няма да има толкова началници?
0
 
 
Един от най-неадекватните кметове е Павел Михайлов. Слага се на всички, които са на големи постове. Не сме забравили, че при него работеше дъщерята на Георги Йорданов с фалшива диплома, а и колко други "калинки"!
-1
 
 
А бе що не си стоите в миризливия Пловдив с хубавите тротоари канализация и тем подобни глупости. Я ни оставете на мира не искаме кенефа наречен Пловдив за се принесе и тук. Всяка седмица ви гледам учрелите физиономии на път за Здравец излезли от мизерните си кутийки да хапнат по 1 кюфте на балкана.Нещастници.
+2
 
 
Къде е ОУП на община Родопи? Като повдигате строителството, в община държана без ОУП нарочно за да може всеки който "почерпи" да строи каквото си иска, ако има ОУП правилата и параметрите ще са ясни и няма да има нужда да се черпим, нали?
+2
 
 
Пълни глупости, кмете! Бюджета на община Пловдив е 20 пъти по-голям от този на Родопи, не си избирай някакъв район да ти изглеждат готини числата. Парите на Южен са за заплати и дреболии, всичко сериозно се прави от общината. Много важно, че ще давам 50лв повече за данък каруци, след като имам транспорт, почистване, озеленяване, и т.н. на светлинни години по-добро ниво.
на 15.12.2023 г.
+1
 
 
Данък сгради е смешен! Нормалните хора с доходи на светло нямат нищо против да платят повече, но да има инфраструктура. Няма тротоари ( масово са самоделни) разбити и кални улици. Грозно и мрачно. Само хубави къщи и навъсени хора. А канализация за обратни води в бившето ми село има само кметЯ и няколко къщи под неговата. Злите езици говорят, че се оттичала в реката. Дали е така?! Няма кой да провери. Адеуш.
+4
 
 
"в общината не даваме повече от два етажа да се строят" А хотелът Alchemist Residence VonGoldenburg и жилищният комплекс до него колко етажа са? А надолу по новата улица към околовръстното колко палата има? Що лъжете не мога да разбера? По-високия данък е за сметка на повече услуги, като например канализация, която години наред не правите в селата, освен до кметската къща
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: