ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Хампарцумян: Българите не са били толкова богати за последните 100 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 17.12.2023Коментари (13)6690
©
Българите в момента са най-богати от последните 100 години. Това каза пред Euronews Bulgaria банкерът Левон Хампарцумян.

В ИТН има сценаристи на едно много успешно комедийно шоу. Добра драматургия изнасят с БСП и "Възраждане". Безрезултатна е обаче.

Никога не съм бил фен на окупацията. Този архаичен паметник трябваше да се махне от центъра на София. Драматургията и там е от селско читалище. Махането на паметника е много по-лесно от ремонтирането на цялата пътна мрежа на София.

Ние затова сме гласували за тези хора, които трябва да почнат да правят нещата за които са избрани.

Коледните надбавки за пенсионерите са пропагандна дъвка. Те ще получат ежемесечно увеличение, което е по-важно от само една надбавка. Въпрос на принцип е да искаме по-високи пенсии, ако можем да си го позволим. Аз съм по-скоро за това да няма коледни надбавки, но да има по-високи пенсии.

Много труден въпрос е дали трябва да се върне ДДС-то на 20% за ресторантьорите. Колкото ресторанти отварят в Германия - толкова и затварят.

Труден бизнес е, не е лесно да оцелее и в добри години. Но това не е повод ние да го субсидираме. Правихме го по време на COVID, защото не знаехме какво се случва. Време е тези отстъпки да не се дават за да има по-лесно администриране на данъка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако някой си направи труда да сравни статистическите данни на държавата от преди 100 години и до сега, ще види разликата. Ама трудно ще ги намери, сега много неща не се показват за да не може всеки да сравни цифрите. Защото у нас нещата са трагични. Нищо не се произвежда, държавата живее на системи от субсидиите и парите от ЕС, и от кредити от последните две-три години. Всичко друго е розови приказки.
0
 
 
Ако се погледне имуществото което са притежавали българите масово по турско и по царско време: Ниви, лозя, овощни градини, добитък едър, овце и кози, прасета, кокошки и други птици... Имало е и бедни и на село и в града, но не са били толкова голям процент както сега. Много работа но и много имущесто и храна. През комунизма имущество нямат, но със заплата и труд всички си направиха къщи. Тези дето сега се рушат по селата защото няма хора. И не са стояли гладни... Сега хайде някой да си построи къща с парите от заплатата си? Българската си заплата? Не става. "Работещите бедни" не случайно се казва за работещите у нас. Не съм го измислил аз, нали. Използва се незнанието за да се твърди че всичко у нас е цветя и рози, а преди е било много много лошо.
0
 
 
Българинът,никога не е бил такъв прахосник.За да си мислят околните,че сме"върха"харчим до последно.Има известна истина,наистина сега имаме в пъти повече.Наумим ли си да купим нещо правим го за месеци не като някога до безкрай.
0
 
 
Най-бедните години на българина и най-унизителните, са от 1944 до 1990!!! Дори по времето на турската империя сме били по-свободни и богати!
0
 
 
Ей сега ще го налазят Хампарцумян запенени хроникьори, които ще го убеждават как преди 50 години са имали по 3 апартамента, по 3 коли в семейство, модерни мебели и уреди вкъщи, как по няколко майстори са им правели скъпи ремонти, как без проблем са пътували в чужбина на почивка, децата са им били облечени по последна мода и са имали повече техника вкъщи отколкото в "Млад техник", а за празниците са ходели с по две комбита по магазините да насмогнат да натоварят няколко колички с връх. Арменец уж, но не си дава сметка, че се захваща с по-устати от него.
+1
 
 
г-н Хампарцумян е "прав", на хартия сме по - богати. Но математиката показва, че покупвателната ни способност намалява.
+1
 
 
Лъже! Никога българите не са били толкова бедни колкото сега, нито по турско време, нито по царско време, нито по комунизма. През последните 30 години обаче хората масово обедняха и много се принудиха да отидат в чужбина да живеят или на гурбет. Единствено дали има и 10 процента хора които са много богати. И така ще бъде: 90% бедни, 10% много богати. Латино американски модел държава.
+1
 
 
Може би това се отнася най-вече за него! И за онези на които Слугува!
Сподели какво ново....
на 17.12.2023 г.
+1
 
 
Май и цените не са били толкова високи за последните 100 години, какво ще кажеш за това, ненаял се пръцко?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: