ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Луксозна къща край Пловдив, включваща 5 спални, 5 бани и 3 тоалетни, спечели престижна награда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 22.12.2023Коментари (2)6379
Луксозна къща край Пловдив спечели награда в конкурса "Сграда на годината" в категорията. 

Имотът се намира в границите на село Белащица. Наградата, която печели е категорията "Жилищни сгради до 2000 кв. м".

Инвеститор е Семейство де Рек от Нидерландия.

Името на къщата е Ventisette и представлява визията на архитекта "АНТОНИУМ" за модерен начин на живот извън града, но в непосредствена близост до него. Характеристиката на инвестиционното намерение е да се преустрои съществуваща триетажна сграда.

Използван е интереса на клиентите към модернистичната архитектура и страст към интериорния дизайн. Геометрията предложението е статична и фина и се вписва леко в пейзажа. Разработен е ландшафтен проект, гарантиращ, че концепцията на къщата резонира и с градината и външната площ, която ще бъде интензивно използвана през голяма част от годината.

Достъпът до имота е през два различни входа, единия основно за автомобили, другия пешеходен. Общата площ на сградата е 911 кв. м, включвайки 5 спални, 5 бани, 3 тоалетни, 2 технически помещения, перално помещение, складово помещение, спа зона с парна баня, сауна, масажно помещение, зона за отдих и спорт, гараж за два автомобила с възможност за зареждане на електромобили. Въпреки голямата си площ къщата е така проектирана, че да разпредели нивата в различни хармонично разположени направления.

Архитектурата на проекта е вдъхновена от хълмовете, които образуват пейзажа на ниските била на Родопската планина. Тази идея е най-видима при поглед на северната страна на къщата. Етажите на къщата преплитат елементите бетон, метал, стъкло и различни видове камък, представени в различни хоризонтални пояси, точно както в природата често видимите линии в скалите се нарушават или се препокриват. Покрива на сградата е плосък и позволи инсталирането на високоефективна фотоволтаична инсталация. Архитектът използва хоризонтален елемент като продължение на сградата от запад на изток, който е оформен с метални движещи се пана. Източната открита площ на имота включва функционални зони, позволяващи организирането на събития на открито.

Сградата е от стоманобетон. Основни материали в проекта са метал, бетон, стъкло и камък. В прилагането им са използвани съвременни решения, които да се впишат по най-добрия начин в цялостната концепция на архитектурния проект. Пример за това са използването на предварително изработени бетонови елементи като барплот и стълбище, входна пивотна врата, мащабни стъкопакети и широкоформатен гранитогрес по фасадата и подовете, изработени за проекта метални пана, които се движат по релси, както и използването на видим бетон.

Сградата е снабдена с най-съвременни системи, осигуряващи качество на живот. Имотът е снабден със сондажен кладенец, който захранва голяма част от нуждите, като водата се пречиства, преминава през дезинфекция и обратна осмоза, за да гарантира високо качество. Отпадните води преминават през съвременна технология от дренажни призми, за да се намали замърсяването на околната среда, поради липсата на канализационна инфраструктура.

Къщата се отполя изцяло от нискотемпературно подово отопление и се охлажда от централна въздуховодна система. Къщата е снабдена и със система, както за аспириране на въздуха в помещенията така и за нагнетяване на свеж въздух, което гарантира възможно най-добри условия в затворените помещения.

Къщата е изцяло автоматизирана, което позволява освен управление на архитектурното осветление, така и дистанционен контрол и управление на всички системи, включително щори, които контролират слънцегреенето в помещенията, и повишават енергийната им ефективност. Друга автоматизирана среда е озвучаването на голяма част от територията на имота и всички помещения в сградата.

Сигурността на имота е проектирана освен с видеонаблюдение и с интелигентна система за засичане на обекти, вътрешна система за достъп на къщата, датчици за отровни газове, пожаробезопасност и наводнения.

Вътрешната архитектура на сградата олицетворява минималистичния подход на проектанта – използвани са тапетни врати, вградено осветление, фуга сянка на стенните пана, а голяма част от мебелите са вградени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И каква е наградата.....някой да не е платил цялата къща на хората....ХАХАХАХА....ХАХАХАХА.....какви по хубави КОПТОРИ има от тази съборетина...ХАХАХАХА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: