ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Blizoo се оказаха неспособни да поемат клиентите на разпадащата се DCC
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 27.09.2010Коментари (63)12864
© Plovdiv24.bg
Тежки времена за клиентите на кабелните оператори настъпиха в Пловдив през последните месеци. Първо Blizoo сюрпризира неприятно своите абонати, оставяйки ги без кабелна телевизия точно по време на финала на световното първенство. Тогава от компанията се оправдаха, че причината е в конкурентни фирми, които са им срязали кабелите. Обединената компания на бившите Евроком и КейбълТел е най-големият оператор в града и проблемът бе наистина мащабен.

Той сякаш бе само прелюдия към войната която пък се разрази в DCC. Съдружниците в тази компания решиха да си я делят по възможно най-грозния начин от което пострадаха всички. Вече месеци наред абонатите им не получават качеството за което плащат, когато изобщо кабелната и интернета ги има. Губят и собствениците, тъй като клиентите им масово бягат.

Дивидент от тази война в DCC се очакваше да получат, под формата на нови клиенти, останалите оператори. Най-големият такъв, който трябваше да поеме и най-голям брой нови абонати, Blizoo се оказа неподготвен за ситуацията.

От фирмата подписват масово договори с новите си абонати, но... не ги вързват в мрежата си. Явно чисто аматьорски от Blizoo не са предвидилия огромния наплив и не са подготвили екипите си да се справят с многото заявки. Много от новoподписалите договори с Blizoo се оплакват в Plovdiv24.bg, че максималния срок за включване отдавна е изтекъл, звънят многократно в оператора, но от там само свиват безпомощно рамене, че не могат да се справят с големия наплив и незнаят дали и кога ще ги свържат.

След морето от жалби в КЗП срещу DCC се очаква нова вълна от такива този път срещу Blizoo.

Естествено най-пострадал от ситуацията е обикновения пловдивски потребител, който е готов да си плаща за телевизия и интернет, но се оказва, че няма от къде да си закупи качествено услугата.



Още по темата: общо новини по темата: 66
15.12.2023 »
29.11.2023 »
25.11.2023 »
25.11.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От два дни нета е ужасен. Ще се отказвам май от Близоо. Да си вземат новите клиенти, а пък старите ще си търсим други варианти - това е почти през половината ден липса и нерви.
+1
 
 
Не знам за вас, но аз съвсем се обърках с тези интернет и цифрови доставчици! То излиза, че в Пловдив няма един цифров и кабелен оператор, който да си върши добре работата! Аз съм на ''Евроком''-вече ''Близоо'' и горе-долу съм доволна, но направиха една ''далавера''- 21 лв цифрова+интернет за 1.5 година със 100 програми, поне така ми обясни жената. Хубаво- първите 5 дена всичките канали налице, след това само 40 канала, от които едва 10 ми харесват, а другите излизат кодирани, тк такъв бил ''пакетът''!!! Какъв пакет, какви 5 лв, като уговорката беше за 100 канала...и те не са чисти и така, както чета коментарите, много хора се оплакват. Тогава, кажате, кой интернет доставчик излиза най-изгоден..???!?!?!? Мерси...
+1
 
 
Уж Близоо не могат да поемат потока,а снощи в 19 часа на вратата ми звъняха 2-ма момъка от тях да ми предлагат безплатно прехвърляне към тях,.....едно време ДСС така правиха с абонатите на Евроком.Отговорих,че съм доволна от Дсс въпреки,че нямам нет вече месец,но като знам и предишните,а относно покритието на Д.Хаджидимов нямаме голям избор от другите.Незнам Виваком как са като качество
+2
 
 
От една седмица имам нет,цифровата се появи (вече имам и TV+ FILM),всеки има право на избор,доста ядови брах но оставам.
+3
 
 
и аз съм си на DCC ,възстановиха нета и кабелната , а цифровата още е с около 10 -на програми,но съм оптимист,плюс това останалите тарикати предлагат само услуги с договор,което си е преебавка,така че докато има надежда да стане DCC-то като преди,на тях съм.А еврокома ако искат и Далечее да се прекръстят пак ще са си жив та*ак!
+2
 
 
Не мога да разбера само защо наистина като стадо овце всички се втурват към нещо, което е отрекъл преди това, и сега се моли едва ли не да го удостоят с внимание. Оставам на ДСС, при това на касите ми казаха, че и пари няма да ми взимат докато не се разберат.
+3
 
 
И сега Близоо ако се справят с големия наплив от потребители, интернет връзката ще отслабне драстично защото систамата ще е пренатоварена в пиковите часове ии кво прайм местим се отново на друг оператор!Добре че съм си още на ланката от ГГБИТ и нямам дертове.Хах иначе от Евроком ни умоляваха да минем на модем ама да не сме бодали ;)
+2
 
 
Всички, които познавам реват от Близу, а сега като се сдобиха с нови клиенти, за старите забравиха и за качеството им и за повредите, вирнаха носове и прибират пари без качество и услуги. Предпочитам да гледам качествена кабелна и да бъда ухажван като абонат от ДСС безплатно отколкото да се моля с парите си да ми обърнат внимание.
-3
 
 
Аз, интернета вече го смених, и махнах ДСС, сега чакам да изтече месеца, и телевизията ще я махна, в момента на цифровта им, има две диеми, дават един и същ филм, но в различен етап, от сценария. :D Истината е, че нито Близоо, нито Н3 са стока, Визио има хубав нет, но когато не вали и не духа, защото кабелите им все още висят по лампи и дървета, истината е Булсат и интернет на Аngelsoft.
+2
 
 
Преминах на N3 , TV+NET вече една седмица и смятам че DCC бяха по-добри. 26лв. струва пакет цифрова и нет. но ако ти пуснат с отделен кабел интернета иначе през общия кабел е 28лв. С една дума ти взимат с 2лв. повече за по-слаб интернет и за удобството да не ти пробиват апартамента за нов кабел. И кабелната и аналоговата са по-зле от към програми, но това е положението. Ако DCC се възтановят след една година ще се върна при тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: