ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проверяват сигнали за корумпирани полицаи в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 18:00 / 25.12.2023Коментари (1)7026
©
На територията на Областна дирекция – Пловдив на този етап, поне откакто аз съм тук, нямаме регистрирани случаи, в които да имаме най-малкото съмнение за прекомерна намеса на полицейски служители и прекрачване на техните правомощия. Това каза в интервю за Plovdiv24.bg директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

"Ежедневно се работи със служителите в тази насока при провеждане на инструктажите, когато излизат нарядите, когато излизат в специализирани полицейски операции и изобщо в ежедневната им дейност, бива подробно разисквано от техните ръководители какви са техните задължения, какви са техните правомощия и изискваме от тях да бъдат спазени в пълна степен", поясни Чергов. 

По думите му, в случаи, в които биват допускани такива слабости, се предприемат всички законови действия за търсене на дисциплинарна отговорност, а в случаи на извършено престъпление се сезира прокуратурата. 

Директорът на полицията призна, че до него вече са достигали сигнали по отношение на конкретни служители или конкретни казуси, в които има съмнение за проявено корупционно поведение, но на този етап няма потвърдена такава информация.

"Всеки един такъв случай следва да бъде проверен, защото много пъти имаме злоумишлено набеждаване на служители. Мога да ви уверя, че в зависимост от съответния случай, конкретния казус, ще бъде направено всичко, което е необходимо, за да бъде доказана вина, евентуална вина на подобно поведение, и да бъде реализирана съответната отговорност – дали ще бъде дисциплинарна, или наказателна, зависи от всеки един конкретен случай", посочи Чергов.

Той поясни, че случаите не са много, но има отделни сигнали за проявено корупционно поведение. Случаите са по отношение на служители от изпълнителските нива, но има и такива за служители на ръководна позиция. 

Необходимо е те да бъдат проведени, за да бъдат предприети конкретните действия. 

Според старши комисар Чергов няма ръководител, който да гарантира, че в структурата, която ръководи, няма такива случаи. Дейността на полицейските органи е такава, че е свързана с повишен риск от подобно поведение. Възможно е полицейският служител да бъде и активна страна, но има и случаи, в които биват притиснати и биват поставени под условията на принуда, под някакви злепоставящи обстоятелства за тях, някаква позоряща информация, която да бива използвана срещу конкретен служител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 25.12.2023 г.
0
 
 
Изпратени са Ви конкретни сигнали с имена на полицай от Второ РПУ за писани на неверни данни и прикриване на престъпления,докога ще се прикриват тези служители ,единия е Зейнелов сега ще искаме пълна проверка и на Запрев дали той или прокуратурата извършват прикриване
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: