ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха убийците на дядо, който бе пребит за 6 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:27 / 28.09.2010Коментари (12)2354
Пловдивският окръжен съд осъди на по 4 години 11 месеца и 29 дни лишаване от свобода при първоначален общ режим подсъдимите Стайко Благоев и Спас Цончев. Те бяха признати за виновни в това, че на 16 януари в с. Голям Чардак в съучастие са отнели чужди движими вещи - 6 лв. от владението на Марин Деков, 82 г. с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили затова сила и деянието е придружено с убийството му.

Двамата подсъдими се познавали отдавна имали приятелски отношения. На 15 януари Благоев отишъл на гости в дома на Цончев и останал да спи там. Пили вино. На сутринта двамата продължили да употребяват алкохол и към 14 часа решили да отидат до дома на пострадалия Марин Деков, като се уговорили да му отнемат парите, които държи в дома си.
Стигайки до дома му в с. Голям Чардак двамата прескочили оградата и през незаключената входна врата проникнали в къщата.

През това време пострадалият спял, но като чул влизането на подсъдимите се събудил. Двамата се нахвърлили върху него, съборили го на пода и му нанесли множество силни удари с ритници в гръдния, кош, гърба и краката, като го удряли и с юмруци в лицето и тялото. Питали го къде са му парите, а той им казал, че няма и започнал да ги моли " Отидете си с мир ". Цончев останал при пострадалия, притиснал го с колене към пода, извивайки му главата настрани, а през това време Благоев започнал да претърсва другите стаи на къщата, за да търси пари. Не намерил нищо, след което се сменили и Цончев отишъл да търси, при което в джоба на панталон, на закачалка в една от стаите, намерил 6 лв. След това скъсали телефонния кабел и избягали.

С парите си купили тарелка с кебапчета и кутия с цигари, след което отишли в дома на Цончев, опекли кебапчетата и ги изяли, като продължили да употребяват алкохол. Междувременно в резултат на побоя пострадалия Деков починал. Той бил открит на следващия ден от сина му, който отишъл да го посети. Веднага се обадил в полицията и няколко часа по - късно подсъдимите били задържани.

Подсъдимите са осъдени да заплатят на близките на пострадалия сумата от общо 50 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимите признават фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение. Затова им беше определено наказание под предвидения минимален размер.
Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 28.09.2010 г.
0
 
 
много малко-за човешки живот!!!
+1
 
 
Мръсните мангали се подхилкваха на излизане от съдебната зала. Искрено се надявам в затвора да се намери някой едър рецидивист, който да въздаде справедливост...
0
 
 
Тези изверги за 4 г. 11 месеца и 29 дни, ако излежат и толкова дори ще се променят и ще станат най-съвестните граждани, дали? Или още след като излязат ще четем по новините черна хроника отново с тяхните имена и ще пострадат невинни жертви. Трябва да се отмени процедурата на съкратеното съдебно следствие с цел определяне на наказание под предвидения и без това достатъчно миниален размер за такива нечовешки деяния.
0
 
 
равносметка човешкия живот струва 6 лв срещу почти 5 години на държавна издръжка.СРАМОТА
+6
 
 
Това е България!За убийство 4 години за една цигара марихуана пак толкова...
+2
 
 
Че това присъда ли е? По-скоро поощрение и за други бъдещи убийства! Срам за нашата съдебна система!
+3
 
 
Трепи народе! Най-много да полежиш една-две годинки,стига да си признаеш чистосърдечно,така че нямаш никакъв проблем! Трепи на воля и гледай колкото може повече съдии,адвокати,прокурори и тем подобни червеи! Смело напред!
-2
 
 
Присъдата е такава, защото са непълнолетни ...
+4
 
 
......"4 години 11 месеца и 29 дни лишаване от свобода при първоначален общ режим"..... Абсурд, това е...нямам думи - унизително!
+2
 
 
Ако бяхме нормална държава.Присъдите щяха да започват от 40 години....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: