ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината организира безплатен пешеходен тур на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 28.09.2010Коментари (3)2177
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив - дирекция "Туризъм" организира безплатен пешеходен тур на Пловдив. Тази инициатива е в подкрепа на 30-годишнината от честването на Международния ден на туризма, чието мото е "Ролята на културното наследство в новата европейска туристическа политика" и съвпада с 66-тото издание на престижния бизнес форум Международен Технически панаир Пловдив, чиито изложители и гости са част от потенциалните ценители на съкровищата на Пловдив.

"Целта ни е чрез представянето на културно-историческите забележителности (археологически обекти, възрожденски къщи, музеи, културни институти) да предизвикаме желание сред жителите и гостите на Пловдив да ги посетят и се запознаят с това културно богатство", обясни заместник-кметът на Пловдив Петя Гогова.

Успоредно с това екскурзоводът, водещ беседата на български и английски език, ще информира и за провеждащите се в момента културни и други прояви, присъстващи на сайта на събитийния календар на града: www.eventsplovdiv.info.

Обиколката започва от Туристически информационен център на площад Централен, преминава през Цар Симеоновата градина и Главната улица, от площад Джумая и Античния стадион се изкачва към Стария град, проследява забележителностите на територията му и завършва на археологически комплекс Небет тепе. От Небет тепе се показват останалите хълмове, река Марица и всички важни обекти в другите части на града, Панаирното градче, както и жилищните райони.

Обектите ще се представят, без да се влиза в тях. Желаещите туристи могат да посетят индивидуално, избрани от тях музеи, след края на обиколката. Обмисля се пакетна цена за някои от музеите и галериите в продължение на 48-часов период от време например.

Предвиждаме безплатните обиколки да продължат да се провеждат традиционно един път в седмицата - в сряда, посочи директорът на дирекция "Туризъм" Цветанка Брънгова.
Заявки за посещения в ТИЦ, на тел. 032 620 229, факс: 032 656 794 или на е-mail tic_plovdiv@abv.bg до 17 часа утре или до 17 часа в деня, предхождащ пешеходния тур.

За първи път обиколката, ще се осъществи утре на 29 септември / сряда / 2010 г. от 9.30 часа . Продължителност: 1ч 30 мин. - 2 часа.


Безплатен пешеходен тур на Пловдив организира общината







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това недоразумение Гогова още ли не е уволнена? От една страна това е много добра идея, но недообмислена както трябва така че да е ефективна, а не само да имитира дейност. Много по-ефективно би било ако такива обиколки се правят в почивните и празничните дни. Тогава хората обикалят различни краища на България с цел туризъм. Както са го решили в сряда не виждам кой ще се възползува, колко пловдивчани ще тръгнат на такава обиколка.Но какво ли съм тръгнала да давам идеи на такива гении като г-жа Гогова и сие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: