ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глас от южната част на Пловдив към управниците: Направете това полезно нещо и покажете, че ви пука за хората!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:55 / 27.12.2023Коментари (3)6350
©
Откакто в Кючука започна серия от ремонти на пътища, усещането е, че посланието към гражданите там е "Оправяйте се, както намерите!". Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си, изпратен до редакцията ни.

И допълва:

И преди да е започнала драмата след предстоящото затваряне на Бетонния мост, вече година продължават неволите на живущите в район "Южен", около затворения в по-голямата си част бул. "Александър Стамболийски".

Преди по него се движеха автобусни линии 16,36 и най-бързата и редовна връзка с централната градска част – линия номер 1. Сега в района минава единствено 7, чиито автобуси се движат на рядко и през едни от най-натоварените и задръстени пътни артерии в града – бул. "Никола Вапцаров", "Коматевско шосе", по бул. "Христо Ботев" край гарата – и често пътуването от ж.к. "Южен" до Тунела в центъра може да отнеме поне един час.

За по-бързо придвижване се налага все повече от живущите да извървяват между 3 и 4 километра пеша до центъра или да се използва личен автомобил, което блокира и така натоварените улици в тази част на града, вместо да се използва градският транспорт.

Същевременно, поради ремонта на бул. "Александър Стамболийски", пътувалите преди по него автобусни линии са пренасочени по алтернативни маршрути през улици, които и без това са обезпечени с достатъчно други автобусни линии.

Абсолютна демонстрация на безхаберие към гражданите в район "Южен" е, че след пренасочването на линия 1, която навремето беше удобна и бърза връзка за гражданите към Центъра, сега, след като тръгнат от "Коматево", автобусите вече от месеци се спускат по "Коматевско шосе", за да свият надясно по бул. "Никола Вапцаров", по който минават други шест автобусни линии, за да се включат едва на кръстовището на Лидл/Кауфланд по бул."Македония" на юг в посока Бетонния мост, т.е. едва там влизат в обичайния си маршрут.

Бих желал, чрез Plovdiv24.bg да призова общината да направят нещо добро за и без това подложените на ежедневен тормоз жители на южната част на Пловдив и подобрят транспортната им връзка с останалата част на града, като бъде променен временният маршрут на автобусна линия 1, за да стане по-ефективен и полезен за хората, както следва:

Вместо автобусите, тръгващи от кв."Коматево", да продължават надолу по Коматевско шосе и да свиват надясно по бул."Никола Вапцаров" (по който си има достатъчен брой други автобусни линии), след магазина за осветителни тела да свиват надясно по ул.Остромила, след което на кръговото да свиват наляво по ул."Димитър Талев" и от кръстовището на бул."Александър Стамболийски" с ул."Димитър Талев" (до Биллата) да поемат по обичайния си маршрут надолу в посока кръстовището с бул."Никола Вапцаров".

По този начин много хора отново ще предпочетат автобусите пред автомобилите, или ще си спестят километри ходене. А и общината ще демонстрира към гражданите, че се старае да направи живота им по-лесен.

Надявам се, че ще бъде взето в предвид и реализирано това предложение, защото краят на ремонтите и мъките на хората от квартала още не се вижда, но тази промяна ще облекчи ежедневието на много граждани.

Прилагам карта, представяща ситуацията и отправеното предложение!

С уважение, Д.Ганчев


Още по темата: общо новини по темата: 129
22.04.2024 »
11.04.2024 »
10.04.2024 »
02.04.2024 »
31.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крайно време е общинарите да се съветват с избирателите,не само в приемната.Живея в началото на квартала до о Кукленският надлез и въпреки това с колата от Брезовска до нас е час път.А навътре.Не може в радиус няма и километър да се ремонтират три възлови улици.Кога бул. Македония ще стане еднопосочна.Кмете,ползвай булеварда да кажем в 8 часа,или 18.
0
 
 
Трябва някой да ги накара да работят като хората !!! 150 метра една година ... ! Така не се работи никъде !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: