ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (8)
Легенда на ЦСКА: За какво се помага само на Пловдив, с какво толкова са повече?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 29.12.2023Коментари (3)4289
©
Бившият футболист и шеф в ЦСКА - Георги Илиев-Майкъла, даде обширно интервю пред SportLive.bg. В него той изрази мнението си около изграждането на новия стадион на мястото на досегашния "Българска армия“.

- Г-н Илиев, предстои да се изгради новия стадион на ЦСКА. Това ли трябва да бъде приоритет №1 на клуба?

- Приоритет №1 трябва да бъде къде ще отидат 480 деца от школата на ЦСКА, които тренират на стадион "Българска армия“. След унищожаването на Септември като школа на ЦСКА, унищожаването на "Червено знаме“ като школа на ЦСКА, а сега и  унищожаването на "Българска армия“, какво да говорим?

Къде ще отидат тези деца? Питайте го Гриша Ганчев, който каза, че ще купи 50 декара и ще направи база.

- Появиха се информации, че се обсъждат 3 варианта за тренировъчна база на школата.

- Какви варианти? Да правим терени на военните – това са глупости! ЦСКА си унищожава школата без никой да иска това нещо. Нито един журналист не е попитал кмета на София, районния кмет Трайчо Трайков или главния архитект на София за тези 50 декара, които ние искаме да ги дарим на "Зелени системи“. Това е собственост на ЦСКА. Тези терени не пречат въобще нито за построяването на стадиона, нито пък на нещо друго.

Точно са си добре там – децата да си тренират на това място. ЦСКА е "Борисовата градина“, която е на Цар Фердинанд. Не мога да разбера как така даряват нещо, което е на ЦСКА! То не е тяхно. Не е нито на общината, нито на някой друг. Ръководството на ЦСКА щели да го дарят на "Зелени системи“. То просто не е тяхно, ще подчертая отново. Те са временно там и не може да даряваш чуждо нещо. Това е най-лесното. Все едно аз да дойда и да даря базата на футболния съюз в Бояна, или пък Боби Михайлов да я дари на ЦСКА или на общината.

Големият проблем на ЦСКА е, че никой от феновете не го коментира това. Ако става въпрос за Левски, ще излязат 10 000 фенове за "Герена“ заради терените им там. Защо не го унищожиха терена на "Герена“?  Батков направи 3 терена едно време. Направи общежитие, стол, хотел, за да спят там талантливите деца. Защо Левски не го дарят?

- На практика предлагате име на новия стадион на ЦСКА, т. е как да се казва бъдещото съоръжение?

- Да, така трябва да се казва. За да се инвестират 30-40 млн. Даваме го на фирмата, която ще сложи името на стадиона. Да влезне с 35 млн. Гриша Ганчев там е запорирал 18 млн. лева. За другите 10 млн. ще ни помогне държавата . Няма да помага само на Пловдив, закъдето даде 80 млн. лева. За какво се помага само на Пловдив, с какво толкова са повече? След една година ще започне да прави и на Славия, и на Локомотив София стадиони, а на Левски – козирка.
Още по темата: общо новини по темата: 531
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/89 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой беше казал, че Майкъла е бивша лИгенда на ЦЕЦКА, но колкото и да мъча съзнанието си не се сещам кой е този дърводелец!
0
 
 
Защото в Пловдив стадионите на Ботев и Локомотив са общински ,всеки от клуба знаеше какво иска и имаха проекти и готовност. И когато се дава на единия клуб ,не вървеше да се пренебрегне и другия + това държавата инвестира в общински обекти ,даже не са и клубни. А във вашите батаци какво да дава ,като вие до вчера не знаехте кои сте и от къде сте. Само с име и минало не става.
+1
 
 
Стига рива , бе Жоре. Такава е държавата, а не Пловдив. А защо пък да дават само на Левски и ЦСКА? Ами Берое, Черно море, Етър, Хебър, Пирин. С какво пък вие сте по-различни? Така се получава после разликата и вие двата "гранда" сте най-великите. Защото ви даваха и помагаха само на вас и така сте свикнали и сега ви е криво.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Безплатни тренировки и много награди днес на празник в район "Тракия"
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: