ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Радев: Да бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно
Автор: Десислава Томева 08:46 / 01.01.2024Коментари (4)1758
©
Минути преди настъпването на Новата 2024 година президентът Румен Радев се обърна към нацията.

Ето какво каза държавният глава:

Скъпи съотечественици,

Минути ни делят от Новата 2024-а година. Тя ще донесе нови възможности и надежди, ще ни изправи пред важни решения – за нас, за близките ни, за България.

Заедно с целия свят, ние българите, си пожелаваме Новата година да е мирна и по-благополучна от тази, която изпращаме – разломна и разпъната между съзиданието и тревогата, че стрелките на историята се връщат назад. Година на ожесточаващи се военни конфликти, обезценяване на човешкия живот, на кризи и икономическа несигурност, засегнала всеки български дом, на безпрецедентен срив на доверието в държавността.

Затова не трябва да забравяме, че благоденствието на една нация се измерва най-вече с нейните морални устои, просветеност и кураж, без които е невъзможно и материалното благополучие. Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет. Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство.

Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността; да съхрани мира и гарантира сигурността на всеки български гражданин; да издигне образованието, науката и културата в истински приоритет; да поеме необратимо към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите.

В своята хилядолетна история народът ни е надмогвал всякакви изпитания, винаги е намирал пътя към свободата и напредъка, оставил е ярък отпечатък в културното развитие на Европа и пример за просветена държавност. Заедно имаме силите да се справим и с днешните предизвикателства, да сме по-амбициозни, да мечтаем по-смело, да постигаме повече.

Скъпи сънародници,

Сгрявани от топлината на домашния уют и обичта на близките, в светлите коледни и новогодишни празници си припомняме, че невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Нашият народ винаги е следвал верния път – този на човечността, съпричастността и взаимното уважение. Докато пълним чашите, нека не забравяме онези, които разчитат на нашата подкрепа. Да отдадем дължимото и на дежурните екипи, които посрещат празника на работното си място и на своя пост.

Макар и различни по възраст, поприще и убеждения, където и по света да се намираме, винаги ще ни свързва невидимата нишка на българския дух, националните ни празници и традиции, родният трибагреник – символ на нашето единение и суверенитет и надеждата за просперираща и достойна България.

Нашите корени, нашият дом и нашата отговорност остават тук. Под блясъка на празничните фойерверки нека си пожелаем да направим така, че децата на България да не търсят щастието някъде далеч, а да го откриват в Родината, която да гарантира правата им и да им отваря възможности да разгърнат таланта си. Да бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно.


Още по темата: общо новини по темата: 292
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
07.01.2024 »
07.01.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Първото е радев заедно с цялото дс в резидентството да се омете от България и да иде при кремълските си чорбаджии и да не се връщат никога вече!
0
 
 
Около 800 хил. души от уязвими групи ще получат финансова подкрепа в по-висок размер през 2024 г. -------- Тези пари се разпределят несправедливо и незаконосъобразно! С различни противозаконни и противоконституционни доводи и аргументи - регламенти! Най-ощетени остават хората с Увреждания! За част от които Държавата дори не осигурява финансиране за помощните средства от което тези хора се нуждаят! И най-циничното! Обезщетението за получените увреждания се смята за Доход! В резултат на което те не получават никакво допълнително подпомагане! Въпреки че тези средства са предназначени да ги подпомогнат и ги направят равнопоставени на всички останали групи хора без увреждания! Как да вярващи на Такива Измамници! И Мошеници! Сякаш тук няма Закони и Конвенции които Република България е приела със Закон! А и същевременно им е отнето правото на подпомагане в Съдебната система за да си потърсят Гражданските права по съдебен ред! Пак по същата причина! Че техните Ежемесечни Обезщетения за тежестта на техните увреждания - така наречената пенсия за инвалидност се счита за Доход! Поради което те не получават никакво подпомагане за тази цел! Съдебните дела изискват Такси и Адвокатски хонорари! С едно обезщетение за причинена инвалидност Какво по-напред? - Беззащитни Роби на Робска България! ------- С това ли ще бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно?
Aнонимен
на 01.01.2024 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Алексей Навални почина
Великден 2024 г.
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: