ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученически бунт в ОУ "П.Славейков", защитават уволнена учителка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 30.09.2010Коментари (18)15681
Стотици деца излязоха днес пред пловдивското ОУ "Пенчо Славейков" до пазара в Столипиново, за да протестират в защита на уволнена своя учителка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Христина Маринова е уволнена от новоназначената директорка Стоименка Георгиева със заповед от 29 септември. Като причина за уволнението в заповедта като текст е записано "изнасяне на вътрешна информация".

Учениците от 9-и клас, на който тя е класен ръководител, научили от чистачки за уволнението, след което отказали да продължат учебните занятия. "Няма да се върнем в клас, ако не ни върнат г-ца Маринова", коментираха децата. В 9:50 пред училището имаше стотици деца, както можете да видите и в галерията от снимки. Сред тях бяха не само ученици от класа на Маринова, а и други деца, на които е преподавала.

Други учители, които също бяха излезли в подкрепа на Маринова, уточниха, че класът на уволнената учителка се състои само от момчета. "Какво правят момичетата тук, ако само нейният клас протестира?", попитаха риторично колегите на Христинка Маринова. Самата тя разказа: "Уволниха ме заради публикация в медиите на запис от ученическия съвет преди началото на учебната година. Казаха ми, че съм го дала на журналистка от вестник. Аз с тази журналистка се запознах чак вчера, като я видях по-късно вчера като ми представиха заповедта за уволнение. Дори не знам къде се намира редакцията на този вестник, а те твърдят че съм им предавала някакви записи и че са ме видяли да влизам в редакцията", разказа 30-годишната учителка, избрана за учител на годината в школото за изминалата 2009/10 година.

Директорката Стоименка Георгиева първоначално отказа да коментира случая. Заедно с един от заместниците си и председателя на синдиката те категорично не пожелаха снимки и аудиозаписи. Те все пак решиха да дадат тяхната позиция. "Маринова е уволнена поради много провинения. Тя не може да си контролира класа. Децата не идват на училище. Тук не е като по другите училища, трябва да ходиш по домовете и да ги търсиш. Освен това тя е и управител на заведение в Тракия - има два трудови договора по едно и също време", обясни заместник директорът на училището.

Г-жа Георгиева показа заповедта за уволнение, която не е подписана от г-ца Маринова, а от трима свидетели. "Тя обаче си е получила заповедта, тъй като я изпратихме по пощата", след което директорката ни показа обратната разписка. Основната причина Маринова да създава проблеми обаче била това, че не е спечелила конкурс за директор, твърди новото ръководство на училището. "За това сега тя подстрекава учениците и само ми създава проблеми, за да ми го върне", каза Георгиева. "За тези си действия тя е отведена сега в полицията, за да дава обяснения - заради подстрекателство на малолетни и нарушаване на учебния процес".

Според директорите всичко ще отшуми скоро, след като уволнената Маринова спре да идва в училището, тъй като децата се влияят от нея. "Дори сега пред училището беше само нейния клас", твърдяха от директорската стая. През прозореца обаче се виждаха стотици деца, които хвърляха домати, яйца и други предмети и отказваха да влезнат в занятия. На мястото имаше служители от частната охрана на училището и от полицията. Малко след 10 часа на мястото пристигна и директорката на РИО Павлинка Кацарова, която бе на частна среща с директорите.


Още по темата: общо новини по темата: 40
21.02.2023 »
29.10.2021 »
24.06.2021 »
25.03.2021 »
15.11.2019 »
20.06.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредният опит някои да си прави ПР. При това на гърба на деца, пък било те и циганчета. Просто е жалко господа управници. Кой ходи на училище с домати, ако не е подстрекан предварително???
Цъкам минуси на буферите :)
на 01.10.2010 г.
-2
 
 
А знаете ли че за въпросната уволнена г-ца се носят "легенди" не само сред ромското население? Защо манго-джеритата не кажат кой тип "уроци",преподавани от нея, най-много харесват?
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 30.09.2010 г.
0
 
 
Като гледам снимките тези деца са лесно манипулируема маса. Интересно им е да се правят на бабаити и да ги снимат. Каква е истината обаче?
+1
 
 
На едната година - отличена като учител на годината. На следващата година - аут и шута от новоназначената директорка. Как ви се струва??? А и какви са тия "частни срещи" на шефката на РИО П. Кацарова с директори?
+2
 
 
Училището да не е затворена институция? Дори и да е правила записи и да ги е давала на журналисти какъв е проблемът? Всички си мислят, че децата са глупави и лесно се манипулират, но не е точно така, макар и цигани в случая. От опит казвам, че директорите по училищата са толкова коруптни, че си таквозило майката, а най-лошото е, че всеки даскал с комунистическо съзнание го е страх да се опре на "властта", за да не си изгуби и без това смешната работа.
+1
 
 
немога да разбера каква е била тази тайна в училището дето е изнесла випросната учителка.щом всички деца от училището я защитават и била избрана за учител на годината
-1
 
 
тази жена трябва да си ходи....има и други нейни провинения продиктувани от нейната некомпетентност
+4
 
 
ако директорката на това училище е тази за която се сещам,не се учудвам че има такива изпълнения
+6
 
 
Така е, това е още едно доказателство, че психясали стари моми не трябва да стават директори. Само партийна принадлежност не стига, трябва и акъл...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: