ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новата кметица на "Западен": Мислим за варианти да се изградят тоалетни в парковете, това е голям проблем
Автор: Диана Бикова 14:25 / 03.01.2024Коментари (25)9485
© Plovdiv24.bg
В края на всяка календарна година и в началото на новата по традиция Plovdiv24.bg публикува интервюта с представители на местната власт, в които се обобщава свършеното и плановете занапред.

Пловдивчани познават юристката Тони Стойчева от участията й в много протестни акции в града. Преди почти 2 месеца тя застана начело на район "Западен“ и, тъй като за пръв път работи в общинска структура, сред първите й задачи са били да направи анализ на администрацията и задълженията на служителите, как функционират процесите, финансовото състояние и вземанията, проектите и начина на обработка на сигналите от гражданите.

В навечерието на Коледа стана ясно, че Министерството на финансите дава 1,5 милиона лева за реконструкцията на ул. "Генерал Колев". Улицата е в много лошо състояние, паважът е разбит, липсват тротоари и на практика от изграждането й никога не е ремонтирана. Проектът е изработен от предходната администрация.

Тони Стойчева има двама заместници - Елена Георгиева и Иван Ангелов, които също не са работили в администрация досега. "Западен" е първият район в Пловдив, чиято административна структура беше приета на последната за 2023 година сесия на пловдивския общински съвет с пълно единодушие.

Като проблеми кметицата посочва липсата на общински терени за училища и здравни центрове, липсата на пътна инфраструктура в новите квартали, чистотата като цяло в целия район, изчерпания капацитет на гробищния парк в "Прослав" и нуждата от разширение.

През 2024 година в капиталовата програма на района ще бъдат заложени множество малки проекти. Тони Стойчева не смята да залага на други големи проекти, извън реконструкцията на улица "Генерал Колев" и идеята й е да се решават наболели проблеми.

"В старата част на "Смирненски“ тротоарите са в изключително лошо състояние, на практика по-голямата част са дори непроходими, а в новата пък изобщо ги няма. Ще се стремим да облагородим още зелени зони. Мислим за варианти да се изградят тоалетни в парковете, тъй като това също е голям проблем" - каза тя.

С кмета Костадин Димитров, по негова покана, планират да направят заедно обиколка на Гребната база, да набележат проблемните участъци и евентуално съвместно да изберат концепция за развитието. Стойчева смята, че цялата територия трябва да се развива като парково и спортно съоръжение, а в онази част на парка, която общината купи, да се направи лесо-техническа експертиза, за да не се загуби гората.

Комплексът Братска могила трябва да се социализира и развива, убедена е районната кметица. Обмисля по-сериозна грижа за ландшафтната среда около площада, който е любимо място за жителите на "Смирненски". Монументът има голям потенциал в културно отношение, но трябват сериозни финанси, за да бъде съхранен.

"Братската могила е културно средище за нашия район и не бива да бъде заключена. Историята може да бъде обяснявана и е добре хората да имат възможност да научат повече" - коментира Стойчева.

В края на интервюто кметицата пожела по-добри отношения и съпричастност към другите и заедно да се погрижим градът да бъде по-добро място за живот.



Още по темата: общо новини по темата: 25
04.01.2024 »
03.01.2024 »
02.01.2024 »
02.01.2024 »
01.01.2024 »
01.01.2024 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 04.01.2024 г.
-1
 
 
Само дето не ни трябват такива мислители, а такива, които да действат.
+1
 
 
Съвсем адекватни намерения заявява тази дама. Всички в Западен живеят в обща тоалетна и селски паркинг из тревните площи…. Надявам се да спре безумното строителство до Гребната.
0
 
 
Стойна Куркулийска й е истинското име!
0
 
 
Бяхме съученици с нея и се казваше Стойна, кога успя да си смени името, баси странната птица
0
 
 
Сложете химически тоалетни на далечния край на Гребната, защото гората е тотално осрана и опикана.
+2
 
 
Слабоумни хора, цял ден газим в кучешки лайна, сигурно и доста човешки, обаче не могат да възприемат необходимостта от тоалетни.
+1
 
 
Я си оправи дупките към Чадърите от Гребна база, стига си позирала като някой невестулка. Всичко Мара втасала, тоалетни ще прави. За екологични неща говори, Пещерско шосе в кал до ушите. Аман от жалки популисти!
+1
 
 
Боже Господи, приоритет ще й бъде да гради тоалетни. В едно друго интервю пък казва, че не одобрява зоологическата градина, щото не харесвала животни в клетки. Това не ми звучи нормално, явно госпожата е с някакви нестандартни разбирания. Жалко че се, уж има две малки деца. Много жалко за Западен, четири години с най-неодекватния кмет ще е.
+1
 
 
Г-жо Стойчева,щом едни тоалетни са проблем,по-добре да не се кандидатирали за кмет.Пълна смехория.
-2
 
 
Гладно кречетало докопа се до службичка,че голям глад я гони прекръстената Стойна . Срамува се от селския произход от Царимир. Не обикаля да лае по микрофончето с телвфончето. Вече се гушка с гербаджии и всичко е наред
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: