ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С високи такси се мъчат да задържат студенти в нежелан колеж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 01.10.2010Коментари (32)26790
Бивши и настоящи студенти от
Колеж по икономика и администрация:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Недоволни студенти споделят за високите такси, които им искат от КИА
Около 20 студенти се бяха събрали тази сутрин около Колежа по икономика и администрация (КИА), за да протестират срещу появилите се изневиделица смазващо високи такси, за които Plovdiv24.bg писа вчера.

"В понеделник ни искаха по 100 лв. за уверение, че сме звършили. Във вторник вече бяха 200 лв., а в сряда нараснаха на 500 лв.", възмути се Мария Буздрева заедно с колегите си пред нашия репортер.

С тези цени според тях ръководството на колежа се мъчело да ги закрепости там. Само уверенията за УНСС били безплатни, тъй като КИА бил сключил договор с университета за обучение в сградата на колежа.

"Не щем да учим в УНСС, защото таксата от 900 лв. е много висока, други университети ни предлагат по-добри условия, трябва да имаме право на избор", гневят се студентите.

"Това е шантаж и извиване на ръце", включи се и възмутената родителка Стойка Трифонова.

Потенциално засегнати от новите такси са близо 300 студенти, които са завършили тази година колежа. Те са подготвили протестно писмо и искат среща с ректора доц. Георги Манолов за да му зададат своите въпроси: кава е причината за скока на цените от 50 лв. миналата година на 500 лв. сега? Всъщност твърде скъпо им излизало всичко в този колеж, за това не жалаели да продължават образованието си в него - за уверение, което да им послужи за карта от 10 лв. в градския транспорт, се налагало да плащат по 25 лв., твърдят студентите.

Бунтът на студентите днес не успя. Ректорът се оказа в София, а сградата - заключена заради ВиК и електро профилактика. Изведнъж изскочи отнякъде непознатата за студентите Олга Манолова, която се обяви за представител на колежа. "Това е частен колеж и наше право е да определяме вътрешния ред, част от който са и таксите", обясни съпругата на доц. Манолов и покани на среща утре в 10 часа трима представители от протестиращите на среща с ректора.

Междувременно от Министерството на образованието ги отрязали недоволните, тъй като не можели да се месят в работите на частно учебно заведение. Те обаче са на мнение, че в ръцете на министерството все пак е въвеждането на някакви правила, та дори и на таван с цените.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Манолов е много гадно дебело , коромпирано прасе.Трябва да се намеси прокуратурата.
0
 
 
300 студенти завършили тази година по 500 стотака = 150 000лв.
0
 
 
Студенти, не се хабете в коментарии...излишно е! Направете подписка и я занесете в Прокуратурата и вземете входящ номер!!! На мазния Манолов ще му замръзне лайното, нищо че има достатъчно връзки! Притиснете ги, те нямат право да ОЛИХВЯВАТ таксите - това е лихварство и е наказуемо!!!
0
 
 
Всеки си избира къде да учи, някой искат в частен, не защото са тъпи , а просто защото специалностите са по добри и по - хубави, това не означава , че държавните унита не са добри....само дето в България ни частно ни държавно струва .... но защо упреквате хората, каквото са си избрали такова ..... те дават парите нали , не ги давате вие, имат записват се , нямат в държавно, то за това ги има и двете...
0
 
 
И още един въпрос-Колко от местата за "Стопанско управление" и "Макроикономика" в ПУ са предварително резервирани?Продължавам с въпросите-колко струваше прехвърлянето от колеж Джон Атанасов в ТУ специалност КСТ?Всичко в нашето образование е в батака,това е истината.
0
 
 
Сега ще ви разкажа една приказка за частното и държавното образование.Преди 5-6 години на кандидат- студентските изпити поради липса на пари се пробвах само в Пловдив.Имах желание да уча икономика,но с 5.10 влезнах само една тъпа филология със сръбски.Имах колеги,които от педагогика срещу 3000лв. се прехвърлиха Макроикономика,а от филология пак срещу 2000-5000лв.-да учат право,а бяха тъпи като гъз.(парите отиваха при доцент Чобанов).Аз обаче нямах кинти майна,учих там 2 години паралелно изкарах и специализация Журналистика.В един момент си казах,че след някоя година ще изляза с диплома за бюрото по труда....почнах бачкане и спестих за частен ВУЗ.Там уча това,което искам с желание и труд постигам целите си.Сега кажете нещо и вие като толкова хвалите държавното.
0
 
 
Няма никакво значение кои къде учи навсякаде е едно и също. Разликата е в цените.
+2
 
 
Никой не им е виновен! Като ги мързи да понаучат, да се явят на КС изпит и да влязат в нормален ВУЗ със 100 и няколко лева такса, нека дават хиляди за образование, което дори не е висше! П.С. Висшето образование не е задължително! При положение,че нямат сили да се преборят за местата във ВУЗ-овете, защо се навират в такива пирамиди?! Все пак това си е и един вид естествен подбор - не могат всички да са шефове и специалисти, трябва да има хора и за по-общата и рутинна работа!
-1
 
 
Образованието там не си струва - претруфеност и овехтялост, стари муцуни, високи такси - то ва е характеристиката на колежа. Не си струва да се хаби човек, за да напълни канчето на простия дебелак самозванец Манолов. Айде другата година да си образова собственото семейство срещу тези такси.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: