ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хранят децата в пловдивско училище с развалени плодове и зеленчуци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 03.10.2010Коментари (9)8019
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Симон Боливар":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Раздават развалени зеленчуци на деца в пловдивско училище, научи Plovdiv24.bg. Децата от училище "Симон Боливар" получавали гнили моркови като здравословна закуска. Затова ни сигнализира родител на четвъртокласник.

Тази година децата от училището вместо вредните тестени изделия получават здравословни закуски. Няколко пъти през седмицата на децата от училището се дават плодове и зеленчуци.

Преди дни разстроена майка каза пред наш репортер, че не може да повярва, че това са хубавите зеленчуци, които децата трябва да ядат. Жената даде конкретни примери с развалени моркови, които детето и е донесло в къщи огорчено от това което им поднасяли в училището. Тя каза още, че това не е единственият случай имало е и развалено грозде.

Плодовете, които се предоставят на училищата са от програмата "Училищен плод", която се финансира от държавния фонд "Земеделие.

"Това, което съм видяла аз, няма нищо общо с твърденията. Незнам от къде са дошли тези развалени продукти", заяви Аделина Игнатова, директор на СОУ "Симон Боливар".

Родителите се надяват контролът на здравните органи да бъде по-строг и полезното хранене на децата да продължи без да се опорочава.

Plovdiv24.bg ви припомня, че преди време имаше подобен случай с намерени червеи в мандарини, за който своевременно ви информирахме.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 04.10.2010 г.
+1
 
 
това е в скапаната ни държава!
+1
 
 
Това е живо безобразие - да печели фирмата за сметка на здравето на децата ни. Мед. сестрата към училището трябва всеки ден да проверява качеството на раздаваната на учениците храна. Няма да и дотежи и ако този случай се окаже практика, веднага да се отстрани фирмата-доставчик на "здравословна" храна!
+3
 
 
тцтц те за прасета ли имат децата ?! Не могада разбера как държавата позволява такова нещо, как работниците в стола и директора позволяват такова нещо? Техните деца с това ли се хранят? Едва ли .... после защо хората напускали България, не съм патриот и никога няма да бъда, защото вече в България вече нищо няма, само цигани и турци останаха, а българите се третират животни!!! Майната и на "страхотната" държава
+3
 
 
Интересноооо....що ли не съм изненадан?! Я сега да видим кой ли е доставчика, щото ДФ "Земеделие" не го избира централно ...От там само плащат. Доставчика си е местен и що ли имам силни подозрения ,че или е кака Надка (ф-ма "Надежда 2000"), или солташака й Тодор Джаров (ф-ма"Конкурент-11") ...А пък най-силните ми подозрения са ,че Петя Гогова си го е избрала.....Но това е вече работа за медиите..Най-трудно би станало с въпроси към общинската управа,които обаче трудно ще получат отговори ...Най-лесно би било с едно заявление за достъп до обществена информация, съдържащо изключително простите въпросчета : "Кой е доставчика във върпосното училище" и "Въз основа на каква процедура е избран ?"......Да ви го напиша ???
+1
 
 
вьв това у4или6те е у4ил и зам.кмета тютюков
+1
 
 
Правилото за "наи-ниска цена" винаги е гаранция за измама,особено съчетано с тоталната незаинтересованост на възложителя и контролните органи.Мисля,че засега само с граждански контрол може да се избегнат голяма част от корупционните практики в обществото ни и да бъде принудена държавата да коригира поведението си на пазара...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: