ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кафене разширява площта си и навлиза в тротоар, всичко е в рамките на закона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 03.10.2010Коментари (25)62736
Кафене в центъра на града, чрез разширяване на площта си почти завладява тротоар, за това ни сигнализират читатели на Plovdiv24.bg. Става въпрос за кафене "Сезони" на ул. "Хан Кубрат" 8 намиращо се в близост до Съдебната палата и Хуманитарната гимназия. Граждани се възмущават от това, че заведението се разпростира прекалено навътре в тротоара и няма достатъчно място за преминаване, а има и участък до дърво, където мястото за преминаване е само няколко сантиметра.

Упълномощено лице от кмета на район "Централен" Райна Петрова, каза пред наш репортер, че в случая всичко с въпросното кафене е напълно законно.

"Заведението разполага с необходимите документи, място за преминаване има, то е поне 1,50 м каквото е минималното изискване. Височината на изграденият подиум от заведението също е съобразно закона. Лично наши служители са били на мястото и са премерили разстоянията, които са в законовите рамки, всичко е одобрено и от главните инженери, така че място за недоволство няма", казаха от район "Централен".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
грозно е направен този подиум на това кафене, но щом има оставени 1.50 м. за пешеходци както е по наредбата и се плаща на общината - тогава всичко е о.к.
+4
 
 
А аз се сещам за подобен случай..... хотел НОРИС....със законният паркинг на тротоара... помните ли ааааа????? Пак ли завистливи комшии а...
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+7
 
 
разширяват го заради хора , които нямат какво да правят по цял ден и мама и тате ги издържат, бягат от училище и висят по кафетата ..... ей такива мързели имат бъдеще .. нека да застроят и улицата, та поне да ги блъскат колите и да ги разчистят ....
0
 
 
Не се сещам кое е това кафене, но като гледам на снимката до дървото не остават "няколко сантиметра". Грозно впечатление прави злобата, която прелива в някои (може би съседски) определено завистливи изказвания. ;)) Ако кафенето е шумно и собствениците кофти хора - това не е начинът. Сещам се за подобен случай на друго място, когато желанието на живеещите в нова кооперация да оформят красиво тротоара с добре поддържани цветя беше повод за ЗАВИСТЛИВА съседка да се жалва в Общината, че не можела да минава (през 1.50м) спокойно - цветята й пречели - като трън в очите (пред нея било грозно, а пред ония защо да е красиво). Същите тези хора няма и дума да обелят, ако им струпат кофите за боклук на това място - ще ги заобикалят и ще мълчат, но щом някой е вложил труд и пари за да му е красиво - "о, ужас това е незаконно"! Такива елементи има на МНОГО места в града, за съжаление! Тук е мястото на разумното решение на общинарите - след като има достатъчно място за минаване, излъчва добре поддържана красота, а още повече ако си плаща и тротоарно право за масите (с този случай не съм запознат, но предполагам че е така), какъв е проблемът на завистливите съседи? Колко тротоари има на които не се разминават и двама души, а като сложат и кофата за боклук трябва да слезеш на платното, но БОКЛУКЪТ не пречи на такива хора - на тях им е уютно да мирише на вкиснато. Но поддържа ли някой чисто и красиво - НЕЗАКОННО е ...... не, по-скоро е НЕПРИСЪЩО за българина да се радва на хубавото и да го поддържа!
+1
 
 
аз да ви кажа че ако не беше тази статия изобщо нямаше да обърна внимание на въпросното кафене, въпреки че имам работа в района доста често. престанете да сипете негативизъм върху всичко. на тоя принцип на Оксфорд стрийт в Лондон трябва да има бариера колко хора да минават за да не става блъсканица или малките улички в много градове в Италия да бъдат затворени за пешеходци или гълабите в столицата на Малта да бъдат избити за да не кацат по масите на кафенетата за да не носят зарази. щом кметицата е казала че е законно значи нищо не може да се направи. на следващите избори ще избереме нов кмет или кметица която да каже че е незаконно и всичко ще бъде ОК.
на 03.10.2010 г.
-1
 
 
Ами да разширят тротоара още малко и няма да има проблем !
+3
 
 
какво да кажа!!!!! просто нямам думи,а и щом кметицата казва че всичко е законно.....само си преставете как щесе размине майка с количка с друг човек.
+2
 
 
Не коментирам колко е законно, защото законите трябва да обслужват обществото, а в случая категорично това правило е нарушено! Не трябва да се допуска тази натоварена улица, по която ежедневно преминава голям поток минувачи заради гимназията, съда, църквата и живеещите там, да се превръща в грозно и натруфено кафене. И без друго заведенийцето все беше празно заради високите цени и гадно кафе от най-ниско качество, което пробутваха на случайно попадналите в него, хора от провинцията дошли по съдебни дела. Отвратително, селяшко, грозно, натруфено с палми, очакващо да подлъже маймуните, в които ни превърнаха! Хайде Илко, не се пени само за да разчистваш лични сметки в Общинския съвет, ами незабавно отменете тази грозотия, защото това е баш центърът на Пловдив!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: