ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриват кампания срещу ранното изоставяне на деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 04.10.2010Коментари (2)1589
Комплексът за социални услуги за деца и семейства / КСУДС / организира кампанията "Остани родител" - Превенция на ранното изоставяне на деца. Кампанията ще се открие на 6 октомври от 10 часа, в сградата на Центъра за обществена подкрепа ул. "Неофит Бозвели" №38.

Основна цел на кампанията "Остани родител" е предотвратяване ранното изоставяне на деца в специализирани институции, извършване на конкретни действия в тази насока и оказването на подкрепа в процеса на отглеждането им в семейна среда. Децата от домовете, лишени от родителски грижи ще бъдат обхванати в обучението "Полово възпитание", "Предпазване от нежелана бременност" и "Болести, предавани по полов път". За младежите от "Защитени жилища" в Пловдив предстои обучение по модула "Семейно планиране". Освен ученици и младежи, отглеждани и вече напуснали институциите, целеви групи в кампанията са семействата в неравностойно социално положение, както и професионалисти - медицински специалисти, социални работници от институциите и защитените жилища, служители на Дирекция Социално подпомагане, районните кметства и др.

В срещата по откриване на кампанията ще вземат участие професионалисти в сферата на детското благосъстояние - Държавна агенция за закрила на детето, Отдел Закрила на детето от Пловдив и областта, Община Пловдив, Дирекция социално подпомагане и др. Специални гости на срещата са д-р Даков, Малина Стоева - социален работник от ОЗД от Стара Загора, проф. Никола Мирчев и ст.ак. Байлова от УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, които ще представят добрите практики и опит в работата на родилно отделение. Ще бъде представен филмът "Историята на Ваня"на F2F TV. В центъра на сюжета е истинската история на една майка, която е на косъм да загуби детето си завинаги, давайки го в институция. Съставна част от веригата, заплитаща нейната съдба, е КСУДС - институцията, която прави възможна превенцията на изоставянето на бебета в Пловдив. Филмът е вълнуващ разказ за това, че превенцията при изоставянето на бебета е възможна и зависи от обединените усилията на всички - от социалните и медицинските работници, от обществото.

Статистиките от последните няколко години показват, че България е на първите места в Европа по изоставяне на деца до 3-годишна възраст. Около 3 000 български деца на възраст 0 - 3 години живеят в институция. През 2009 г. 53 бебета са изоставени в институция в Пловдив.143 са настанени в домовете за деца в област Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 04.10.2010 г.
+1
 
 
ДЕЦА НЕ СЕ ИЗОСТАВЯТ,СКЪПИ РОДИТЕЛИ!!!АЗ И КОТКИТЕ НЕ БИХ СИ ИЗХВЪРЛИЛА!!!
0
 
 
ами хората имат пари и правят нещо, колкото и незначително да се струва това на някои хора... но те влагат в него практиката си досега....нека не ги плюем
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: