ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с иновативно предложение. Иска специални стикери по колите в града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:58 / 14.01.2024Коментари (13)21540
©
Архив
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да отправи доста интересно предложение за справяне с проблема с паркирането в града. Идеята му е доста иновативна и определено е добра тема за размисъл, макар че голяма част от пловдивчани няма да я харесат, тъй като ще им “бръкне в джоба", така да се каже.

Ето и конкретната идея, за която пловдивчанинът разчита ние като медия да я сведем до знанието на повече хора, а и до ръководството на община Пловдив, за да вземат мерки. Идеята му е да се поставят стикери на колите на живущите, за да се види, че имат право да паркират в зоната или района, в който е колата. По този начин пловдивчанинът иска да се ограничат “пришълците" в Пловдив, заради които няма къде да се паркира.

Вижте подробностите от предложението:

Във връзка с облекчаване на движението в Пловдив и паркирането, ако общината въведе стикери по местодомуване, които да се заплащат, хем ще повиши доходите, хем ще облекчи много паркирането на коли, които не им е там работа.

Имам предвид следното: Да кажем, че един човек, който иска да си паркира пред тях, може да плати на общината 30 лева за 6 месеца или ако иска 60 лева за година. И по този начин ще облекчим паркирането. Общината хем ще получи необходимите средства, хем ще се въведе ред. Ще се засили и ролята на общинската полиция, която да проверява кои са паркирани и са си платили, а които не са, плащат си глоба.

При нашето уточнение, че пред някои жилищни блокове особено в центъра има платени паркоместа за живущите, нашият читател заяви, че той иска подобна такса за всички: Не имам предвид местодомуване, на самите улици, където няма такива отредени паркинги, като в “Южен", например. 

Той направи и второ предложение по отношение на трафика в града: Завиването на червен светофар надясно да бъде забранено само в пиковите часове. Да речем сутрин от 6:30 до 9 и вечер от 16:30 до 19. Иначе през другото време, когато не е пиков час и няма движение, е глупаво да стои човек на червен светофар.

По думите му по този начин ще се улесни движението да не си губят времето хората на червен светофар. Ако трябва да се сложи и табелка под светофара -  Забранено завиването от до сутринт и следобед. Ако наруши някои, разбира се, ще има отговорности.

Мъжът сподели, че черпи идеята от Америка, където е живял 23 години и където също е имало проблеми с паркирането и затова и там има еднопосочни улици:

Ако трябва да влезеш от малка улица в голяма, забраняват левия завой. Завива се надясно, когато е еднопосочна улицата. След това се завива на светофара наляво и си отиват, където трябва. 

Тук много коли има, Пловдив е просто задръстен и мен просто ме е страх да си карам колата, да ходя в центъра или някъде другаде.

Мъжът посочи, че светофарите са много лошо регулирани:

В “Южен" под носа на полицията и на кметството. Когато светнат двата светофара на зелено и в това време тръгват колите надясно, другите направо и другите отсреща вървят направо, оттук завиват наляво и пешеходците завиват наляво и това е абсолютен хаос.   

И затова правилното е светофарите първо да дадат път наляво завиващите от двете страни и след това да пуснат направо и надясно и пешеходците. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Те пришалците вече живеят тук ,не са за малко. И проблема е там ,че като купят имот с платени парко места не им се дават пари и вика е то доло след знака забранено паркирането има места.
-1
 
 
Читателя да си пие хапчетата, 2 гънки мозък... Ти в каква държава живееш? Имам автомобил плащам 50 неща за да мога да се движа по-пътищата и ще мога да си паркирам само където съм отбелязал... Ми за какво ми е тая кола бе глупак? Във въздуха ли ще се спира... Сами виждате всички че една улица 200 метра се затваря и прави по 2-3-4 години с тези темпове нито околовръстното ще може да се разшири нито да се стегнат пътищата в близките 15-20 години. Града ще продължава да се пълни и автомобилите да се множат и те така. Оправия няма да има всеки ден никнат нови комплекси и сгради за живеене всичко става мазаляк. Докато асфалтират 10 дупки общината се построяват 10 сгради!
0
 
 
За другото е кажи речи прав човека, но за стикерите... ами ако да кажем решим да отидем на гости у приятели, познати в друг квартал и паркираме пред блока им... тогава какво? Или просто на разходка извън пределените на определения стикер който вече имаме? Липсата на построени многоетажни подземни или наземни паркинки е целия проблем.
+1
 
 
Първо да хванат всички, които живеят нерегистрирани и без договори за наем и тогава всичко ще лъсне! Ако ще движиш ежедневно и ще живееш някъде, то задължителна регистрация!!!
0
 
 
За по-добър контрол сутрин и вечер може да има регулировчици - така е в цял свят! Обаче тук МВРто нема персонал баце, защото пари за крадене има, но за правилно управляване няма и никога няма да има докато няма осъдени и вкарани в затвора управници!
+2
 
 
Врели-некипели. "На някои коли не им било там мястото"... Все едно някой нарочно спира там, че да няма място за другите.
на 14.01.2024 г.
0
 
 
Една и повече коли на адрес само ако са регистрирани и е платен данък в община Пловдив . Фирмени или служебни автомобили паркирани в жилищни райони по 250 лв на месец а бусове и баничарки по 500
0
 
 
За 60лв.на година,никой няма да ти обърне внимание?!
0
 
 
По- скоро по една безплатна кола на адрес. Втората 60лв на месец, третата 120, четвъртата 240 и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: