ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: За мен eMAG не съществува
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:31 / 15.01.2024Коментари (17)47730
©
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сигнализира за некоректна практика от страна на голям магазин за онлайн търговия.

Читателят ни е направил поръчка от сайта на eMAG, която е заплатил и вече няколко дни не може да получи. Мъжът твърди, че се е опитал многократно да се свърже със служители на фирмата и да попита, какво се случва с пратката му, но усилията му са останали без резултат и комуникация няма.

"Синът ми направи поръчка за процесор на стойност 616,98 лв. Той не може да се поръча без да се плати онлайн. Направихме плащането. Крайният срок на доставка бе 8 януари. Процесорът не дойде и още на 8-ми писахме на чат бот, който е единствената комуникация. Оттам казаха, че ще направят проверка и ще ни дадат обратна информация, какво се случва.

Не получихме обратна връзка. Отново им писахме, но няма комуникация - нито пише на имейла, че ще се забави стоката, нито, че ако не се достави ще ни върнат в даден срок парите. Телефон за контакт липсва в интернет. Преди имаше, но сега явно са славени от всякъде.", сподели той. 

Пловдивчанинът допълни, че много хора в мрежата се оплакват, че са изпаднали в сходна ситуация.  

"Нямат връзка с тях, парите им не се връщат, поръчаната им стока е развалена, уж е в гаранция и накрая нито стоката, нито парите."

Мъжът ни предостави скрийншот, показващ докъде е стигнала пратката.

Вижда се, че тя е регистрирана на 3 януари и плащането е одобрено. Останалите 4 стъпки до получаването й се на изпълнени. 

Читателят ни уточни, че е написал жалба до Комисията за защита на потребителите и е информирал eMAG чрез чат бот приложението, което е отговорило одобрително.

Това не е първото пазаруване на потребителя от сайта и той е учуден от некоректното им отношение, както и от не уведомяването за забавяне на пратка.

"Вече ми е все едно дали ще си взема парите, или ще получа пратката. Ако пратката дойде и бъде повредена? За мен това е некоректен търговец. Пратката не е малка сума. И ако нещо се случи после, как да им я върна, като още сега имам проблеми. eMAG постоянно има реклами по телевизията, а тях всъщност ги няма. За мен де факто eMAG не съществува".

Действително в интернет не може да бъде намерен телефон за връзка. В сайта е упоменат единствено чат с виртуален асистент, който да помага на гражданите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
нЕк'ва сапунка се е заформила тук. Някои потребители трябва да се научат как се борави с чат бота и как да стигнеш до жив човек от другата страна. Отделно от това, на сайта се вижда, когато пратката е предадена към куриерската фирма и следователно имате генерирана товарителница, която може да проследите от тракинг системата на куриера. За 'SameYear' куриера може много да се напише по принцип :) Имах пратка, която почти седмица не успях да си взема :) Относно връщане на продукти и пари проблеми съм нямал - имам 3-4 връщания за всичките години. Покупките ми са само от търговеца Емаг да отбележа.
0
 
 
Неке се изходя и аз под статията... Сега ще Ви кажа татктиката с емаг..,ами НЕ купувам от там поне от 7,8 години.Няма черни 5ъци,няма бели понеделници.Това е най-долния и гнусен сайт.Уж на оферта неща,а те по-скъпи от на мн други места,тука говорим и за черния 5ък. Но нека се запитаме,на кой е емаг и защо няма телефон за връзка? Преди време,като отваряхме фирмата 1вото,което искаха е тел за връзка и то стационарен.Та тея утайки,закона не ги ли лови.
0
 
 
Подобна история и при мен. Поръчах процесор от търговец от "еМАГ маркетплейс", румънска фима. Румънеца ми праща друг процесор. От там нататък се оказа, че принципно еМАГ трябва да следят поведението на търговците от техния маркетплейс, но това не се случва. Висиш на добрата воля на търговеца, освен ако не пердприемеш нещо през банката, както вече няколко човека препоръчват. Radamant по-надолу е прав, че трябва да се порверява дали конкретната стока се предлага от еМАГ директно или от друг, външен търговец от "еМАГ маркетплейс". С поръчки директно от еМАГ не съм имал проблем. Поне за сега... :)
+1
 
 
Сякаш няма Жар, Вали, мали и всякакви търговци на компоненти, че поръчваме от майнасирайна. Но човек се учи, докато е жив. Иначе - правилно ви съветват да блокирате превода.
0
 
 
тръгнах да си пиша и аз проблема, който съм имал с тях. но то няма смисъл. аз поне, не познавам човек, който да не е имал проблем с емаг. за какъвто и проблем да се сетите - имате приятел, който го е имал. Взимал съм техника оттам само от шоурума им, ако е налична, иначе с тея SOMEDAY и кутиите им, освен за калъфче или други такива дребни аксесоари става, но нищо друго!
0
 
 
Този въпрос се решава и много лесно през банката, от която е направено плащането. Прави се рекламация, връщат парите. Работи и, когато сте купили нещо от скам сайтове.
+1
 
 
Аз миналата година имах такъв проблем с Емаг. Поръчвам от тях, не от външен търговец кутия за компютър и си я плащам онлайн. Една седмица мина докато някои реши, че трябва да ми се обади да потвърди поръчката. Два дена след това ми се обадиха да ми кажат, че я нямат стоката, но имали подобни. Нищо общо нямаше, ама това друга тема. Вече минаха близо 2 седмици и половина. Отказах поръчката и чаках още близо 3 седмици докато ми върнат парите. Няма такива олигофрени и мизерници.
+2
 
 
Вижте, трябва като поръчвате да гледате откъде точно идва пратката. Емаг освен търговец е и платформа за търговия на други търговци, която се нарича Емаг маркетплейс. Проблемът е, че емаг маркетплейс са външни търговци, нямащи нищо общо с емаг, но много хора не проучват достатъчно и се подвеждат. Почти съм сигурен, че доставката е от външен търговец и затова ИТ шоурума не могат да направят нищо. Така че проучвайте откъде взимате нещата. Разликата между “емаг” и “емаг маркетплейс” е огромна, нищо, че думата “емаг” я има и на двете места. За “емаг маркетплейс” не може да се плати на куриера, а е само предварително плащане с карта, понеже пратката идва с международен куриер от Румъния, изобщо не минава даже през шоурума. Проучвайте ги хубаво пратките и покупките и не се водете само по думата “емаг”.
0
 
 
Не искам да обвинявам, но ми прилича на "модерен" баща скандалджия, провокиран от и искащ да угоди на прищявките на нетърпеливо "изгарящ" тинейджър, на който живота е пред своя край щом не е пристигнал процесора на 8-ми. Айде малко по-сериозно! И аз не харесвах Емаг. Имал съм случай в който идва от Румъния за 2 дена, но съм имал и подобен случай като описания. Закъснението не е жизненоважно. В профила на всеки си пише в момента къде се намира пратката. Щом е платена - ще дойде.
Сподели какво ново....
на 15.01.2024 г.
0
 
 
"Пловдивчанинът допълни, че много хора в мрежата се оплакват, че са изпаднали в сходна ситуация." Като си го прочел това, с какъв акъл поръчваш от тях? Хем чел, че има проблеми, хем сам се нахендрил.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Олиото стигна цената на зехтина
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: