ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Те биха полицай в "Столипиново"
Автор: Георги Кирилов 15:58 / 16.01.2024Коментари (6)5157
Дело срещу двама братя, причинили лека телесна повреда на полицай при изпълнение на служебните му задължения, е прекратено в съдебна фаза и е върнато на прокуратурата за прецизиране на обвинението, предава Plovdiv24.bg.

Според обвинителния акт, на 24.09.2023 г. вечерта на улица в "Столипиново" било организирано тържество – годеж, като на самата улица имало разположени маси с украса и червен килим, бил нает и диджей. Гости и присъстващи на тържеството били общо около 300 човека.

Около 21:45 ч. в полицията били подадени няколко сигнала за силна музика и шум от тържеството. На проверка на мястото бил изпратен дежурен автопатрул. Двамата униформени полицаи се придвижвали със служебен автомобил с обозначителни знаци. След като пристигнали разпоредили да се спре музиката.

Полицаите се намирали в служебния автомобил, на който били отворили прозорците. В този момент до автомобила се приближил подсъдимият Стефан Атанасов, който отворил предна лява врата и започнал да дърпа навън единия служител, хващайки го за левия лакът и крещейки "Сега ще видиш ти". 

Полицаят разпоредил на мъжа да спре с крясъците и да застане на място и тръгнал да излиза от автомобила, с намерение да задържи обвиняемия. Последният обаче оказал съпротива, ударил го с юмрук в областта на гръдния кош, бутнал го и го съборил на земята. В този момент на място пристигнал и втория подсъдим Илия Атанасов и нанесъл удар с ритник в областта на левия крак на униформения.

През време на боя около полицейския автомобил се събрала многолюдна тълпа от гостите на годежа, като всички викали и крещели. За да помогне на колегата си, другият полицай излязъл от автомобила и извадил служебното си оръжие – пистолет. Виждайки оръжието присъстващите се разбягали, а полицаите успели да повикат втори автопатрул, които задържали подсъдимите. 

Спрямо братята Стефан и Илия е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в три кръвонасядания на гръдния кош, охлузване на ляв лакът, охлузвания на коленете и лява подбедрица, като е било причинено болка и страдание без разстройство на здравето на пострадалия. Второто обвинение е за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

Братята Атанасови са с мярка за неотклонение "подписка", която е потвърдена и към настоящия момент. Наказанието за нанасяне на лека телесна повреда с разстройване на здравето е до две години или пробация, а с причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, е затвор до 6 месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева. След прецизиране на обвинението ще се разбере какво наказание ще бъде наложено на Стефан и Илия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дрескода на женския примат на снимките е невероятен
+1
 
 
ЗАЩО НЯМА ЕДИН КАТО ЧОЧОУЛО ДА ДОЙДЕ С ТАНКОВЕТЕ ДА ГИ ИЗРИНЕ ТИЯ МАНГАЛИ
0
 
 
Тия едноклетъчни още ли ги интегрирате? Още ли някой си мисли, че тези човекоподобни щели да се "асоциират"?
+2
 
 
Интересно какво трябва да направят за да се сети полицая, че трябва да ги надупчи малко.
+1
 
 
Когато не разбираш какво ти говорят и нямаш първи клас...
+3
 
 
Не харесвам полицаите, не харесвам и м@нг@лите, обаче предвидените в закона наказания са направо смехотворни... то излиза, че може да бием полицаи на не много висока цена... абсурдистан!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: