ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 100 луксозни имота са заснети около Пловдив от НАП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:13 / 07.10.2010Коментари (33)35508
Над 100 луксозни имота на територията на област Пловдив е заснел днес правителственият хеликоптер използван от НАП. Имотите се намират главно в близките села около Пловдив, заяви пред медиите Росен Бъчваров, директор на Дирекция "Комуникация" към НАП, на летище Пловдив.

Забелязани са и няколко луксозни имота на територията на града, в които е имало екзотични животни и растения и повечето от тях били разгънати на площ над 2 хил. кв. м. Няколко такива имота били в кв. "Остромила". Целта на НАП, чрез тези снимки с хеликоптера е да разбере законно ли са придобити имотите и плащат ли се данъците за тях. НАП разполага вече с над 100 сателитни снимки на обекти около Пловдив, които по принцип са собственост на фирми, но се използват за жилища, което само по себе си е малко съмнително и това говори за нарушения. Ако се докажат нарушения след проверките, НАП ще започне наказателни действия с помощта на прокуратурата.

Бъчваров заяви, че не се е затормозила хазната от полетите на хеликоптера понеже един летателен час му струва само 398 лв. и това не е причина за тревога.


Още по темата: общо новини по темата: 10
23.02.2011 »
02.11.2010 »
26.10.2010 »
19.10.2010 »
16.10.2010 »
11.10.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много се радвам,че наи после ще си получа двата парцела във Белащица след като саборят на Чомаков имението.Подкрепям със двете ръце ГЕРБ.
+1
 
 
Дреме им на старата шапка на богаташите, че ще ги проверяват- всички са си вързали гащите с омачкано документче, че парите са ги имали още преди '89- та, и на НАП- аджиите не им остава нищо друго освен да им се извинят за безпокойството. Поредният кьорфишек!
+1
 
 
Браво. Всичките трябва да ги изловят. Главата си режа, че за тези имоти над 90% не са платени правилните данъци. Да не говорим, че 100% не могат да се докажат средствата с които са построени. Крайно време беше някое правителство да ги подгони. Дано да си свърши работата докрай обаче.
+4
 
 
В развитите страни данъчните ставки са огромни спрямо нашите 10%.Но никой не си прави експерименти с неплащане на данъци, защото има едно желязно правило-когато има разминаване между деклариран доход и имуществено състояние данъка се определя по усмотрение на данъчния орган!А в случая на определяне данък на "Око" се свалят по няколко кожи и се взимат дори кокалите!Така че до тук акцията на НАП е с един много добър замисъл.Но какво ще стане по-нататък?Единият вариант е "нашите момчета " да се оправят.Аз предлагам друго.Всички снимки заедно с имената на собствениците да бъдат изнесени във вестници и интернет и всяка седмица да се дава отчет до къде са стигнали проверките.Ако няма обществен контрол отново ще се замаже положението.Не може данък да плаща само раята!Работещите по трудов договор ни бръснат без сапун а Героите на новото време са богопомазани.Защо?Както мен ме стрижат с данъци и осигуровки така и на тях да пуснат малко кръв.И за мене би било добре да не ми удържат данъци но...Собственика на АКБ Форест бил в криза-не използвал самолета си и бил принуден да се тътри с Майнбаха!А с месеци не е давал заплати на работниците си.Щом в Пловдив става въпрос за 100 имота представям си какво е положението в София и Варна.Вместо да подбиваме акцията на НАП нека искаме данните да се изнесат и да има висок обществен контрол.
+1
 
 
Поредната простотия... просто вече няма на каде да са по смешни... на стражари и апаши почнаха да си играят... Бъчваров като е много отворен защо не плати летателните часове от джоба ми от хазната? Да не говорим че по никви закони или разпоредби не е направено т.е. си е полетял на воля някои 2-3 часа да избият някоя друга сума. До кога ще се тарпи тава своеволие безнаказано незнам.
+3
 
 
И аз се чудя защо тоя цял ден ми обикаляше над къщурката?!Даже по едно време на колибата на кучето щеше да кацне ама хайвана се разлая и ги изплаши а и лъвчетата бяха гладни та така!
+3
 
 
Аз помислих, че имоти ще гледаме малко, то само тоя хеликоптер. Кво да му гледам, xеликоптер като хеликоптер..... :D Смешна работа...
+4
 
 
Поредната пи-ар акция, която няма да доведе до нищо съществено. Само човек, който не разбира нищо от данъци и данъчно законодателство може да си помисли, че след като имотът се води на фирма, а в него се живее, то има нещо съмнително и са налице нарушения. Единственото нарушение, което евентуално би могло да бъде засечено е това, че по една или друга причина имотът не е деклариран в имотна декларация или при декларирането му са допуснати неточности, но това касае местните данъци и такси, които се администрират от общините.
+4
 
 
Е и какво от това?!Българинът си мисли,че всички,които са богати,крадат и сега си умира от кеф!Само че истинските мошеници отдавна са и опекли работата - например не са си извадили акт 16 и не плащат данъци за имотите си,или отдавна мръсните пари са изпрани!Много шум за нищо!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Кино Космос на концесия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: