ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Болни пловдивчани търсят спасение в истанбулска клиника
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 10.10.2010Коментари (1)2294
В Анадолския медицински център "Джон Хопкинс" в Турция постъпват за лечение месечно 400 пациенти от чужбина, като сто от тях пристигат от България. Това съобщи БТА в кореспонденция от Истанбул. За интереса на българите към болницата са разказали от нейния екип по време на форум, посветен на месеца за борба с онкологичните заболявания.

Пациентите от България се увеличават непрекъснато и в момента са най-много, съобщил проф.Тунджер Сезер, неврохирург в болницата, който успешно лекува и епилепсия. Голяма част от българските пациенти имат онкологични заболявания и обикновено пристигат късно, когато ракът вече е в напреднала фаза, допълнил Сезер.

За улеснение на българските пациенти Анадолският медицински център има офиси за контакти в София, Пловдив и Варна, които могат да препратят цялата медицинска информация и епикризи към центъра. Предлагат се варианти и за разсрочено плащане.

Анадолският център е основан през 2005 г. и е филиал на световно признатия медицински институт "Джон Хопкинс" в САЩ. Той се простира на 1700 квадратни метра площ, на брега на Мраморно море, в квартал "Байрам паша" в Истанбул. Това е първият център в Турция и четвъртият в Европа, който внедрява технологията Cyberknife (кибернож), което го нарежда в челото на съвременните високотехнологични методи на лечение, разказва генералният директор на болницата д-р Хасан Куш.

В клиниката се лекуват пациенти от над 30 държави. Повечето от тях са с диагноза рак, а близо 25 на сто постъпват със сърдечно-съдови заболявания.

Центърът е с капацитет от 209 самостоятелни стаи, разполага в близост с хотел, където могат да отседнат пациенти и техните близки, при спешни случаи на разположение има хеликоптер. В клиниката работят 1000 души, от които 120 лекари, 225 медицински сестри и 250 медицински сътрудници. Предлага се лечение в областта на онкологията и химиотерапията, кардиология и сърдечна хирургия, неврология, ортопедия и травматология, гинекологията и инвитро процедури, неонатология, вътрешни болести, пластична и възстановителна хирургия.

От скоро в клиниката работи и център по трансплантация на костен мозък, който предлага лечение на рака на лимфните възли, на костите, левкимия и анемия.

Специализиран персонал от 23-ма души обслужва пациентите от чужбина и координира целия процес от постъпването до напускането им на клиниката (транспорт, настаняване, превод на 13 езика, финансови транзакции). Центърът си сътрудничи с турските авиолинии, които осигуряват до 25 процента намаление на транспорта до болницата. Документацията за прием се обработва от 24 до 42 часа.

При сложни случаи, като онкологичните, в болницата се прилага мултидисциплинарен подход при определяне на конкретното лечение. Пациентите имат възможност да получат второ лекарско мнение, както и последваща консултация, свързана с тяхното заболяване, от института "Джон Хопкинс" чрез видео-конферентна връзка. През два до четири месеца или два пъти в годината, в зависимост от конкретния случай, се осигуряват контролни прегледи.

Благодарение на технологията от най-висок клас, често пациентите дори след тежки операции, се изписват ден след интервенцията. Една от тези технологии е кибернож, с какъвто разполагат 16-18 клиники в Европа. Този вид радиационна хирургия е най-безопасният безкръвен метод за лечение на тумори. Той позволява прилагането на много високи дози лъчение в малко на брой сесии (от два до пет курса), при които туморът се атакува с голяма точност, без да се засягат страничните здрави тъкани и органи около него, обяснил проф. Кайхан Енгин, радиохирург.

С киберножа туморите се третират изключително прецизно навсякъде в тялото - мозъка, белите дробове, панкреаса, простата. Този метод се използва в определени случаи и атакува тумори, които обикновено са недостъпни за останалите радиохирургични методи.

При рак на белия дроб, при който достигането до тумора е изключително трудно, успеваемостта на тази интервенция е 80-85 процента, при рак на панкреаса - 50-60 на сто, а при рак на простатата - 90 на сто.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В момента в които мои близки събираха на пожар пари за да платят животоспасяващата операция на дъщеря си /слава богу спасиха я/ предишната министърка на МЗ Борисова съобщи пред медиите,че страната ни е прекалено малка и не е оправдано да се закупува "кибер нож".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: