ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът пише на премиера: Б. Борисов да въздаде справедливост за Панагюрското съкровище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 11.10.2010Коментари (19)4146
© Plovdiv24.bg
Горещото желание на всички пловдивчани Археологическият музей да остане постоянен дом на Панагюрското златно съкровище изрази Славчо Атанасов в писмо до Бойко Борисов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Кметът напомня на премиера, че златните съдове се инвентаризирани в инвертарните книги на Регионалния исторически музей в Пловдив, под инвентарни номера от 1530 до 1539 още през 1949, когато са били открити, и това обстоятелство не е променено документално до ден днешен и съкровището се води собственост на музея, въпреки, че негов основен принципал е държавата.

Според Атанасов трябвало да бъдат оценени положените усилия за ремонтирането и изграждането на нови зали на музея. Прекрасното съоръжение разполагало с най-модерните хранилища и най-съвременната охранителна система в страната, така че в него може да се съхранява и експозиция от ранга на Панагюрското съкровище. Това нямало да бъде прецедент, тъй като през 1999 Министърът на културата тогава Ема Москова върнала Рогозенското съкровище на музея във Враца след като последният бил ремонтиран.

"Моментното положение е несправедливо и води началото си от отминали времена. Настроенията и желанията на пловдивчани осъждат тази ситуация и най-горещо очакват Вашето решение в полза на справедливостта и в подкрепа в духа на Пловдив като културна столица на България", завършва писмото си кметът, който уверява, че Пловдив няма да спре експонатите да пътуват по изложби из света и страната.

"Нека получим и нещо хубаво от София, а не само боклуците, от които досега сме приели цели 300 000 тона - колкото едно тепе", коментира кметът пред журналисти.

Въпреки разменените искри, от петък следобед до днес, между него и Вежди Рашидов, той е отправил най-учтива покана към културния министър за откриването на Археологичския музей, което ще се състои утре от 11 ч.


Славчо пак пише на Бойко за съкровището


Още по темата: общо новини по темата: 31
20.03.2011 »
29.12.2010 »
16.11.2010 »
16.11.2010 »
18.10.2010 »
18.10.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
С безконечните си писма нашият любим кмет се изживява като персонаж от картината "Запорожци пишат писмо до турския султан".
0
 
 
мрън мрън кво мрънкате само става въпрос как за пореден път 6опите се опитват да ни прецакат ама за вас е по важно да обиждате Слав4о не 4е го за6титавам ама вместо да обиждате ония резак ра6идов
-4
 
 
Славчо, първо се научи да говориш правилен български, а след това пиши!
0
 
 
Настоявам, Кметът да ме извади от бройката на "всички пловдивчани Археологическият музей да остане постоянен дом на Панагюрското златно съкровище", тъй като моето горещо желание е: сградата на Парламента на Източна Румелия /сегашен исторически музей/, да се върне в предишния и вид!
+3
 
 
Стига сте плюли кмета бе хора.Какво трябва да направи ,че да го харесате.Бул българия ви оправи,отказва Софийските бали сега се опитва да си върне историята на Пловдив... Да ясно е ,че го прави ,за да привлече вниманието на пресата , но делата му остават в историята. Трябва малко подкрепа да му се даде на тоя човек.
+8
 
 
Ако трябва да е най-справедлив, премиерът трябва да изпрати оригинала на съкровището в Панагюрище, където е открито. Оказва се, че хората там също са направили съвременен музей, достоен да приюти тяхното съкровище. В крайна сметка България не е нито София, нито Пловдив. А Националния исторически музей и Пловдивския археологически музей могат да експонират КОПИЯ на същото съкровище. Така и трите музея ще имат едно и също съкровище и ще се перчат с него. И милиарди туристически потоци ще потекат като реки от мед, масло и пачки евро и долари и към трите града - и никой няма да е ощетен. И всички ще ядат, ще пият и ще се веселят, може дори сватба да има на някоя спяща принцеса с някоя жаба, превърната на принц - както в края на всяка приказка за деца. (Тук ще ви издам една "тайна", която няма да издаваме на туристите - чудесно златно копие на Панагюрското съкровище от няколко стотици хиляди години си стои в Пловдивския археологически музей - много преди да го ремонтират - аз лично съм го виждал с очите си още когато бях ученик, в примерно, 6ти клас, а това беше бая отдавна). Доста хора пак се вързаха на ГЛАВЧОВИТЕ ГЛУПОСТИ. То бяха целувки, поклони и падане на колене на съкровището (няколко миниатюрни златни съдинки, между другото), Главчови завери, напълно излишно противопоставяне, трагедии, сълзи и сополи - всичко това с една цел - отвличане на вниманието от колосалните проблеми и кражби в нашия град, яхване на вълната на евтиния местен патриотизъм и придобиване на долнопробна популярност. Така най-големият предател на интересите на нашия град ще се изкара едва ли не защитник на пловдивчани. А животът е прекрасен, честно казано въобще не ми трябва да си зацапвам битието с такива пошли, долни и жалки постановки. Но няма как да се абстрахирам, не е възможно, живея в Пловдив, България.
+6
 
 
по всички форуми чета как кмета бил кофти,ами кой не е? Ако след следващите избори положението е същото - кой ще е виновен?Аз от години не знам да сме имали добър кмет.
-1
 
 
Еми как няма да се държи като кмет на цяла България. На тоя льольо тва му беше управлението. Още няколко месеца ще го потърпим после по живо по здраво да си ходи от където е дошъл. Барабар с цялата му крадлива пасмина дето сега е в общината!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: