ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо и Данубио - два клуба, една страст, една любов, едно семейство!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 29.01.2024Коментари (2)3016
Привържениците на Локомотив Пловдив от Организация "Трибуна Спортклуб" разказаха интересна случка за връзката на любимия им клуб с уругвайския ФК Данубио.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса съобщението на "черно-белите" фенове:

Два клуба, една страст, една любов, едно семейство.

Както е известно, нашият клуб е свързан – чрез семейство Лазарови – с уругвайския клуб Данубио. От една страна, Иван Лазаров е сред най-големите легенди на Локомотив – и като играч, и като треньор.

Неговите първи братовчеди, Иван Лазаров (Juan Lazaroff) и Михаил Лазаров (Miguel Lazaroff), са сред основателите през 1932 г. на Данубио, а майка им Мария Минчева – Лазарова (Maria Mincheff de Lazaroff) предлага името на клуба.

На 27 януари 2024 г. представители на семейство Лазарови – Ванина Лазарова (внучка на Иван Лазаров) и Апостол Лазаров (племенник на Иван Лазаров), след предварителна покана, посетиха тренировъчната база на Данубио. Те бяха придружени от техни роднини от фамилия Lazaroff.

Ванина Лазарова и Апостол Лазаров са връчили на своите домакини от Данубио подаръци от фенклуба на Локомотив Пловдив и Организация "Трибуна Спортклуб“. Приготвихме ги в знак на уважение към свързаността между клубовете, а и като израз на признателност за почитта, отдавана от Данубио към България.

Сред подаръците бе фланелка на представителния тим, подписана от Христо Бонев, Георги Василев, Едуард Ераносян, Христо Колев, Мартин Камбуров и Димитър Илиев.

Приготвихме и две знамена, с идентичен дизайн и с общите за Локомотив и Данубио цветове, черно и бяло. Върху тях е изписано на английски език “Two Clubs, One Passion, One Love, One Family", изобразени са емблемите на двата клуба, както и разстоянието в километри между Пловдив и Монтевидео.

На знамената са изобразени цифрите "032“, представляващ телефонния код на Пловдив, но също са и вид препратка към годината, в която "Данубио“ е основан – 1932 г.

Едното от тези знамена остана в България, за да бъде поставено на стадион "Локомотив" в Пловдив, а другото бе подарено на 27 януари 2024 г. на представители на Данубио.

Подаръците от фенклуба включваха и колаж, който представя Иван Лазаров като състезател и като треньор – явяващ се олицетворение на връзката между Локомотив и Данубио.

Посещението на представители на семейство Лазарови в клубната база бе отразено от официалната Фейсбук страница на Данубио. От наша страна, все още развълнувани от това паметно събитие, предаваме част от емоционалните думи на Ванина Лазарова и Апостол Лазаров, с които те описаха това посещение. Прибавяме като илюстрации и снимки от техните профили във Фейсбук.

* * *

"След снощната родова среща в Монтевидео на Лазарови от Пловдив и Lazaroff от Уругвай вълнението не ни позволи дълго да заспим... Емоции, поздравления, имена, случки се сипеха многократно като пролетен освежават духа дъжд. И нямаше край...

На другата сутрин, т.е. днес ни взеха в 8.30 и посетихме тренировка на ФК Данубио. Тя се провежда на стадион, който има 4 игрални полета и на тях тренират няколко отбора Данубио. В Уругвай има 7 дивизии и Данубио има 7 отбора по 24 футболисти, които играят в различните дивизии. 7 дивизии, 7 отбора! А имат и женски тим...

Стадионът, където в момента тренират се намира на 45-50 км извън Монтевидео. Всеки ден се тренира и всеки ден се извозват футболистите...

С нас бяха преките наследници на създателите Мигел, Хуан и Пенка. Като ги видяха, мениджъри, треньори и футболисти ги запрегръщаха и целуваха с огромна радост и уважение. Като разбраха кои сме от България - по същия начин се отнесоха и към нас...

Извикаха капитана и най-добрите футболисти и ги представиха, накрая на тренировката всички футболисти от първа дивизия се събраха и правихме взаимно снимки, поздрави, въпроси и отговори, както за самите нас, така и за футбола в България и Локомотив Пловдив...

На стадиона има дървета с имeна на създателите Lazaroff...

С капитана си разменихме тениски!“ (Апостол Лазаров)

"Отборът на Ф.К. Данубио и мениджърът Carlos Mena ни посрещнаха по най-добрия и сърцат начин. Бяхме с играчите, на тренировка, разговаряхме с тях, след което посетихме и стадиона, централата на клуба и накрая и Зала Лазароф в една от общините в Монтевидео, кръстена на един от моите чичовци тук, част от фамилия Лазароф, основала Ф.К. Данубио и известен и много почитан тук музикант - Jorge (Georgi) Lazaroff - Choncho. С нас отново бяха и роднините Лазаров, чийто бащи Мигел (Михаил) и Juan (Хуан) Лазаров основават и развиват клуба, след като емигрират от Пловдив в Уругвай. "Esta es tu casa" бяха думите им, когато стъпихме на Jardines del Hipódromo María Mincheff de Lazaroff Stadium и никога няма да ги забравя!“ (Ванина Лазарова)
Още по темата: общо новини по темата: 776
30.04.2024
28.04.2024
28.04.2024
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/130 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето,това е истинското начало на клуба,с истинските основатели....личат си,от далече!
0
 
 
Браво Тольо, гордеем се с теб и...САМО ЛОКО!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
От детската школа в първия отбор! Петима локомотивци дадоха пример на бъдещи таланти
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Китайци луднаха по бивш ас на Локо, след като ги качи на върха
Дубълът на Локо приема днес Левски (Карлово) на "Лаута"
Томаш вариант за треньор на ЦСКА-София след смяната на властта
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: