ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо и Данубио - два клуба, една страст, една любов, едно семейство!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 29.01.2024Коментари (2)2994
Привържениците на Локомотив Пловдив от Организация "Трибуна Спортклуб" разказаха интересна случка за връзката на любимия им клуб с уругвайския ФК Данубио.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса съобщението на "черно-белите" фенове:

Два клуба, една страст, една любов, едно семейство.

Както е известно, нашият клуб е свързан – чрез семейство Лазарови – с уругвайския клуб Данубио. От една страна, Иван Лазаров е сред най-големите легенди на Локомотив – и като играч, и като треньор.

Неговите първи братовчеди, Иван Лазаров (Juan Lazaroff) и Михаил Лазаров (Miguel Lazaroff), са сред основателите през 1932 г. на Данубио, а майка им Мария Минчева – Лазарова (Maria Mincheff de Lazaroff) предлага името на клуба.

На 27 януари 2024 г. представители на семейство Лазарови – Ванина Лазарова (внучка на Иван Лазаров) и Апостол Лазаров (племенник на Иван Лазаров), след предварителна покана, посетиха тренировъчната база на Данубио. Те бяха придружени от техни роднини от фамилия Lazaroff.

Ванина Лазарова и Апостол Лазаров са връчили на своите домакини от Данубио подаръци от фенклуба на Локомотив Пловдив и Организация "Трибуна Спортклуб“. Приготвихме ги в знак на уважение към свързаността между клубовете, а и като израз на признателност за почитта, отдавана от Данубио към България.

Сред подаръците бе фланелка на представителния тим, подписана от Христо Бонев, Георги Василев, Едуард Ераносян, Христо Колев, Мартин Камбуров и Димитър Илиев.

Приготвихме и две знамена, с идентичен дизайн и с общите за Локомотив и Данубио цветове, черно и бяло. Върху тях е изписано на английски език “Two Clubs, One Passion, One Love, One Family", изобразени са емблемите на двата клуба, както и разстоянието в километри между Пловдив и Монтевидео.

На знамената са изобразени цифрите "032“, представляващ телефонния код на Пловдив, но също са и вид препратка към годината, в която "Данубио“ е основан – 1932 г.

Едното от тези знамена остана в България, за да бъде поставено на стадион "Локомотив" в Пловдив, а другото бе подарено на 27 януари 2024 г. на представители на Данубио.

Подаръците от фенклуба включваха и колаж, който представя Иван Лазаров като състезател и като треньор – явяващ се олицетворение на връзката между Локомотив и Данубио.

Посещението на представители на семейство Лазарови в клубната база бе отразено от официалната Фейсбук страница на Данубио. От наша страна, все още развълнувани от това паметно събитие, предаваме част от емоционалните думи на Ванина Лазарова и Апостол Лазаров, с които те описаха това посещение. Прибавяме като илюстрации и снимки от техните профили във Фейсбук.

* * *

"След снощната родова среща в Монтевидео на Лазарови от Пловдив и Lazaroff от Уругвай вълнението не ни позволи дълго да заспим... Емоции, поздравления, имена, случки се сипеха многократно като пролетен освежават духа дъжд. И нямаше край...

На другата сутрин, т.е. днес ни взеха в 8.30 и посетихме тренировка на ФК Данубио. Тя се провежда на стадион, който има 4 игрални полета и на тях тренират няколко отбора Данубио. В Уругвай има 7 дивизии и Данубио има 7 отбора по 24 футболисти, които играят в различните дивизии. 7 дивизии, 7 отбора! А имат и женски тим...

Стадионът, където в момента тренират се намира на 45-50 км извън Монтевидео. Всеки ден се тренира и всеки ден се извозват футболистите...

С нас бяха преките наследници на създателите Мигел, Хуан и Пенка. Като ги видяха, мениджъри, треньори и футболисти ги запрегръщаха и целуваха с огромна радост и уважение. Като разбраха кои сме от България - по същия начин се отнесоха и към нас...

Извикаха капитана и най-добрите футболисти и ги представиха, накрая на тренировката всички футболисти от първа дивизия се събраха и правихме взаимно снимки, поздрави, въпроси и отговори, както за самите нас, така и за футбола в България и Локомотив Пловдив...

На стадиона има дървета с имeна на създателите Lazaroff...

С капитана си разменихме тениски!“ (Апостол Лазаров)

"Отборът на Ф.К. Данубио и мениджърът Carlos Mena ни посрещнаха по най-добрия и сърцат начин. Бяхме с играчите, на тренировка, разговаряхме с тях, след което посетихме и стадиона, централата на клуба и накрая и Зала Лазароф в една от общините в Монтевидео, кръстена на един от моите чичовци тук, част от фамилия Лазароф, основала Ф.К. Данубио и известен и много почитан тук музикант - Jorge (Georgi) Lazaroff - Choncho. С нас отново бяха и роднините Лазаров, чийто бащи Мигел (Михаил) и Juan (Хуан) Лазаров основават и развиват клуба, след като емигрират от Пловдив в Уругвай. "Esta es tu casa" бяха думите им, когато стъпихме на Jardines del Hipódromo María Mincheff de Lazaroff Stadium и никога няма да ги забравя!“ (Ванина Лазарова)
Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето,това е истинското начало на клуба,с истинските основатели....личат си,от далече!
0
 
 
Браво Тольо, гордеем се с теб и...САМО ЛОКО!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: