ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Пловдив отново има мъжки баскетбол, възродиха Академик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 13.10.2010Коментари (8)5675
Пловдив се върна на баскетболната карта на България. След 6 годишно отсъствие, мъжкият състав на Академик отново съществува и ще участва в националното първенство. Това съобщиха на пресконференция днес членът на УС на баскетболната федерация Здравко Димитров, президента на тима Васил Врачев и старши-треньорът Живко Желев и пом. треньора на мъжкия отбор и старши-треньор на юношите Илия Хорозов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще ни бъде много трудно да оправим бюджета на отбора. За цяла България обаче е важно да в Пловдив да съществува баскетбола, защото ние винаги сме били водещи в този спорт, а и във всички останали. Във федерацията като разбраха за възстановяването на тима приеха новината с ръкопляскания и голямо задоволство", заяви Здравко Димитров.

Зала Академик, в която ще се играят срещите на отбора е обновена по всички нови правила на световната федерация. Пловдивската зала е една от малкото, които покрива изискванията на игралното поле на 100%, тъй като то е с променени размери и в доста от залите из страната те не са напълно точни. Закупени са и нови електронни табла.

"Отборът е млад, всички са от 20 до 27 годишни. Градът заслужава да има такъв отбор. Нямаме конкретни цели, но спокойно можем да влезем в тройката на класирането. В нашия отбор имаме сериозни състезали, играли в първата осмица - братя Хорозови например", заяви президентът Врачев.

Помощ от общината е добре дошла, заявиха от клуба. Има обещание в бюджета на Община Пловдив за 2011 година да бъдат заделени пари за баскетболния клуб
. За момента обаче пари не са отпускани.

Първият мач е на 23 октомври в събота. Академик гостува на втория отбор на Рилски Спортист в Самоков. Първото домакинство на Академик е на 31 октомври срещу Вида-Баскет. Отборът започва участие в "А" група, която е второто ниво на баскетбола. В групата участват 11 отбора. По правилник в най-високата елитна група - Национална баскетболна лига влиза първия в класирането, но обикновено се включва отборът, който успее да събере бюджет за участието си.

Тази събота започва и първенството за деца и юноши в зона "Родопи", която включва 6 области. Академик ще се включи с пълен комплект отбори - юноши, кадети, втори отбор кадети, момчета, мини-баскет 12 и мини-баскет 10 години.

Съставът, който води тернировки и ще играе домакинствата си в зала Академик е от 12 души, основно от пловдивската школа. Единствено Асен Николов идва от пазарджишката школа. Най-вероятно първата "контролна" среща ще бъде двустранна игра между мъжкия отбор и юношите тази неделя в залата. При нужда ще им помагат и петима от юношите на тима.

Ето го и състава за сезон 2010/11:


4. Иван Русев
5. Асен Николов
6. Мартин Пенев
7. Димитър Ставрев
8. Станислав Видев
9. Димитър Хорозов
10. Мартин Хорозов
11. Илиян Ставрев
12. Йордан Новачев
13. Михаил Стоянов
14. Пламен Теохаров
15. Васил Петлешков

юноши: Георгу Урджанов, Никола Мирчев, Стефан Стефанов, Веселин Чолаков, Цветомир Тодоров

старши-треньор: Живко Желев






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Една грешка не шест години, а три защото отбора се разпадна 2007 юли последния мач е април 2007 с Черноморец във Висшата лига (Б група). Иначе това е уникална новина за пловдивския спорт сега ако възстановят и Академик жените и Марица жените ще е супер!!!
0
 
 
Честито на всички,които са се питали какво става със спорта в Пловдив(не че това го оправя),но постепенно може един ден да се сабират хората отново заради спорта на стадиони и по зали.Късмет на новия "Академик"
+1
 
 
Добра новина за спорта в Пловдив!!!..Успех и дано се върне старата слава на този спорт в града ни!!!
0
 
 
Браво, най-после! Ха сега и женският - поне ог 2011година( У С П Е Х и дано не е далеч времето - във Висшата!
+1
 
 
Щастлив съм да видя тази новина! Тепърва предстои да запомним имената на прекрасни баскетболисти от нашия град! Общината да си напъне бедните остатъци от мозък и да измисли нещо, за да се довърши многофункционалната зала на КК "Цар Симеон"!
Ботеввввввввв Пловдиввввввввввввввввввв !!!!!
на 13.10.2010 г.
+2
 
 
Ееее суперрр !!! Успехххх
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: