ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бизнесмен за корупцията в "Северен": Не вярвах на ушите си, Ралев се държа супернагло!
Автор: Стойчо Генов 15:33 / 30.01.2024Коментари (4)9004
Много ми е трудно да разбера обвинението на прокуратурата, но все пак съм наясно. Това заяви бившият кмет на район "Северен" Ральо Ралев в началото на днешния процес срещу него в Окръжен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ралев е обвинен за взимане на подкуп от 60 000 лева чрез подставено лице. Заедно с него подсъдими са още 50-годишната Даниела Вълова, бивш началник на отдел в района, и Иван Делевски, на 58 години - собственик на частна фирма, взел въпросните пари.

Фактическото им предаване става на Иван Делевски, а според обвинението на прокуратурата целта е Ральо Ралев да упражни влияние върху длъжностно лице – главния  архитект на "Северен" Михаил Богданов, във връзка с правомощията му за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда в района.

Днес бяха разпитани четиримата собственици на въпросния имот на улица "Полковник Дрангов" №2, но най-голям интерес предизвика разпитът на строителния бизнесмен Здравко Ангелов, който е трябвало да строи кооперацията. В съдебната зала той разказа за срещата си с Ралев, разговорите с другите двама подсъдими, както и за срещата си с тогавашния премиер Бойко Борисов, на когото се е оплакал от действията на Ралев.

Ето какво заяви пред съдебните заседатели Здравко Ангелов:

Разбрах се със собствениците на имота и подписахме договор за построяването на жилищната сграда, по груби изчисления беше около 2000 квадратни метра РЗП. Изготвихме проекта, платихме около 1000 лева такси и внесохме цялата документация в кметството, за да получим строително разрешение. След време ни изпратиха една страничка, в която общо взето пишеше пълни глупости - 7-8 точки с нередности, които трябва да се отстранят.

След като коригирахме и тях, чакахме 2-седмичния срок за отговор, но той така и не идваше. Тогава потърсих Ивайло Гайдов, който познаваше администрацията в "Северен", за да разпита какво става. Той беше разбрал, че Ральо Ралев се появил изневиделица и прибрал проекта в неговия кабинет. Даниела Вълова пък била сметнала колко съм щял да спечеля от тази сграда. Казала: "Иска да строи с 1300 квадрата повече, което прави 390 000 евро печалба. Трябва нещо да приготви".

Притесних се и споделих това с един приятел. Той пък се обади на негов познат, за да ми уреди лична среща с Ралев. Тя се проведе една-две седмици след като разбрах, че проектът е прибран. 150 пъти сме преглеждали документите и бяхме сигурни, че никъде не сме сбъркали. Очевидно ставаше въпрос за корупция.

Срещата в кабинета на Ралев продължи около 10-ина минути. Бях с Димитър Тимонов, който седна встрани на диванчето. Слушах и не вярвах на ушите си. Ралев се държеше изключително нагло и некултурно. 16 пъти повтори как районът е негов и попита "Къде съм аз в цялата схема?".

Няколко дни по-късно друг мой познат каза, че може да ме свърже с Иван Делевски, като това е човек, който много добре се познава с Ралев. Проведох няколко срещи, в които стана ясно, че трябва да дам 60 000 лева, за да ми се реши проблемът. Никога не съм имал намерение да давам подкуп, защото отлично знам, че това е престъпление.

Потърсих други варианти и една моя позната ме посъветва да не се занимавам с корумпираните служители в Пловдив, а да се обърна директно в София. Тогава реших да потърся среща с г-н Бойко Борисов. Първо се срещнах с Пламен Георгиев - председателят на КПКОНПИ. Той ме изпрати при двама служители, които ме разпитваха за целия случай и на които дадох пълни обяснения. Няколко дни по-късно Пламен Георгиев ме заведе лично при г-н Борисов. Бяхме в неговия кабинет и оставих там цялата папка с документи. Казах му, че съм поискал среща с него, защото Ральо Ралев все пак е кмет от неговата партия. Г-н Борисов ми каза, че няма от какво да се притеснявам, защото при него няма наши и ваши и ако някой е виновен, ще си понесе заслуженото.



Още по темата: общо новини по темата: 49
29.03.2024 »
19.03.2024 »
30.01.2024 »
22.11.2023 »
11.10.2023 »
11.10.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Тополовградския грозник с глава-черчеве, е.а майката на Кършака! С издадени от него разрешителни още се строи. Презастроено гето, фрашкано с кривокраки помаци и селяндури . В това превърнаха хубавия ни квартал.
+1
 
 
То излиза че Бате Бойко бил борец срещу корупцията а подмяната го арестуваха по извадки от вестници.Смях.
+3
 
 
Само Ралев ако беше с мед да го намажеш! Въпросът е защо само кметове, които нямат гръб от партия и/или не са плащали, на който трябва в партията ги виждаме в рубриката "ние се борим с корумцията". Защо има показност само срещу дребни риби? Защо? Е, как защо! Защото нямаме държава! Мафията си има държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: