ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какво се случва с летище "Пловдив"?
Автор: Цвети Тончева 08:51 / 01.02.2024Коментари (3)12479
© Plovdiv24.bg
Нищо особено не се случва с летище "Пловдив", съобщи за Plovdiv24.bg Дойчин Ангелов, който отново заема длъжността изпълнителен директор на мястото на досегашния директор Красимир Пешев.

"Това е просто преразпределение, но най-важното е, че от конкурса тримата, които бяхме в Съвета на директорите, си оставаме същите. Това значи, че сме получили добра оценка за работата, която сме вършили.

Към момента вече разпределението е ясно - аз заемам позицията на изпълнителен директор, другият колега - Тодор Шопов е председател на Съвета на директорите, а досегашният директор си остава член на Съвета.

Управленският екип е същият, а това е признак на добра оценка на принципала, че сме вършили добра работа досега. Нищо кардинално ново няма да се случи. Ние продължаваме да осъществяваме същата политика, която като мениджърски екип сме вършили досега", каза Дойчин Ангелов.

Екипът продължава да работи за увеличаване на дестинациите към Великобритания, Испания, Италия и Германия.

По отношение на Турция - вече има преговори за възстановяване на линията за Истанбул, която миналата година спря. Текат разговори за възстановяването й, както и за нови. С голяма вероятност това ще е Измир.

"Това са основните посоки, по които се работи в момента. Няма да се уморя да казвам, че залог и гарант за случването на тези възможности е Фондът за развитие на летище Пловдив", добави Ангелов.

Той посочи, че във вторник община Садово е гласувала на Общински съвет вноската си за фонда. Очаква се това да се случи с останалите седем общини, които членуват във Фонда. Още 4-5 нови общини са заявили включването си към Фонда - Брезово, Кричим, Перущица, Съединение и Чирпан.

Чартърите в момента от Белфаст вървят много добре, с много добра натовареност на полетите. Същевременно новият полет, който е сезонна редовна линия до Манчестър, също върви добре. Пътуват много туристи, похвали се още Дойчин Ангелов.

"Още от самото начало видяхме, че има много туристи за Пампорово и за зимните курорти, и те се увеличават. За чартърите от Турция също са свързани със зимния туризъм и също вървят много добре".

Дойчин Ангелов каза още, че шатъл връзката, с която летище "Пловдив" е свързано с областния град от юни 2022 г., е тази, която в момента превозва пътниците към града и към летището. Работи се и за осигуряване на друг транспорт във времето, но това все още не е факт. За някаква редовна обществена линия е въпрос, който трябва да бъде решен от две-три общини, като Пловдив и "Родопи". 

Летището няма конкретен договор с определена таксиметрова фирма, но има споразумение за сътрудничество с няколко фирми без ограничение.

"Още в самото начало обявихме, че сме готови за Шенген. Направихме някакви дребни неща, които са въпрос на вътрешна организация. Отдавна имаме пълна готовност за функционирането на летището за влизането в Шенген. Летището още при проектирането си е направено така, че да има възможност за разделяне на потоците", обясни още новият изпълнителен директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов.


Още по темата: общо новини по темата: 471
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Летище Пловдив е много повече от Летище София. И като локация, и като метеорологична обстановка. Уви! Явно има кръг от хора, които не искат да разрешат на Пловдив да изземе част от функциите на столицата и летището ни е обречено във всеки един смисъл на думата.
0
 
 
Какво се случва ли? Ами каквото и досега, т.е. едно голямо нищо. Тоя специалист ги дрънка все едни и същи. ама на практика всичко е със знак минус. Когато се пусне някоя линия, той и кликата му са допринесли (което не е верно), но...когато спрат линия (а те станаха доста) ни праща да питаме авиокомпаниите, защото те не знаели нищо. И така като се върне човек назад да прочете статиите с негово участие ще види, че нищо старо не му е чуждо и нищо ново не е научил. Жалко за летището с това ръководство. А това, че те са най-достойните дето са спечелили конкурс, мнооого се съмнявам. И да не забравя, че преди 7-8 год. беше на страната на един "китаец" искащ да вземе летището, а сега е на държавния стол. Типично в неговия стил да се нагажда.
+1
 
 
"Какво се случва с летище "Пловдив"?" Ами просто ръфат държавната баница !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: