ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
На мястото на убийството на Мартин Божанов е била майката му, дете на 4 години и бебе
Автор: ИА Фокус 08:36 / 01.02.2024Коментари (2)7709
На този етап няма заподозрени за убийството на Мартин Божанов, известен като Нотариуса, казаха от прокуратурата.

Божанов беше застрелян около 19:40 часа на 31 януари в района на "Горна баня". Той е бил прострелян в главата. На място е била и майката на убития, дете на 4 години и бебе. Според неофициална информация до местопрестъплението е открита гилза.

"Все още не ясно с колко изстрела е неутрализирана жертвата. Откриването на гилза е добро начало. Разследването вероятно ще тръгне от балистичните експертизи, които ще бъдат проведени“.

Това каза пред bTV Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

"Мартин Божанов всъщност не е нотариус. Така е известен в неговите среди. Той се е занимавал със съмнителни сделки. Има съмнения за изнудване и имотни измами. Проверяват се сигнали за заплахи срещу магистрати. Хора, които водят такъв начин на живот, винаги са пред риск да пострадат те или техни близки“, добави той.

За вечерта на 31 януари беше планирано мащабно полицейско учение в центъра на София. След убийството на Божанов то беше отменено, а полицаи започнаха масови проверки на автомобилите в София. За издирването се използваха и кучета.

От МВР заявиха на брифинг, че цяла нощ екипите са работили на място, за да събират доказателства.

"Напълно възможно е информацията за мащабното учение на полицейски сили да е мотивирало някой, който отдавна замисля това престъпление, да използва този момент, за да го реализира“, посочи Милен Иванов.

"Щом тече разследване, са иззети всички видеозаписи. Мястото е доста посещавано. Вероятно ще има очевидци и свидетели. Органите ще направят версии на базата на информацията“, каза още бившият ректор на Академията на МВР.

"Покушението е било предварително подготвено. Извършена е наблюдение на лицето. Убийството е хладнокръвно пред близките, което означава, че не извършителят не се е притеснявал, че ще бъде видян“, обясни криминалистът Иван Савов за убийството на Мартин Божанов – Прокурора.

"Убийството е с малокалибрен пистолет. Той се използва при подобни престъпление, тъй като куршумът се деформира при попадане в тялото на жертвата, което прави балистичната експертиза трудна. Шумът е минимален. Хора, които са на 50 метра около мястото, дори не биха могли да чуят изстрела. Намерената гилза е добра новина, но не означава на 100%, че ще бъде намерено оръжието, тъй като е възможно да не е регистрирано“, допълни той.

"Мястото е такова, че е близо до града, но и до Витоша. Аз, ако се поставя на мястото на извършителя, бих се изнесъл към Владая и Перник. Към място, където полицейското присъствие е слабо. Убийството е станало в тъмната част на денонощието. Смятам, че извършителят е имал предварително подготвен маршрут и той се е възползвал. Това не означава, че няма да бъде заловен. Има десетки камери в района“, каза още Савов.

"Консултантски услуги от градинарство до адвокат“

"Този човек ми е познат отпреди 15 години, когато имахме няколко случая на имотни измами в районните управление, в което работех. Прибирали сме го за разпити. Той нито е нотариус, нито адвокат. Той е поредният посредник между тъмната страна на обществото ни и магистратите. Влиятелен е, доколкото добре знае на кой колко пари трябва да се дадат, за да се свърши мръсна работа“, коментира криминалистът.

"Пари се дават във всяка система. Дали става въпрос за МВР, за магистрати, за истински нотариус или съдия изпълнител. Лицето е достатъчно обиграно и има традиция в дейността си. Познат е в подземните среди. Това затруднява търсенето на поръчителя и конкретния мотив. Такива хора имат стотици прояви. Другата версия е, че той е станал неудобен. Правейки подобни неща, такива хора знаят много тайни. В някакъв момент на времето се стига до желание да ги отстранят. Тези хора не си правят илюзии, че ще умрат от старост“, допълни още Савов.



Още по темата: общо новини по темата: 138
19.04.2024 »
04.04.2024 »
02.04.2024 »
02.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 01.02.2024 г.
+1
 
 
Накрая всичко опира до МАГИСТРАТИТЕ! Когато си пълнят банковите сметки си вършат много добре работата и всички мошеници и престъпници са защитени от закона!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: