ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 02.02.2024Коментари (47)7742
В Пловдив снощи се проведе хепънинг срещу паметника на Альоша. Пред бюста на Апостола на свободата Васил Левски участниците разпънаха огромен транспарант с надпис: "Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!", съобщи БГНЕС.

На северния край на хълма Бунарджика, където се намира паметникът на руския император Александър II, имаше друго послание: "Вашият Христос погуби нашите освободители“. Това е отговор на твърденията на местните социалисти, че Альоша е новият Христос на България.

В подножието на паметника на съветския воин бе поставена табела с надпис: "Този паметник е посветен на тези, които окупираха България, репресираха нейната интелигенция и я превърнаха от модерна европейска държава в изостанала съветски провинция“.

Инициатор и организатор на протеста бе пловдивският адвокат Станислав Станев. Вчера бе Ден за почит към жертвите на комунизма.


Още по темата: общо новини по темата: 115
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко е ОК! Обаче ако България 1944 г. е била "модерна европейска държава"...?! Руснака ни е забил, факт! Но сме били доста семпла държавка с над 75 % селско население. Примитивно земеделие и т.н. Но като чета какви коментари има "най-старата валута в ЕС- левът", "о.Крит", рубли.... страшна работа! Народа се опростачи до немай къде и такива "пърформанси" и "хепънинг"-и и гръмки изявления хващат декиш ;)
0
 
 
8а всички подръжници на Альоша, искам да им припомня едно забранено през комунизма стихотворение на Иван Вазов. НА РУСКИТЕ ВОИНИ О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки... Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо... Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко – строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете! Иван Вазов
+2
 
 
Някои хора дори не знаят кой е ЛЕВСКИ, искат да премахнат и левът, /най старата валута в ЕС/, която е създадена в годината след Освобождението и е символ на свободата на България и Левски. А паметниците са да напомнят на хората и хубаво и лошо, защото без тях народната памет може да си изневери.Само като прочетох "хепънинг" и ми стана ясно, че посолството го е организирало чрез т. нар. адвокат.
0
 
 
Левски и останалите борци за свободата на България са прозрели смъртоносната подлост на имперска Русия и нейната неуморна антибългарска политика още преди повече от 150 години. Те са наясно с домогванията на руската държава и опита й да подчини българската национална кауза на своите имперски цели. Карикатурата „Произхождение на букурещките нотабили” - в.Тъпан от 05.11.1869 представлява магаре, чийто юзди се дърпат от Кремъл, а резултатът ясно се вижда да излиза от задницата на магарето – родните русофили …
+1
 
 
Моето мнение за Бунарджика, и какво трябва да има на върха, щеше да е същото и ако вместо Альоша там имаше например реплика на Айфеловата кула, статуята на свободата или някой гръцки философ. Интересно ми е, тези които така истерично защитават окупатора, дали пак щяха да призовават да не се рушат паметници? Едва ли.
+1
 
 
Малеее колко мишки наизкочиха....много размекнати русофилистични мозъци имало...защитаващи един паметник възхваляващ историческа неистина (даже те самите не го оспорват)! Почвам да си мисля, че не трябва да се мести, а направо да се разгради на малки парченца, че да не остава НИКАКЪВ спомен за него! ЩОМ чак до Левски посегнаха да твърдят, че "е най-тъжния момент в цялата българска история и реално ВИЕ почитате обезглавяването на България и слабия дух на българина" ....смятайте за какви пропадняци става ВЪПРОС! Апостолът на СВОБОДАТА няма как да огрее в кухите размекнати русифилистични мозъци, щото те СВОБОДА не зняат какво е!
+1
 
 
И да го бутнем пак ще сме си същите ла/на.. Това няма да промени,омразата ще бъде двойно по-голяма....Една махала сме....Анадолците влезнат ли,ще ни онодят докато си спинкаме в меките завивки...И никой гък няма да каже
на 02.02.2024 г.
+3
 
 
Чудя се някои от тези "патриоти" - поне веднъж ходили са в Карлово , Калофер , Сопот или друг град из България. И да толкова нелепо и тъжно , че почнахте да намесвате Левски в нелепите ви теории - допреди няколко месеца незнаех за съществуването на Левски и сега почнало да ви интересува... Много прост народ са тези "българи"... И ще правите вандализъм пред паметника на Левски , вместо поне веднъж годишно на различен месец от този в който бил обесен да поднесе едно цвете или поне да се разходите до местата , които реално посещавал... За мен лично , защо не трябва да има паметници на Левски , защото те са показател , колко ценим героите си и че Левски е бил заловен около Ловеч , но пък обесен в София и никой ( дори сами Левски го упоменава - хубаво да се запознаете с този момент от живота на апостола ) - дори не си направил , дори елементарен опит да го спаси или поне някакъв опит за осуетяване на обесването му - и ако се разкарате до някой музей посветен на Левски - ще видите , че това си е най-тъжния момент в цялата българска история и реално ВИЕ почитате обезглавяването на България и слабия дух на българина , който и до ден днешен не се променил и възпитава да бъде трайно по-слаб - ние със склонена глава робуваме на чужди идеали - и тук без значение руски , еврпоейски , американски , китайски или др. и чрез продажни и неадкватни политици, жалък , беден и нещастен народец - който се хваща и за най-малката пусната публично ни отгоре пропаганда и се почва рушене на паметници , обяване на война на чужди правителства , насажадане на омраза и делене на хората на копейки , антиваксъри , фили и фоби и др. т.е. не Русия , САЩ , ЕС или друга страна ще ни затрие - с тази задача се справят новите "българи" т.е. колко повече същвствува подобно мислене , толкова повече ще удряме дъното - защото вие учите на това децата си - които вече дори въшни източници определят - като - функционално неграмотни и лесни за манипулиране от пропагнда или местни пророци ...
+2
 
 
Хепънинг? В този ред на мисли да попитам "уот дъ фак"?! Какво точно да ни прости Апостола? Че станахме първи приятели с ония, дето 500 години ни осеменяваха и колеха? Че станахме първи дружки с онези, които преди 80 години изтребваха наред евреи, цигани, арменци, грузинци и всякакви други, които не носят правилните гени? Да ни прости, че в момента финансираме война и по същество правим същото: затриваме освен войници и абсолютно мирни жители? Да, Апостоле, прости им! Системата ги направи прости простаци, които по-далече от телефона си не виждат...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 02.02.2024 г.
-1
 
 
Комунетата още не са разбрали, че няма връщане назад. Този паметник ще бъде съборен, въпреки натиска на братята им от Рассия-простотия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: