ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фермер от Пловдивско: Tотално фалирал съм! Пълни глупости са, че сме печеливш бизнес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 06.02.2024Коментари (10)11382
©
Фермери и земеделци излизат на национален протест с искане за помощи и защита на родното производство. Десетки са местата, на които се планират демонстрации и блокади преди обед.

Част от недоволните се срещнаха вчера с премиера и министъра. Те получиха уверение, че ще бъдат компенсирани за загуби заради вноса от Украйна, ако ги докажат в НАП. Предвидени са и 150 милиона лева за помощи.

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата“. Протестите за днес са предвидени между 10 часа и 12 ч.

"Аз съм тотално фалирал“

Край село Труд, до което минава автомагистралата "Тракия“, вече се събират производители. Те ще блокират кръговото движение там.

"Бях фермер. Имах животновъдство. Фалирах още миналата година“, обясни Борис Къцов, зърнопроизводител, предаде bTV.

"Търсят се някакви механизми да настроят обществото, че сме печеливш бизнес. Дори министърът обяви, че сме на загуба, а премиерът казва, че секторът е на печалба. Не може цяла Европа да е на загуба, а ние да говорим за печалба. Заляха ни от всякаква евтина продукция от Украйна. Моята лична загуба съм си я изчислил – 80 лева на декар тази година. Аз съм тотално фалирал. Аз съм от дребните земеделци – имам 1000 декара. През 2022 година цените на препаратите и торовете скочиха с 300%. Нашата продукция получи срив на цената. Загубите започнаха, когато господата решиха да спрат износа на зърно“, категоричен е той.

"Искам да се знае, че не излизаме само за пари. Има много нови неща, които вкараха, а ни поставиха на колене. Много от обещаните неща от миналата година не се изпълниха. Докато не се изпълнят исканията, няма да се приберем. Ако трябва, три месеца ще стоим“, категоричен е той.

"За първи път ни бавят субсидиите. Това, което се преведе сега, е бившият СЕП. Получавали сме си парите още през декември. За пшеницата разходите от тор до прибиране на продукцията е около 180 лева на декар. При среден добив 350 килограма на 30 ст. - сметнете какви ви е загубата. Това с доказването на загуби пред НАП е абсурд. Покажем ли загуби – банките ще ни натиснат. Хората по програми нямат право да покажат загуба“, допълни Венцислав Митков.

На фона на националния протест на фермерите Комисията по земеделие в Народното събрание се събира на изнесено заседание в Министерството на земеделието, където ще бъдат представени мерки и действия за преодоляване на кризата в сектора.

Земеделският министър Кирил Вътев е изготвил анализи и ще запознае членовете на комисията с проблемите на фермерите, както и ще предложи решения. Министерството е подготвило и законодателни промени, за които настояват от сектора.


Още по темата: общо новини по темата: 189
25.04.2024 »
07.03.2024 »
22.02.2024 »
16.02.2024 »
14.02.2024 »
13.02.2024 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз имам магазин....Наем,ток троен,счетоводство, касови апарати на година по 100 лева + смяна памет 150...,телефон, бензин,вода,пособия (ролки,тикса,лепила,телбот)....никой с нищо не ме е субсидирал?????.....НО си работя и не се моля на държавата.....не РЕВА като вас.....и в момента, в който виждам, че съм на загуба веднага го махам....или се местя другаде.....а не като ВАС,УЖ ЗАГУБИ ВСЯКА ГОДИНА,А ПАК СТЕ НА ПОЛЕТО.....ХАХАХАХА.....НЕ ЗНАМ ИМА ЛИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО ЩЕ СЕДИ НА ЗАГУБА....
-1
 
 
Уважавам човешките и икономически свободи на гражданите и си направих труда да прочета набързо какви са конкретните искания и къде са разминаванията. Имам си собствените съмнения за произхода на тези протести, но въпреки това искам да разбера какви са проблемите и исканията в сектора. Изброени са четири точки, две от които с искания за "реформи", но без да се спомене какви точно. Протестиращите искат промени в законите за земеделските земи и за арендите, но не става ясно какво да се промени и в чий интерес. Трудно ли е да се обясни или не е изгодно? В момента кой срещу кого протестира? Дребни и най-вероятно ощетявани земеделци срещу крупните монополисти и мултимилионери, които прибират големия пай от субсидии и всичко друго? Или дребните се присламчват към едрите, които от мултимилионери искат да станат милиардери? Ако се търсят законови промени за разбиване на земеделската олигархия, сигурно ще имат подкрепа от доста хора. По въпроса с доказване на финансовите загуби, ако земеделците са прави и не могат преди април да докажат счетоводни загуби, то защо тогава точно сега протестират? А не през април или май, когато ще могат да докажат загуби и да имат основателни претенции?
+1
 
 
Докажете, че сте на загуба, бе, мушморок. Денков ви каза-който докаже, че 2023-а е бил на загуба, ще получи субсидия. И на тъмно, и но светло сте на печалба.
+1
 
 
Хахахахаха. Евросредства, помощ от държавата... По-долу коментиращите дори не знаят, за какво става въпрос и къде се намират, но иначе го раздават експерти. Заради такива "експерти" хората излязоха и ще блокират държавата. И това не се случва само при нас! Да, има няколко фирми, които се облажиха покрай управляващата сглобка, но нормалния производител се чуди, какво да прави. Да се били отказвали... Ами те точно това искат - малките да ги няма, а земята да отиде в големите, които после ще лапат още повече. Майко мила, как може да е толкова малоумен тоя народ?! До къде стигнахме - диванни експерти и заплатаджии без един ден на полето да дават акъли и да определят посоката...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 06.02.2024 г.
+3
 
 
Кажи го на Алитбегович, дето ти сервира.. Щом фалирате - значи за нищо не ставате, при толкова евросредства и субсидии от държавата!
+6
 
 
Като сте тотално фалирали какво правите в тоя бизнес? Нали не виждате перспектива и оправия защо наливате средства все още? Защо чакате държавата да Ви покрие всички разходи а вие да си взимате само печалбата? Ама като няма печалба държавата ли да ви я осигури? Аз съм за хората да протестират за каквото и да било ако то е свързано с недоволство което ги ощетява по-някакъв начин целия бранш но всяка година слушаме как се отпускат милиярди държавни средства за земеделието + това повечето отделно по-европрограми си дърпат голяма сума пари и казват че са фалирали и пари няма? Ес класи и имоти излизат след помощите за милиони ама в парника нямало нищо и държавата пак трябва да даде? Ами извинявайте ама има стотици други бизнеси които наистина се нуждаят сигурно от 1/10 от вашите средства които ви се отпускат за да просперират и за тях няма... Колкото повече получаваш и свикваш само да ти дават по-алчен стават и искаш все повече... Колата 300-400 хиляди... апартаменти и къщи тук и там в рамките на 2 години ама после викат ние сме на загуба няма пари фалит! Това с кола, апартаментите и къщите не го казвам просто така а защото познават "човек" който дадоха по телевизията и каза че е фалирал и едва ли не няма какво да яде а 2022-2023 придоби имущество за няколко милиона с подкрепа на държавата и евро средства! Ами освен да ни вдигнат данъците на всички българи където свързваме 2 та края както можем за да има за вас още няколко милиарда разпределени че да си обновите автопарка и да вземете още някои мезонет?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: