ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
До Пловдив: Шофьори влязоха в конфликт с протестиращи земеделци
Протестиращи земеделци влязоха в словесен конфликт с хора, които искаха да минат през пътя село Труд - Карлово. Пътят е затворен заради мирния протест и шофьор поиска да си продължи пътя, като не разбираше защо трябва да бъде забранено преминаването, а фермерите не протестират пред министерството, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Земеделците обвиниха мъжа, че искал медийна изява, а той, от своя страна, попита: С тези дрехи ли?, визирайки че е по анцуг.

Днес на 80 места в цялата страна се провежда мирен протест с редица искания - сигурност и спокойствие да произвеждат български продукти, храни и да обработват българската храна.

"Толкова безхаберие в нашия сектор не съм виждал през 90-те години." , сподели земеделски производител. Особено през последните две години се правят обратните на правилните решения. Преди две години опитаха за забранят изнасянето на зърно, украинската помощ от две години действа, нека да е за най-уязвимите. Програми за зърнопроизводителите няма, бюрокрацията се увеличи все повече и повече, новият стратегически план и зелената сделка пречат, задълженията на всеки земеделец се увеличиха десетократно. Ние сме сектор в който работим в две финансови години, всичките култури почти са на загуба и финансовият резултат и за тази година ще е на загуба.",  допълни той.

По думите на фермера: "Счетоводството ни задължава да направим финансовите си резултати и да подадем декларациите си в срок според закона за корпоративното и подоходно облагане от 1 март до 30 юни. Нито ние имаме готовност, ние счетоводителите, нито законово сме длъжни, нито данъчната администрация е готова да поеме нашите декларации е готова да поеме нашите декларации. Едва ли не те се опитват да ни обвинят в данъчни измами, още повече че голяма част от земеделските производителите са физически лица и те изобщо не попадат в този начин на облагане. 60 % от приходите им се признават за разходи и 40 % са печалба. С повечето култури ще бъдем на загуба между 30 и 50 лева, с изключение може би на поливната царевица.

Искаме българският народ да има какво да яде, имаме право да изразим недоволството си. Ще ни накарат да фалираме, а земеделието е водещ сектор, който се намира в колапс и както всяка година кризата става все по-остра, последиците от войната в Украйна, които оказват сътресение са видими. Многобройните изисквания, които трябва да спазваме.

Протестиращите поискаха още: "Да бъдем чути, разбрани. Ние искаме за защитим собствените си фирми и стопанства, бизнес да произвеждаме български храни, да обработваме българската земя и да сме тук и да съществуваме, ние поддържаме българските села живи.

Не сме съгласни с политиката и предложенията, които имат правителството към нас, не сме съгласни с това, което ни се предлага, имаме искания българското земеделие да продължи да съществува и да поддържа икономиката на България жива.

Искахме ясни ангажименти, че законодателството, което пречи, ще бъде променено. Отстояваме нашето право да съществуваме. Надяваме се Европа да чуе нашите проблеми. Ние не сме излезли да се молим за пари. Искаме да продължим да обработваме, да произвеждаме, обвиняват ни, че сме алчни, а не сне,ние искаме само да работим.



Още по темата: общо новини по темата: 189
25.04.2024 »
07.03.2024 »
22.02.2024 »
16.02.2024 »
14.02.2024 »
13.02.2024 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 06.02.2024 г.
+1
 
 
да бяха излязли с Майбасите и Бентлитата
+5
 
 
Зърнарите казват ние всички вече имаме по едно Бентли.Искаме и по един Майбах и ще отворим магистралите.
-3
 
 
Затова сме на тоя хал. Вместо да ги подкрепим, някои от нас си мислят само за собствената файда. "Прост народ-слаба държава".
+3
 
 
Аз съм против тези протести. Или по-скоро съм против част от участващите. Все пак сме демократична държава все още, всеки човек, който е недоволен от нещо, има право да протестира
+2
 
 
Пълни глупости! Щом и Мафията, взе да стачкува...
+2
 
 
Калпава работа тези протести ще имат файла на кукуво лято! Хората пречат на хора а ония дето им е през цървула за всички вас си стоят спокойно и се смеят на простотията ви! Идете блокирайте столицата, парламента какво ще постигнете като блокирате между градските/селски пътища освен да пречите на сънародниците си нищо друго не правите и няма кой да ви чуе!
0
 
 
Правилно им каза Денков че с терористи не се преговаря! Това не е протест това е изнудване. Всяка година хиляди бизнеси фалират, ама зърнарите свикнаха на лесното със субсидии срещу фактури и неконкурентна продукция.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: