ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С един замах общината решава жилищния проблем на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:11 / 18.10.2010Коментари (18)5469
© Plovdiv24.bg
90 млн. лв. постъпления очаква общината от продажбата на около 3000 от общо 3600-те общински жилища, дадени под наем. Това е в основата на новата стратегия за решаване на жилищния проблем, обяви кметът Славчо Атанасов предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Близо 1000 души в момента имат жилищен проблем и чакат в дълги списъци той да бъде решен: 712 са в общия списък - някои от 15 години; 129 семейства чакат жилище по програма "Столипиново"; 100 души са във фонд "Резервен" и 40 във "Ведомствен".

"Ако не предприемем чисто нова жилищна политика, поне още 30 години няма да решим така важния за мнозина проблем", отбеляза Славчо Атанасов.

За първи път общината е решена да продава своите имоти върху данъчната им оценка, а не както е било досега - плюс добавянето на пазарен коефициент. Зам.-кметът Александър Долев е пресметнал по около 30 хил. лв. цена на апартамент, която би го направила атрактивна покупка за хора дори с по-скромни финансови възможности. С привлечените 90 млн. ще бъдат построени нови жилища, с които да бъдат удовлетворени потребностите. Това завъртане на общинския жилищен фонд щяло да пораздвижи както строителния бизнес, така и банковото кредитиране. Общината ще се освободи от стария си сграден фонд и ще стане собственик на нови апартаменти. Междувременно ще бъдат събрани и 3 млн. лв., дължими към момента от наематели. Закупуването на жилище е улеснено и от промени в досега съществуващата наредба и вместо необходимите 10 години ще са нужни 2, в които купувачът да е живял в общинското жилище.

До 2-3 месеца стратегията ще влезе за гласуване в общинския съвет. Според градската управа, така с един замах щял да бъде решен важен социален проблем.


Решават жилищния проблем на Пловдивчани







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поздравления!!! Тези поне ще ги продадат на всички хора,а не само на техните,както правиха всички до сега.Браво!!!
+4
 
 
да не сте барнали общинските жилища построени със НАШИ пари, как така нещо в което ние данъкоплатците имаме 90% дял вие със лека ръка продавате?!@?!? ДОЛО ГЛАВЧО И СМЕШНИЯ МУ ЗАМЕСТНИК
+5
 
 
Заглавието да се чете така: С един замах общината ще окраде града! Вместо да го правят в килийна тайна масонска обстановка, този толкова важен проблем е редно да бъде изкаран на прозрачен конкурс за най-ефективното му решаване!
+5
 
 
мандата свършва а наглоста на общинарите и субекта с очилата се увеличава до последно ще опоскат общината .......... каквото има за продаване ще продадът каквито поръчки има ще ги наредят ..... НАГЛОСТА НА ТЕЯ "ХОРА" НЯМА КРАЙ
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+5
 
 
Ако г-н Долев желае нека продаде собственият си апартамент на данъчната му ст-ст, но едва ли. Тези апартаменти са на пловдивчани и трябва да се продават на адекватната им пазарна цена към момента. Жалък опит за привличане на гласове с активите на всички пловдивчани !!!
+11
 
 
Кметът Главчо Атанасов и дългогодишния съратник на крадците в Община Пловдив, лешояда и бивш професионален доносник Долев, замислят нова гигантска кражба на общинска собственост. Лешоядът не случайно се издигна до пръв заместник на Главчо Атанасов, защото явно е отлично школуван и обигран в такъв тип далавери, широко прилагани в последните години. Няма да мирясат до края на мандата и ще търсят безспир все нови и нови начини за кражба на общински средства. След като Дянков му рязна крилцата на нашия антикмет за 30 милионния заем, сега ще продават на безценица жилфонда на общината за да гушнат поне половината от очакваните 90 милиона лева приходи. И някой замислял ли се е защо въобще общината трябва да притежава и/или да дава жилища под наем? При това не 200 или 300 за фонд Резервен (предназначен за хора, останали без жилища поради бедствия, аварии или остри социални и здравословни проблеми), а цели 3600 апартамента, представяте ли си? Това е може би около 3-4% от всички жилища в Пловдив. А НУЖДА от жилище има всеки бг-гражданин, навършил 18 години. България всъщност е една от страните в ЕС, където най-много млади хора живеят при родителите си. Наместо да се продадат бавно и полека тези жилища (за да не се подбие ценово пазара) и то на ПАЗАРА НА ЖИЛИЩА ЗА ПРОСТОСМЪРТНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, ИЗДЪРЖАШИ С ДАНЪЦИТЕ СИ КМЕТА И ЗАМЕСТНИК КМАТА, и то на ПАЗАРНИ ЦЕНИ, и с приходите да осигури общински гаранционен фонд, който да улеснява взимането на жилищен кредит от млади семейства, нашата община поддържа (или по-скоро е оставила на самотек и саморазрушаване) цели 3600 жилища с нищожна, да не кажа никаква социална полза. Помогни на хора, които го заслужават и които сами могат да се погрижат за себе си, ако им подадеш ръка в труден момент. Никой не знае колко всъщност струва на пловдивчани, плащащи данъци, тази псевдосоциална политика и дали въобще има нещо социално, след като в този жилфонд има и чисто нови луксозни жилища, които съм 200% сигурен, не се ползват и не се откупуват после от "нуждаещи се". Като продава жилища на една трета от реалната цена (наистина атрактивна цена, както я е измислил лешояда Долев), за да построи нови, всеки път общината ще строи три пъти по-малко жилища от преди това и накрая ще остане с нула жилища. Или мислите, че след 3 години "нуждаещите се" рязко ще намалеят? Че само в Столипиново има 40 хиляди КРАЙНО нуждаещи се, живеещи в остра социална нищета! Страхотна стратегия, а? КАКЪВ СТРАТЕГ ТРЯБВА ДА СИ, какво стратегическо мислене да имаш, че да докараш един град до просешка тояга в рамките на само един мандат! Всичко ще попилеят, гадове мръсни, само глупости мислят!
+5
 
 
Не е редно да се продават на безценица (или те токова струват)? Защо общината трябва да стой, да плаща наемите на нуждаещите се на свободния пазар (има доста предлагане).
+7
 
 
Нещо гнило има в тая измислица..... общината досега не предпре никаква сериозна политика а в края на мандата започват продажби на жилища. Дали не е с цел облагодетелствяне. Да не говорим пак кои ще се уредят(тези които платят) ...... и колко жилища ще бъдат построени?
+8
 
 
Това не е стратегия, а еднократна лапачница - продаването на активи е грешка и след 2-3г какво ще правим? Ще гледаме към небето за чудо? С 1 замах ще си отоврим проблем, дето после с години ще ни преследва -3000 жилища!? А 3000 нови ли ще построите или 300?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Футбол - други
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: