ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Келбечева: Една от най-големите идиотизиращи лъжи, които се тиражират от времето на соца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 09.02.2024Коментари (1)2556
©
"Това е една от най-големите идиотизиращи лъжи, които се тиражират 77 години. Обществото отново е бомбардирано с клишетата на комунистическата пропаганда, която не спря след падането на Берлинската стена и обръщането към демократична система. Няма такова нещо като безплатно образование и безплатно здравеопазване. Ние плащаме с нашите данъци, за да се осъществят тези т.нар. социални придобивки, които крепят режима. Колко хора в България знаят, че тези, които не бяха семейни, имаха 10% ергенски данък. Или пък семейни двойки, които нямаха деца. Това беше отвратителен цинизъм и бъркане в раните на хора, които имаха достатъчно голяма семейна лична драма за това, че не могат да имат деца". 

Такъв отговор даде Евелина Келбечева пред "24 часа" относно твърденията, че здравеопазването и образованието са били безплатни, а хората са можели да си позволят 2 седмици почивка на море.

"Със сигурност трябва да изчезнат имената на улици на руските и съветските политици, генерали и дипломати! Не може повече да се оправдаваме с липса на знание и липса на исторически извори и документи. В момента имаме достъп до огромен масив от документи. Имаме изследвания на всички аспекти на комунистическия режим, не само за репресивната система, но и за икономиката, фалитите, образованието, пропагандата, изнасянето на авоарите на България."

"Продължаваме да чуваме старите пропагандни мантри. Най-лошото, което може да измънкат за комунизма, е, че нямало банани. Като чуя споменаването на бананите, лошо ми става. Продължава умилителното отношение към соца. А и към “бащицата" Живков - един сатрап, който се представяше от прокомунистическата пропаганда като велик държавник, направил всичко за благото на народа. Това е един безгръбначен функционер, за когото алфата и омегата на това, което прави, е да остане на власт".

"В момента имаме негов паметник в цял ръст в Правец плюс къща музей, плюс реставрирана с европейски пари приемна, в която са изложени неговите подаръци и разказ за великата му дипломатическа дейност и връзките му с Кадафи, Хюсеин и Кастро – това са девиации на “паметта" за историята. А ако отидете на мястото на последния комунистически концентрационен лагер край Ловеч, виждате само един скромен кръст, редовно разбивана паметна плоча и пътна табела, на която пише “Лагер “Слънчев бряг". Това са знаците за най-зловещия лагер, който е бил затворен чак през 1962 г. За няколко години там са избити с камъни и с тояги над 160 човека. Поредният върховен цинизъм."

"3 март е датата на подписването на един прелиминарен договор, с който завършва десетата поред война между Руската и Османската империя. Самите руснаци, слагайки подписите си под този договор, знаят, че той няма сила на мирен договор не само защото не е ратифициран от Великите сили, но и защото година по-рано Австро-Унгария и Русия подписват две споразумения, с които гарантират, че няма да се създава голяма славянска държава на Балканите.

"Сан Стефано е един от най-големите митове в българската история, който е създаден от руската имперска дипломация и пропаганда начело с полковник граф Игнатиев. 3 март е абсурдна дата за национален празник на България и движението “3 март", каквото и да прави, е базирано на една век и половина преповтаряна фалшификация на българската история", каза още в интервюто проф. Келбечева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Коя е тази госпожа? По какво е професор? Като чета какъв "акъл ръси", какви нелогични връзки прави между неща нямащи нищо общо, си мисля, че е от ония вишисти с купените дипломи. А за самата статия може би си е платила за да я публикуват?! Мисля си и за фамилията и, дано няма нищо общо с една прекрасна спортистка от онова време за което се изказва. И само един въпрос по отношение на умозаключенията и. Имаше ли безплатно образование, здравеопазване и 2 седмични почивки? Да, имаше и тя не го отрича, ама защо го свързва с данъците, сякаш сега няма данъци, само тя си знае. Да, единствено за ергенския данък сме на едно мнение. Не споменава нищо за "самооблагането". И то не беше нормално, но с него поне се благоустрояваше града, а сега го няма и една улица (напр. Даме груев, и не само тя) я правиха 2 год. и си "оставиха ръцете" с ремонта. Та, такива ми ти работи госпожо"професор".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
БК Академик Пловдив
Потресаваща история от Пловдив
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: