ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Едър бизнесмен от Пловдивско: Призвани сме да бъдем богати. Джиповете, които караме, сме ги придобили с много труд, знания и опит
Автор: Георги Кирилов 11:36 / 09.02.2024Коментари (19)162766
©
Йосиф Делгянски е един от най-едрите зърнопроизводител в Южна България. Той е от Раковски. Обработва около 90 000 декара земя в землищата на 10 села в областите Пловдив и Стара Загора.  В страницата си във фейсбук редовно публикува своите размишления относно протестите на земеделците.

"От няколко дена ми се върти нещо абсурдно в главата и не смятах да го споделям, но понеже момента е много сублимен, ще го направя

Ние, зърнопроизводителите, сме призвани да бъдем богати. Защо?

1. Защото си го извоювахме с много труд, знания и опит. И то в най трудните години, което ни позволи да създадем едни модерни и конкурентни стопанства на световно ниво.

2. Богатството ни позволи в тези дълги периоди от време, когато нашият отрасъл беше неглижиран и никой не искаше да чува за нас, ние да продължаваме да се развиваме и да купуваме нова техника и да вървим със световните тенденции.

3. През тези години добрите стопани успяха да закупят и доста земя. Земя, която е в български ръце, а не в Руските фондове.

Обръщам се към всички парламентарни партии и към настоящите управляващи:

Ако вие не ни помогнете, този баланс на нашето “богатство" ще бъде нарушен:

"Tова е вече въпрос на национална сигурност. За да отложим фалита, ние ще трябва да продаваме земя. Ако това ви е целта, то ще я постигнете много лесно".

Когато става въпрос за Националната сигурност на страната, трябва да се взимат нестандартни мерки, дори и бедният да помогне на богатия. А когато богатият премине успешно през изправилите се препятствия, той ще намери начин да се отблагодари и на бедния, и на държавата. Винаги в историята на света бедният е работил за по-богатия.

Какво исках да постигна с тези писания

1. Да поставя въпроса, че нашият отрасъл е стратегически за страната и към него трябва са се отнасят с нужното уважение.

2. Изключително ми е болно, когато чуя по медиите разни анализатори да говорят неща, които не са верни за “зърнарите". През годините ние успяхме от 25 милиона обработваема земя да я докараме до 38 милиона. Цената на тази земя от 150 лева стигна до 1500.  От необработваема тя стана обработваема и сега собствениците получават рента за нея. Рента от 5 лева в различните райони сега е от 30 до 150 лв. Много може да се пише, но смятам че това е най-важното и хората трябва да го знаят. 

Молбата ми е към тези, които се отнасят негативно към нас, е да не гледат само джиповете, които караме. Зад тези джипове стоят нашите съдби и на нашите семейства, които през кампаниите работят 12 - 16 часа и завистливо гледат как техните приятели как чакат да преминат гръцката граница през уикендите и лятото", пише в профила си във фейсбук Делгянски.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Да придобили сте с много ,,труд ,,и големи помощи от държавата. И като ви дават толкова помощи по евтино брашно и олио не си купуваме. Дадена Фирма като няма печалба фалира не и помага държавата да работи. Като не Вие изгодно фалирайте. Без това ядем вносни брашна, плодове и зеленчуци. И без вас ще се оправим.Няма да стоим гладни.
+4
 
 
Основния ви грях е арогантността. Правите това, което е най- лесно. Това с руските фондове като метан на Шефа ли е?! А за израелските и турските, канадски и американски какво ще кажете?! Това, че не развивате интензивно земеделие, а на практика вместо да създавате работни места, работите за Джон Дир и Ню Холанд.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 10.02.2024 г.
+4
 
 
Господине, само две въпросчета да ви задам! - Защо земята пустееше до преди да започнат да дават субсидии?! Не ви ли ставаше неудобно да продавате скъпия си фураж на животновъдите , защото един от най-големия картел сте вие и зърното умишлено се задържаше, за да стане цената двойнв и тройна?! И не стига ,че онези малоумници съсипаха всичко в тази държава,вие окончателно ги закопахте животновъдите!
+4
 
 
Изорахте къри и мерии до канавките.От алчност!Някой следи ли ги тези неща? Ами осигуровките на работещите при вас, и там не сте изрядни! Благотворителност- тази дума- и тя ви е непозната! Никой не е орисан да бъде богат. Алчността е замъглила плоските ви умове. На нея сте обречени!!!
+3
 
 
Защо не каже какви заплати дава на работещите за него и на колко ги осигурява.
+2
 
 
Колега и аз съм богат и карам джипове и скъпи коли,но не купени с европейски и български субсидии.
0
 
 
Много е прав човека, но дребния, нещастен и завистлив човек, няма как да разбера, за какво става въпрос. Не него все някой ще му е виновен, че по цял ден е на поточната линия за една заплата и ще лее хейт в коментарите. Такава е народопсихлогията - нищо ново под слънцето...
0
 
 
Делгянски....Гледа земята на Симид Агро,,т.е.свързан с генералите от комунистическото разузнаване преди 10-ти ноември!И с част от ДПС -естествено...Нагъл и безкрупулен...ние,където бъхтим ,да го д.у..ме така ли?Той бил изстрадал!Ние страдаме всеки ден,но не сме богати и не крием доходи...
+3
 
 
Моята фирма като е на загуба фалира и никой не ми помага, а и не искам като цяло някой да ми помага.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: