ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хотелиерът Борис Христов: Вдигнах кръвно 200 заради охранителя, бях в шок!
Автор: Диана Бикова 12:06 / 12.02.2024Коментари (5)10944
© Plovdiv24.bg
Пловдивският хотелиер Борис Христов разказа пред камерата на Plovdiv24.bg своята гледна точка за случката от 16 март 2023 г. Тогава станало спречкване с охранител на бариерата на ул. "Съборна", който отказал да пусне клиент на хотела и в резултат спрямо Христов са повдигнати две обвинения - за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице и принуждаване със сила да извърши нещо против волята си. 

Клиентът имал резервация за хотел, направена по телефона. Пристигнал на бариерата към 20.30 ч., но охранителят отказал да го пусне, тъй като нямал резервация на хартия. Обадил се на собственика на хотела Борис Христов и му съобщил за проблема. Христов първо се обадил по телефона на охранителя и учтиво го помолил да пусне клиента, след като чекира една от двете карти на хотела за достъп до Стария град. Служителят категорично отказал и Христов отишъл на място. 

"На 150 метра от мен е бариерата. На третата секунда бях там. Вдигнах кръвно 200. Отидох на бариерата и му казах: "Пусни клиента". Той ми отговори: "Няма да го пусна, защото няма резервация". Отново се опитах да му обясня, че не е необходимо да има хартиен носител, защото той държеше на хартиен носител, но клиентът няма факс, с извинение, в задн*ка си, за да извади хартиен носител. Клиентът дойде, каза, че е с малко дете, което е болно. Детето наистина седеше в неговата кола. Охранителят пак отказа: "Няма да ви пусна, ходете пеша". Спречкахме се с думи, ругатни взаимни. Той отказа. Може би в ръкомахането си може да съм го докоснал. Аз бях изпаднал в шок, защото това не ми се случва за първи път" - разказа пред камерата ни бизнесменът.

Не изключва възможността да е "цапнал" охранителя, докато е ръкомахал. Според него, квалификацията "лека телесна повреда" е измишльотина. "На самото дело вещото лице спомена, че е възможно да е инсценировка и охранителят да инсценира, че много бил ударен, че е зашеметен, не помнел. Няма такова нещо. Вижте ме какъв човек съм - аз, ако го ударя, ще пострада по-сериозно. Нещата са съвсем съшити с бели конци, защото аз съм основоположникът на протеста срещу бариерата" - заяви Христов.

След случая е задържан, преспал една нощ в ареста, а на журналистите е изпратено съобщение, че хотелиер е пребил охранител. Категоричен е, че е невинен и е бил крайно провокиран.

Хотелиерът припомни, че 10 години води битка за контролиран достъп до Стария град и по негова идея е създадено сдружението на живеещи и работещи в резервата да се борят срещу несправидливостта. Постигнато е решение да се осигури достъп с карти, което е било успешно повече от пет години. Самият Христов е бил потърпевш и не е допускан до дома си, защото е участвал в протестите срещу бариерата. 

"Отражението на тази бариера върху нас е изначално, защото клиент, който се сблъска с този проблем, повече не идва в Стария град. Респективно това се отразява на нашия бизнес" - обясни предприемачът. Убеден е, че с картите за достъп, оставени в кабинката на бариерата, се злоупотребява и затова резерватът се е превърнал в паркинг. Посочва като пример, че първоначално са издадени 300 пропуска, а в момента вече са 1200. 

Най-обидното в цялата ситуация е, че случаят сериозно е навредил на имиджа и името му.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 9
21.03.2024 »
14.12.2023 »
13.12.2023 »
09.10.2023 »
08.10.2023 »
17.03.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Клиента бил с болно дете в колата видиш ли.Е,че кой ходи с болно дете на хотел? Имоджа му бил разрушен,ами ако не беше ходил да биеш охранител като първия Бай Ганъо нямаше да се знае къв боклук си
+3
 
 
Скрий се, бе, мазняр. Превърнахте архитектурния резерват в паркинг.
+3
 
 
Измет селска! Напълни се града със селяци и помаци още по татово време, тоя е типичен пример. Където го срещнеш, там да го нариташ ши*ания дърт боклук!
+3
 
 
Както ръкомахал така и го праснал.По тъпо обяснение не можа ли да измисли.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: