ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев представя Стария град в Брюксел, Гогова изработила проекти за 2 вместо за 6 млн.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:35 / 20.10.2010Коментари (15)4027
© Plovdiv24.bg
"Престъпление ще е при възможността шест милиона лева да дойдат за Стария град, да се кандидатства само за два", коментира областният управител Иван Тотев пред репортера на Plovdiv24.bg.

Бомбата хвърли председателят на Съвета по туризъм и общински съветник Любозар Фратев: "На път сме да изпуснем четири милиона от проекта за туристическите атракции. Общината била готова с проекти само за два милиона. Още не била уредена съсобствеността на Небет тепе. От "Общинско собственост" твърдят обратното. Много са зле с комуникациите  в общината."

"Вместо Фратев да се оплаква като госпожица, с част от туристическите такси да бяха направили работни проекти", бурно реагира заместник-кметът Петя Гогова.

Готови били вече работните проекти за ремонтите на Етнографския музей и къщите "Клианти", "Хиндлиян" и "Стамболян". Имало проекти и за видеонаблюдение, художествено осветление и дори за велоалеи към подходите на Стария град. Кой можело да знае, че толкова ще се проточи съсобствеността с Арменското църковно настоятелства за късче от Небет тепе. Колегата й Александър Долев се бил уж разбързал и обещал да е готов с предложението още на днешната извънредна сесия. Към проекта искала да включи къщата "Недкович" и Жълтото училище, но тъй като били сто процента държавни, областният се запънал и пречел.

"По едно и също време прехвърлихме Небет тепе на
Пловдив и Асенова крепост на Асеновград. В съседния град вече имат спечел проект за над 2 милиона", направи сравнение Тотев.
 
Точно за възможностите как Пловдив да привлича повече европари преди седмица той разговарял в Брюксел с председателката на комисията за регионално развитие в Европарламента Данута Хубнер и заместника й Ламбер ван Нистелрой.

"След няколко програмни периода на оперативна програма "Регионално развитие" фокусът вече е друг. Смяташе се, че по новите хубави пътища  до регионите ни ще дойдат нови  млади хора и инвеститори, а се оказа, че точно по тях избягаха нашите млади хора и инвеститори. На хубавата инженерна инфраструктура вече се гледа като на средство да постигнем целта - да направим своя град привлекателен. За Пловдив е особено важно какъв туристически продукт ще предложи. Толкова голяма свобода на действие има госпожа Гогова да оползотвори шест милиона в Стария град, че да не се възползва от нея ще е равносилно на престъпление", разказа Тотев.

Той щял да помоли кмета да отдели специално внимание на проекта. Въпреки декларацията на Гогова, че не ще помощ от него, а само да не й пречи, областният пак увери, че е готов да помога. Ако критикувал Гогова, то било, за да я мотивира. "Не може да влагаме лични чувства и кой на кого бил обиден, когато става дума за Стария град. Ако входира проект само за два милиона при възможност за шест, пак съм готов да поискам да поеме политическа отговорност, като си подаде оставката", подчерта областният.

"Тук няма Петя, няма Иван", тези реплики пред журналисти един подир друг през няколко дни изговориха Петя Гогова и Иван Тотев - все покрай състоянието на Стария град. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
То всичко е ясно, относно любимия ни град Пловдив! Рано или късно ще цъфнат всички престъпления, които извършиха управляващите ни за последните 20 год. Къде от алчност, къде от безхаберие и некадърност превърнаха един от най-спокойните и красиви градове в България, емблематичен за всички хора на изкуството в един грозен, мръсен, рушащ се, пълен с чергари "базов лагер". Жалко! :( Само едно немога да разбера, с какво тази червендалеста, селска мома Гогова държи г-н кмета? Горката женица постави нов национален рекорд по "издънки и гафове", но наш Славчо стои, мълчи и гледа, все едно на това недоразумение г-жа Гогова дължи живота си!
+1
 
 
С тези мишки в общината как ще дърпа града - та те едни проекти не могат да докарат при осигрени пари, камоли да се конкурират за пари. Ето заради такива идиоти Пловдив върви стремглаво надолу не само откъм поддръжка и стандарт.
+2
 
 
И Гогова, и Фратев +сие /останл без екип и подкрепа на сдружението му/ са пълен въздух явно, защото не могат да спастрят нито един проект, без лапачка /тоест някой да го направи, пък те да усвоят славата и/или парите/. Затова не им се връзвайте много, да видим младият Тотев какво ще свърши - в Областната екипът е по-добър, може пък и поне някой да даде добра идея. Иначе има хора в града, които са наясно с развитието на туризма, интересно защо са встрани. Пречат ли на лапаницата, казват кривините ли, не удобни ли са?
+3
 
 
Главчо Атанасов не може да уволни Гогова, защото тя е втория най-качествен кадър (след доста по-опитния от нея лешояд Долев) от "екипа" му. Тя ще си отиде тогава, когато си отиде и антикметът. А вие какво очаквахте от тези жалки партийни назначения - и то от НИкакви партии! Защото Главчо вече дори не е от ВМРО, откъдето го изключиха като мръсен предател. Жалкият ни кмет, който се опитва да удължи бавната си политическа смърт със жалък популизъм и гнусен клиентелизъм, не може никога и по никакъв начин да създаде екип от качествени администратори. Да работиш за него е все едно да се съгласиш всеки ден да изяждаш по едно прясно говеждо лайно.
на 20.10.2010 г.
+4
 
 
Голяма политика се върти на гърба на Стария Пловдив. Разни политици се плуят помежду си, а ние си мислем че вали. ;-)
+4
 
 
Радвам се, че споделяте мнението ми, казано по-долу. Това говно трябва да си получи заслуженото. Лошото е, че голямото говно пак ще го скрие.
+5
 
 
Г-н Тотев с право ще търси политическа отговорност от Гогова Кой човек ще кандидатства само за 2 млн при възможността да получи 6 млн Това че общината няма готови проекти говори лошо за нея - нали все пак тя отговаря за културата в града За да посетят Стария град идват толкова много туристи и ние да не се възползваме от възможността да го направим още по-привлекател туристически център е просто престъпление
+6
 
 
г-н Атанасов да си взима всички подобия на кметове, да излезе на площада, да се извини на всички пловдивчани и да си тръгва. Колко пъти областния управител се опитва да ги стимулира да си свършат работата а те в обратния ред не могат даже да се държат като политици, а бълват какви ли не селски исказвания.
+8
 
 
Поредната порция тъпотии, сътворени от Гогова! Вън този опасен за града ни елемент! Главчо, хващайте се под ръчичка и с бодра пионерска крачка двамцата към Марица- да се хвърлите от някой мост. Сега другите 4 млн. тя да ги възстанови и добави към проектите.
+5
 
 
Да имаш възможност да направиш нещо за града си и да не се възползваш е равносилно на криминално престъпление и за това трябва да се лежи в затвора!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: