ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Дион прочете на български една от любимите локомотивски песни, пожела да остане на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 15.02.2024Коментари (3)4435
© Plovdiv24.bg
Нападателят на Локомотив Пловдив Бабакар Дион разказа за своите корени, първите си впечатления от България, феновете на "смърфовете“ и за връзката си с треньора Александър Томаш.

Белгиецът разкри забавни случки от съблекалнята на "железничарите“ и допълни, че желае да остане в Пловдив и след края на договора му, който е до юни тази година.

“Моят баща е професор по латински и френски, обича да учи нови езици. Когато дойдох в България, си устроихме предизвикателство – кой ще научи азбуката. Две седмици бяхме на лагер в Банско и проверявахме кой колко е научил“, разказа Бабакар Дион в предаването "Домът на футбола“ по Диема спорт.

В началото на интервюто си той прочете на български част от текста на една от емблематичните песни за феновете на Локомотив - "Заклех се в теб".

"Когато съм бил на година и половина, майка ми среща втория ми баща, влюбват се и заживяват заедно. Като бях дете обичах да играя с топка и да пътувам. Баща ми държеше да пазим дълбоката връзка с нашата родина Сенегал. Голяма част от семейството ми е в Сенегал. От три години не съм бил там, но се надявам това лято да се върна. Един ден искам и детето ми да е привързано към двете места“, допълни нападателят на "смърфовете".

"Александър Томаш ми помага да видя футбола от различна гледна точка. Работи различно от другите треньори, с които съм работил. Във футбола трябва да влагаш смисъл. Взимаш предвид всички фактори. Преди един мач ни предупреди да не губим топката по глупав начин. В един мач докато Матеус бе в отбора, хвърли лошо тъч и загубихме топката. Започнахме да се смеем. В съблекалнята Томаш започна да ни вика и да подскача. По-късно в мача вкарах гол и започнах да го имитирам, подскачайки в радостта си. По-късно клипът бе качен в групата ни на отбора, много се смяхме. Томаш нямаше проблем, защото победихме“.

"Треньорът винаги казва: "Тайната на добрия отбор е в съблекалнята“. Ние сме приятели. Прекарваме време заедно. Това те кара на терена да се бориш за своите приятели“.

"Феновете на Локомотив винаги са с нас, всеки мач. По време на един от първите ни мачове валеше силен дъжд във Враца, дадоха ми сила. Дават много мотивация. На дербито с Ботев е истинска лудост. Страхотно е да играеш за отбор с толкова фенове. Когато имаме труден период, феновете може и да ни критикуват, но го правят с добро. Виждат потенциал“.

"Договорът ми с Локомотив е до края на сезона. Бих се радвал да продължа кариерата си тук. Надявам се един ден да играя и в моя роден тим Зулте Варегем, който сега е във втора дивизия", завърши футболистът на Локомотив Пловдив.

Гледайте в прикаченото видео цялото интервю с Дион!

Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Колко фенове имат ,та те се броят на пръсти ,предимно мангали ,наркомани и гейове.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: