ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Редактор на голямо издание: Иска ми се да може бакшишите да станат излишни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:29 / 16.02.2024Коментари (1)1808
©
С инфлацията, която миналата година се усети осезаемо в целия свят, поскъпнаха и стоките в магазините, и храните и напитките в заведенията. И баровете не са изключение.

Предвид повишението в цените на питиетата обаче, все повече клиенти се въздържат да оставят бакшиш. Резултати от проучване от юни миналата година сочат, че две трети от американците имат отрицателно мнение за даването на бакшиши изобщо. Някои хора са доста категорични и дори твърдо заявяват, че нямат никакво намерение да оставят дори и стотинка отгоре към сметката си. Според друго проучване пък едва половината американци оставят бакшиш, когато ходят на бар, пише lifestyle.bg.

Да поощрим бармана, който ни и приготвил коктейл обаче все още се смята за препоръчително по етикет. Все пак, барманите най-често работят на минимална заплата, а труда им е свързан с работа до среднощ и физическо натоварване заради прекараните часове наред на крак. А и ако се замислим, как не би му се приискало на човек да остави бакшиш на барман, който му е приготвил наистина добра напитка и е допринесъл за доброто настроение през вечерта.

В случай че се чудим обаче колко е подходящо да даваме като бакшиш в бар, има конкретен отговор, макар и мненията да варират и валутите по света да се различават.

Американските експерти например казват, че в Щатите е препоръчително клиентите да оставят по два долара бакшиш за всяко питие, което поръчват.

"Средно бих дала толкова. Иска ми се да може бакшишите да станат излишни и барманите да имат приемлива заплата. Но все още не сме там", допълва Кат Кинсман, която е редактор в изданието Food and Wine, цитирана от New York Post.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"А и ако се замислим, как не би му се приискало на човек да остави бакшиш на барман, който му е приготвил наистина добра напитка" ... ами нали това му е работата бе??? По тази логика, на всеки работещ човек по света трябва да се оставя бакшиш за всяко нещо което прави?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: