ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Граждани поискаха демонтаж на Альоша, бяха посрещнати от контрапротестиращи
Автор: Цвети Тончева 18:49 / 23.02.2024Коментари (20)7022
Протест и контрапротест се проведе на паметника на Альоша в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Първоначално протестът бе организиран от граждани, които искат демонтаж на най-високия паметник в Пловдив и заместването му с красив български паметник. Протестът е по инициатива на сдружение "Искаме български паметник", с председател Цветозар Траянов. Той обясни, че този протест се прави на 23 февруари, защото на тази дата се честваше Денят на съветската армия. 

На паметника на Альоша се опитаха да се качат протестиращите, сред които и агитката на Локомотив, но те не бяха допуснати до горе от полицията, тъй като горе се бяха събрали други граждани, за контрапротест. 

Протестиращите пловдивчани носеха плакати и лозунги "Русия - империя на злото", "За Пловдив без Альоша", "Искаме български паметник", "Освобождение - Вън Русия от България" и други. 

Те не могат да се съгласят този паметник да се извисява на 18 метра над целия град, при положение, че нашият национален герой Васил Левски се намира в подножието му, в една забутана градинка. мястото на Левски е на мястото на чуждия войник, ка категорични от сдружение "Искаме български паметник".

Контра-протестиращите пък са категорични, че ако общинските съветници на Пловдив допуснат паметника да бъде демонтиран, то те са готови за нов протест, ще охраняват Альоша денонощно и няма да допуснат "тази гавра", увери Весела Станчева, от Сдружение "Завера". Тя предлага да се направи паметник на Левски на друго тепе - Младежкия хълм. 

"Паметникът на Альоша трябва да остане в памет на десетките войници дали живота си. Срамно и позорно е да се осквернява тяхната памет", каза Станчева.  

Организаторите на днешния протест призовават участниците да не се подават на провокации и да се въздържат от ексцесии. 

Те уверяват, че ще подкрепят общинските съветници, като им предлагат да направят техническа оценка за това колко ще струва демонтажа.  Засега не се очертават нови протести. Такива може да има най-късно догодина, ако не се реши за премахването на Альоша.



Още по темата: общо новини по темата: 115
12.04.2024 »
02.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На паметника точно там му е мястото защото Левски е велик борещ се за чиста и свята република .Но благодарение на СССР ние не сме фашистка колония а свободна република.Благодарение на братята оставили кръвта си по нашите земи велика Русия освободила ни от турско робство ние не носим фесове и шалвари не говорим турски език и се радваме на свободна република.Вместо да бъдем признателните като народ и благодарни се намират срамни предатели фашисти които искат събаряне на паметника при положение че това е историята.Само диваци и варвари рушат паметниците и унищожават историята си.Тези които искат паметник на Левски което също е добра инициатива да се огледат при толкова свободно място винаги могат да издействат.Паметника Альоша е мемориален комплекс и заедно с руския цар Александър II и на войските освободили града на 4/16 януари 1878 г.представляват едно цяло.Градът имено със тези паметници е известен един вид емблема в цяла България и във чужбина.Доста чужденци посещават Пловдив именно заради тези паметници.Престъпление е даже да се помисли за премахването им камо ли да се предприемат действия.Мястото на паметника е там и там ще си остане.
0
 
 
От къде ги докараха тези издънки на комсомола и партията?Защо решиха,че Пловдив вечно трябва да бъде под руски ботуш?Знаят ли те как доброзорно бяха събрани парите за него?
0
 
 
Агитката на Локо са селски недорасляци ,като президента им. Цървул от Говедарци. Ама паметника ще ви го запазим ама на друго място! Мястото не принадлежи за чужди и умрели идеологии.
-3
 
 
Освен свободата на българите, очевидно соцът е отнел и достойснтвото им. Само човек без морал и достойнство ще иска целият градски пейзаж на града да бъде доминиран от чужд символ, нямащ нищо общо с Пловдив и България. Ако хората в общината, от които зависи премахването на това мрачно петно от лицето на Пловдив, не се вземат в ръце и не направят единственото нормално и правилно нещо, пловдичани, за които достойнството на Пловдив, не е нещо между улици, тротоари и транспорт, ще вземат лостове и сами ще изметат окупатора от там, заедно с общинските боклуци и националните предатели.
0
 
 
Не пип, че пляс! Няколко джендъри + 10 мангала от агитка на гостите от Кюстендил ще махат Альоша. Смях. Альоша е на Пловдив и на България. Долу ръцете негодници
+7
 
 
Будните граждани няма да погледнат какво се случва в Парламента и как се разпищолил Шиши. Будните граждани не виждат всички онези противни физиономии. На Денков да кажем. Един фес и едно магаре и е готов за ролята си на Хитър Петър. Киро Тъпото. Къде беше посещавал някакви курсове? В Кембридж? Оксфорд? Калинка-малинка с фалшива диплома. Габриел? Мутрата БМБ? Будните граждани не са забелязали, че България официално поискала от Русия да освободи всички политически престъпници.. Затворници, пардон! Будните граждани по-далече от телефоните си не виждат, но с удоволствие получават поръчки и вероятно парички. Българийо, вървиш към приключване с всички тия политици и будни граждани, които вместо да излезнат на улицата и да свършат нещо полезно за своя град, те ще бутат паметници, само защото някой ги е убедил, че Россия е агресор, а Украйна жертва. От такава тъпотия бих се срамувал. Може би защото съм над средното ниво. Когото си под - няма от какво.
Най-големите тъпаци са футболните фенове.
на 23.02.2024 г.
+5
 
 
Емилчо там ли беше? А на вас тримата бутащи под мен, ще во го бутна дълбоко, в гърлото или отзад вие си решете. Ще бутат, какво направихте вие че да бутате? Другия път ще ви чакам, споко.
0
 
 
Група помаци,поискали демонтаж..марш обратно на балкана боклуци...
-2
 
 
Альоша - паметникът, който освен пловдивчани никой друг не знае как се казва... сваляйте го възможно най-бързо !
-1
 
 
Альешата - на филц (минимум на чакъл) !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: