ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пет фракции на Ботев: Външни фактори се опитват да разделят и владеят! Кой е Гиздаков да определя кои фенове са "истински" и кои не?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:35 / 24.02.2024Коментари (7)7023
© Plovdiv24.bg
Пет фенски фракции на Ботев (Пловдив) разпространиха остра позиция. Тя е продиктувана от събитията в "жълто-черния" клуб през последните месеци, както и случилото се на вчерашния мач с Етър.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

Ботевисти,

Изправени сме пред най-голямото предизвикателство от новата история на Ботев, което заплашва да разруши устоите на величието на най-стария футболен клуб в България.

Ботев е велик, защото от поколение на поколение има общност, която с цялата си душа и сърце застава не просто зад отбор, а зад ценности.

Ценности, които са над принадлежността на една или друга социална група. Ценности, които са отвъд резултатите. Ценности, които значат много повече от просто футбол.

Ботев Пловдив е начин на живот.

Това е страст, която външен човек няма как да усети или почувства. Ботев го е имало и ще го има, благодарение на всяко едно дете, което носи с гордост жълто-черните цветове, или достолепен мъж със сълзи на очите след триумф на любимия отбор.

За съжаление, голямата жълто-черно общност е разделена, а върху нея има безпрецедентни посегателства, които никога не са били толерирани. Независимо дали става дума за заплахи и посегателства над имуществото на близки до ръководството на тима или за насилие и принуда над фенове заради инакомислието им за развитието на клуба.

На мача Ботев Пловдив - Етър отново станахме свидетели как една от “истинските" фракции в Бултрас показно защитава интересите на бившите директори на Ботев и тези на Борис Гиздаков, като отправи умишлена провокация към друга фракция в Южната Трибуна преди началото на мача.

След това Сдружението изпрати позиция, в която хвали "истинските“ фракции в клуба, които защитават Ботев. Въпросите стават все повече, а за съжаление, разделението все по-голямо.

На първо място – Сдружението хвали фенове, които защитават Ботев, или лично председателя му Гиздаков? Прави ли си и председателя на Сдружението лична гвардия, за да го пази? Кой е Гиздаков, че да определя кои фенове са "истински“ и кои не? Знае ли Гиздаков, че фракциите в Бултрас са над 10, а не 3? Запознати ли са всички членове на Сдружението с действията на Гиздаков, или той прави всичко на своя глава, узурпирайки и използвайки сдружението за лични цели?

Подобна позиция, която по всичко личи, че е еднолична на Борис Гиздаков, е позорна, защото досега не е имало никога подобно разделение на феновете, което се прави от нея.

Призоваваме и ръководството на клуба , които понякога защитават феновете, а понякога – не, да покажат видеозаписите от въпросния инцидент с Етър, за да стане ясно кой, кога и как прави провокациите на мача.

На тях ясно ще се види как една фракция влиза на стадиона един час по-рано, за да разхвърля листовки и след това да провокира друга фракция на Южната трибуна.

Неприемливо е в XXI век фенове да бъдат "привиквани“ на нашия дом Колежа, а след това да бъдат бити и заплашвани. Да се използват държавни служители, които да участват в тези незаконни действия. Недопустимо е служители на ръководни позиции в любимия ни клуб да проявяват агресия, заплахи и да се саморазправят с феновете - същите тези фенове благодарение на които през годините Ботев го е имало и ще продължи да го има. Неприемливо е да бъде драскано и рушено имущество на ботевисти, които изразяват свободно своето мнение и то се различава от на някои други.

Няма да допуснем Колежа от дом на хиляди закърмени с жълто-черната идея, да се превърне в място, където господства страхът. Въпреки че зад Ботев стоят десетки фракции и хиляди хора, които не членуват в такива, но подкрепят любимия отбор на всеки мач, наравно с всички фенове, ние винаги сме били обединени от една идея, една страст, една мечта.

Относно външните фактори, които се опитват по стар римски модел да разделят и да владеят, ще припомним че СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ е на всички жълто-черни фенове, а не някаква организация, чиято единствена цел е да защитава интересите на един човек - Борис Гиздаков!

Тук ще разкажем, че септември, на среща между УС на Сдружение ПФК Ботев и УС на Бултрас лично председателя на Сдружението - Борис Гиздаков покани всеки, който иска да стане негов член. По необясними причини, след като се входираха молби от жълто-черни привърженици, вече трети месец няма отговор от Сдружението. По устав трябва да има отговор - дали да бъдат приети и ако не, да се мотивира отказа!

Само ще вметнем, че в момента не се приемат дори хора, които са част от създаването на Сдружението, с което то ни показва че все повече структурата му започва да заприличва на тази в БФС! За да опровергаем твърденията и интригата която се опитва да внуши Борис Гиздаков за “кооперативно влизане" призоваваме всеки един жълто-черен привърженик да си пусне молба за членство към Сдружение ПФК Ботев!

Ботев го е имало и ще го има, независимо кой е собственик, председател или директор. В демократична България клубът мина през редица възходи и падения, смени много президенти и собственици. Всеки един от тях е оставил своята страница в историята на клуба. Всичко това показва, че независимо кой е начело на клуба, той е преходен, а голямата жълто-черна общност е вечна! Всеки един фен е част от колективната памет на клуба, което го прави безсмъртен и по-голям от всеки един от нас по отделно. Ботев е идея, която без последователи е обречена. Нека бъдем смели, нека бъдем единни, нека бъдем непримирими спрямо посегателствата срещу всеки един от нас.

Тогава е сигурно – Ботев ще бъде вечен!

Той не умира! Само Ботев!

С уважение:

Bultras Company

Northen Criminals

The Youth Face

Izgrev Boys

Гаднярите
Още по темата: общо новини по темата: 1180
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/197 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Цирк Канарски в пълния си блясък. Измами, лъжи, побоища, въобще пълна програма от циркови изпълнения от клоуните в жълто. Да са живи и здрави ,още дълги години все така да ни забавляват и веселят!
+2
 
 
Филипов и хората му не можеха да изиграят картите си по-лошо. Не знам за какво им е да сложат ръце върху Ботев, едва ли ще им носи печалби, но е факт, че драпат със зъби и нокти да го направят. Проблемът е, че искат да го направят, когато нещата в клуба са стабилни. Когато се искаше пошощ от Филипов него го нямаше. Сега, когато няма нужда от помощ той решил да спасява. И проблемът е, че вместо да изчака подходящ момент започна с мръсни номера да създава интриги и да разделя феновете. Може Зингаревеич да не е на сърце на много хора, но с тези действия срещу клуба Филипов единствено му печели симпатии. Не може да надъхваш подлогите си да правят мизерии и после да се оплакват, че ги били били. В петък един час преди мача кордон от мерцедеси тръгна от базата на ПИМК за стадиона. После се разбеа, че това била охранта, която да пази хората на Филипов от народната любов. Как очаква Филипов да застанат масово феновете зад него, като само мъти водата и дефакто в момента вреди на Ботев. Ако беше искрен в намеренията си щеше да се кротне и да не предизвиква всички грозни сцени, които сега стават. Вместо това той действа все по подмолно воден единствено от егото си. Където и да отиде се скарва с някой и зарязва. Как да очакваме от него,че ако поеме клуба след първите слаби мачове, като чуе недоволство от феновете няма да фалира всичко и да ни затрие само за собственото си его?
0
 
 
Цял живот сте били ей такива мушенници и селски тарикати. Всичките ви фенове от селата и родооската яка с две гънки мозък. Празноглавци, манипулирани подметки. По добре пак да ви закрият да не се мъчите. Всъщност ние ви закрихме след Петата и 6те бахура.
-2
 
 
то само имената като им прочетеш става ясно всичко -северни престъпници , гаднярите ,компанията
-1
 
 
това е големия проблем с феновете на Ботев. Много биене в гърдите, ние сме така, наи-големите, обаче като замирише на пари отнякъде почват измами , кражби и млатене. Особено в Изгев Боис
+2
 
 
Какво точно са дали , помогнали на клуба тези фракции , с цялото ми уважение към тях...освен, глобите , които докарват на клуба с които сигурно може да се осигурят средства за поне 1-2 стойностни състезателя ...а освен това има хиляди нормални фенове , които не ходят на стадиона заради тях...от край време интригите в Ботев Пловдив взимат превес , което е крайно неприемливо и най важното негативно за клуба...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: