ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Велизар Цолакидис се оказа общински служител
Автор: Диана Бикова 16:54 / 26.02.2024Коментари (4)12829
©
В Plovdiv24.bg постъпи анонимен сигнал за назначен на трудов договор служител, който не ходи на работа. Става въпрос за известния футболен фен Велизар Цолакидис, който от дълго време се води на работа в кметството на район "Тракия". Ето какво пише в сигнала:

"Здравейте! Обръщаме се към вас с недоумение и молба да предприемете незабавни мерки и да дадете гласност на ситуация, от която сме меко казано възмутени и не разбираме как е възможно подобно безхаберие в общинска институция, каквато е районното кметство на район "Тракия".

Като служители на кметството смятаме, че подобен казус е абсурден, защото ние всеки ден ходим на работа и пoлагаме очаквания от нас труд, за да получим трудовите си възнаграждения за свършеното, но случайно разбираме, че в администрацията на район "Тракия" има назначено лице, което никога не сме виждали и не познаваме, а той също ежемесечно получава възнаграждение на трудов договор. Работата ни, като служители на районното кметство е тясно свързана и няма как, ако лицето Велизар Василис Цолакидис е наш служител и то от доста дълъг период от време, ние да не сме се срещали и взаимодействали в работните процеси.

Изразяваме желание да се даде гласност на гореупоменатото, защото ако има още такъв тип служители "фантоми“, то те би следвало да бъдат уволнени незабавно от новите ръководства на Община Пловдив, защото все чуваме как общината няма пари и нашите възнаграждения са обидно ниски, но явно въпреки това може да си позволи да плаща възнаграждения на хора, които реално не работят.

С уважение, 

Служители на район "Тракия" - Община Пловдив"

Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов заяви за Plovdiv24.bg, че е разпоредил пълна проверка на отделите за отбранително-мобилизационна подготовка. 

Става въпрос за 30 души, които са разпределени във всички районни администрация. Техните задължения са свързани с охрана на пунктовете за мобилизационна подготовка, в които се съхраняват маски, противогази и т.н., но такива вече няма. Тези служители са назначени на работа с решение на Министерски съвет № 364 от 5 май 2023 г., по функция 2 - отбрана и сигурност. Получават минимална работна заплата, която е делегирана от държавата и с нищо не се ощетява общинският бюджет. 

Славов смята да събере всички служители ОМП и лично да провери кой какво прави и работи. Предвижда ревизия на дейността, което е в унисон с идеите на районните кметове.

Конкретно за Велизар Цолакидис заместник-кметът уточни, че е бил назначен на работа от по-преден мандат. Ако се установят нередности, служителят ще си понесе отговорността, категоричен е Славов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво значи “случайно разбираме”? Незнаете бройката на служителите във всяко кметство!?! Този селски харантутник от сумати години е кара така!!! Всички сте един дол дренки!
+2
 
 
Ааа,че как така назначен от преден мандат ? А кой беше преден мандат кмет на Тракия ? Интересно кой кого ще наказва ?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: