ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
За разлика от имитиращия продукт, истинското сирене няма да се разпадне, ако го накиснем във вода
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:28 / 27.02.2024Коментари (5)32022
©
Как да разпознаем млечния от имитиращия продукт в магазина. При предлагане на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, в обектите за дистрибуция (търговия) на храни трябва да се спазват следните изисквания:

- Продуктите да са предварително поставени от производителя в опаковки, които не могат да бъдат отстранявани в търговския обект;

- Продуктите да са поставени на отделни щандове или на обособени за целта места, отделени по подходящ начин или различни от тези, на които се предлагат млечните продукти

- Щандовете им  да са ясно обозначени с надпис "Имитиращи продукти".

Друг метод да се уверим, че купуваме качествен продукт, е внимателно да разгледаме текстурата му. Имитиращите продукти са с изключително гладка повърхност, докато едно истинско сирене, например, трябва да е зърнесто. Накиснем ли го във вода, то няма да се разпадне, за разлика от имитиращия продукт.

12 хиляди тона имитиращи продукти са произведени у нас през 2023 г.

Според данни, представени от Галя Викьова, зам.-директор на БАБХ, в предаването “Тази сутрин" по bTV 12 хил. тона имитиращи продукти са произведени у нас през 2023 г. Как обаче да разпознаем кои са те на щанда в магазина? 

В българското законодателство съществува наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, която регламентира съдържанието и начина на етикетиране. Това помага на потребителите да се ориентира за съдържанието на щанда в магазина.  

"Потребителят трудно с категоричност би различило имитиращия продукт от сиренето на външен вид. Имитиращите продукти са с по-малък срок на годност от млечния. Най-добре е да закупуваме опакован имитиращ продукт, ако искаме такъв.", каза Викьова 

Производителите на имитиращи продукти нямат право да използват думата "млечен" в описанието на продукта, както и такова описание, което показва, че храната има свойства или характеристики на мляко и млечен продукт.

При етикетирането на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, върху етикета задължително се поставя "Имитиращ продукт" и ясно обозначение на съставката, използвана като заместител на млечните съставки. 

Производителят е задължен да изписва и количеството на съставката заместител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хора ,разберете едно от голям супермаркет качествена стока не можете да купите.Има достатъчно малки магязинчета в които има добра стака на добра цена.
0
 
 
Имитиращ продукт. Как го измислиха само. Ами, то вече всичко е имитация. Жени имитация, мъже имитация, полове имитация, политика имитация, автомобили имитация. Има ли нещо, което да е останало в оригинал? Не забравяйте, че някой мисли за вашето здраве. И това е някой дебел европейски чиновник с неясен пол, който за пари е сложил своя подпис долу. Т.е., узаконил е процесът на отравяне. Само мишката остана да го разбере.
0
 
 
Домашно от производител - по селата все още ги има. Отивате и питате!
+4
 
 
Докато не се забрани палмовото масло няма да купувам българско сирене и кашкавал от магазина. Само домашно или от турция
+4
 
 
Защо трябва да се чудим кое е сирене, кое е хляб, кое е месо!? Къде са проверяващи и контролни органи. Яка глоба , следващия път затваряне на предприятието произвеждащо фалшиви продукти. Всичко изкуствено да е обозначено с големи букви имитиращ продукт! Тровят ни от години и никой нищо!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: